Tommaso Bussola Valpolicella Superiore "TB" 2012

Tommaso Bussola Valpolicella Superiore "TB" 2012

Mult peste un Valpolicella clasic - pus pe piață mult mai târziu decât majoritatea confraților și refermentat pe pielițele de la Amarone, vinul se distinge prin echilibrul perfect dintre restul de zahăr și corpolență, precum și prin aromele terțiare foarte plăcute, de carne afumată, fum de grătar și tutun care conduc spre finalul cu plăcute note amărui. 

165,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Valpolicella Superiore "TB" 2012

Valpolicella Superiore "TB" 2012

Mult peste un Valpolicella clasic - pus pe piață mult mai târziu decât majoritatea confraților și refermentat pe pielițele de la Amarone, vinul se distinge prin echilibrul perfect dintre restul de zahăr și corpolență, precum și prin aromele terțiare foarte plăcute, de carne afumată, fum de grătar și tutun care conduc spre finalul cu plăcute note amărui. 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tommaso Bussola Valpolicella Superiore "TB" 2012

Producător: Azienda Agricola Tommaso Bussola - Negrar, Veneto

Oenolog: Tommaso Bussola

Soi: 65% Corvina, Corvinone, 25% Rondinella, 10% alte soiuri

Culoare: roșu închis cu reflexii granat

Miros: parfum încântător dominat de cireșe coapte, anason, lemn verde, argilă, lemn dulce, scoarță de pin

Gust: aceeași paletă aromatică se regăsește și în gust, cu tanini puternici, picanți și pământoși; alcool foarte bine integrat, echilibru perfect între restul de zahăr și corpolență, arome terțiare foarte plăcute, de carne afumată, fum de grătar; final lung, cu plăcute note amărui

Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, brânzeturi maturate

Alcool: 15,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Refermentat 7 zile pe pielițele de la Amarone, maturat 33 luni în 65% butoaie mari de stejar (500 l) la a doua folosire și 35% în baric, iar apoi, 6 luni la sticlă.

Vă recomandăm să-l beți între 2017 - 2022.

Atunci când legendarul Giuseppe Quintarelli a fost întrebat care este viitorul superstar al vinurilor din Veneto, el a răspuns fără ezitare: Tommaso Bussola. Prezicerea lui s-a adeverit în 1999, când au ieșit pe piață vinurile din 1995. Criticii le-au primit cu punctaje foarte măgulitoare, iar Gambero Rosso a acordat superbului Recioto TB primele Tre Bichieri din multele care aveau să urmeze. La fel de bine au fost primite și Amarone-urile, care se  apropie de excelență.

Tommaso Bussola este un autodidact obsedat de calitate și de spargerea tiparelor. A muncit pentru unchiul lui, Giuseppe Bussola, până în 1985, când i-a moștenit domeniul. La început, a urmat stilul tradițional și vechea practică a maturării vinurilor în butoaie refolosite la nesfârșit. Vinurile făcute în acest stil au eticheta inscripționată cu GB, inițialele unchiului său. Apoi, în 1983, a început să experimenteze cu un stil mai modern care a devenit o provocare pentru toți producătorii din Veneto. A început o muncă de alchimist bazată pe calitatea strugurilor, a căror sortare a supravegheat-o personal. Nu s-a culcat pe laurii primelor succese, așa că în 1992-1993 a construit o nouă cramă și a început să fermenteze vinurile în baricuri.  Vinurile produse în acest stil modern, inovativ, poartă pe etichetă inițialele sale, TB. De atunci, încearcă să facă în fiecare an cele mai bune vinuri GB sau normales, cum le spune el. În mulți ani reușește să producă și cantități limitate din gama de elită TB, pentru care folosește cei mai buni struguri din anii respectivi. Totodată, continuă să experimenteze: folosește butoaie de diferite dimensiuni și esențe (stejar, cireș, castan, salcâm), iar perioada de maturare diferă de la un vin la altul. Datorită perfecționismului său - selectarea incredibil de meticuloasă a strugurilor din cele mai bune loturi și dorința încrâncenată de a obține o  concentrație greu de imaginat - vinurile lui Tommaso Bussola variază dramatic de la un an la altul. Ce-și pot dori mai mult pasionații de vin?

4 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult