Château Cos d'Estournel Saint Estèphe 2016

Château Cos d'Estournel Saint Estèphe 2016

100 Puncte Parker |100 Puncte Suckling | 100 Puncte Vinous

”Pe palatin, este pur și simplu electric, încărcat cu o energie și o profunzime a aromelor care par să sfideze eleganța și natura eterică a corpolenței sale medii; tanini super copți, denși și foarte fin granulați care încadrează ferm miriada de licăriri de fruct și florale; sfârșit de o lungime epică. Atât. Magic.”

1 590,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint Estèphe 2016

Saint Estèphe 2016

”Pe palatin, este pur și simplu electric, încărcat cu o energie și o profunzime a aromelor care par să sfideze eleganța și natura eterică a corpolenței sale medii; tanini super copți, denși și foarte fin granulați care încadrează ferm miriada de licăriri de fruct și florale; sfârșit de o lungime epică. Atât. Magic.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Cos d'Estournel Saint Estèphe 2016 

Producător: Cos d'Estournel 2ème Cru Classé - Saint Estèphe 

Proprietar: Michel Reybier 

Oenolog: Dominique Arangoïts

Soi: 76% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 1% Cabernet Franc

Culoare: roșu-granat foarte închis   

Miros: buchet intens și profund de fructe negre împletite cu note florale (liliac), ceai de trandafir, piatră zdrobită și tămâie

Gust: elegant, puternic și bogat, cu arome intense de mure, lemn de santal, crème de cassis, cireșe negre, afine sălbatice, cafea mocca și adieri florale, de fum de lemn și tămâie; corp mediu spre plin, tanini extraordinar de fini și sfârșit incredibil de lung, cu delicate note de tutun 

Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie sățioase și aromate, în special fripturi, miel și rață afumată

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2024 - 2068

100 Puncte Robert Parker: ”Cos d'Estournel 2016 este un asamblaj de 76% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot și 1% Cabernet Franc maturat 15 luni în butoaie de stejar franțuzesc 65% noi și 35% la a doua folosire. Îmbuteliat în iulie 2018, este de culoare roșu-granat închis și este un pic închis și reticent la început, dar se deschide încet și seducător, evidențiind frumoase nuanțe de liliac, ceai de trandafir, pietre zdrobite și camfor pe fond de crème de cassis, cireșe negre, afine sălbatice și cafea mocca, plus adieri de tămâie și fum de lemn. Pe palatin, este pur și simplu electric, încărcat cu o energie și o profunzime a aromelor care par să sfideze eleganța și natura eterică a corpolenței sale medii; tanini super copți, denși și foarte fin granulați care încadrează ferm miriada de licăriri de fruct și florale; sfârșit de o lungime epică. Atât. Magic.”

100 Puncte James Suckling: ”Un vin musculos și, totuși, atât de bine definit și armonios. Pe palatin, este corpolent, cu o fructuozitate densă și profundă, dar, în același timp, puternic și bogat. Caracter pregnant de lemn de santal și mure. Sfârșit crocant și bogat. Un vin cald și generos, dar conținutul de alcool este puțin peste 13%. Nu prea mare. Îmi place mult sfârșitul. Extravagant. Magic. Încercați-l începând din 2025.”

100 Puncte Vinous / Antonio Galloni: ”Cos d’Estournel 2016 a fost o vedetă incontestabilă când l-am gustat din butoi - cel mai bun pe care l-am gustat în cei 20 de ani de când vizitez domeniul în perioada degustărilor en primeur, așa că așteptările mele erau uriașe atunci când am revenit pentru a-l gusta din sticlă. De culoare închisă, aproape opacă, etalează un buchet foarte intens și incredibil de profund de fructe negre, cu aluzii de afine și violete. Aromele par, pur și simplu, să ne învăluie simțurile. Pe palatin, are corp mediu și tanini ultra-fini, pe care nu i-am întânit la nicio altă ediție. Acest Saint-Estèphe are o simetrie seducătoare și o mineralitate impecabilă. Sfârșitul persistent, cu tente de tutun, persistă 60 de secunde. Un vin monumental, un adevărat reper pentru Cos d’Estournel, care va produce nu ani, ci zeci de ani de plăcere, cu toate că bănuiesc că va fi închis pentru o perioadă, în tinerețe - de aici, perioada de consum pe care am estimat-o. 13,07% alcool.”

***

Château Cos d'Estournel, cel mai important domeniu din Saint Estèphe, este situat în extrema sudică a apelațiunii, învecinându-se cu celebrul Château Lafite Rothschild din apelațiunea vecină Pauillac. Numele i-a fost dat de unul dintre foștii proprietari, Louis-Gaspard d'Estournel, la 1810. Ulterior, domeniul a trecut prin mai multe mâini, până când a intrat în posesia familiei Ginestet, în 1917, devenind apoi parte a proprietăților familiilor Ginestet și Prats, sub conducerea cunoscutului oenolog Bruno Prats. 

În 2000, domeniul de 100 ha, dintre care 70 ha cultivate cu viță de vie, a fost cumpărat de Michel Reybier, un om de afaceri discret, proprietar, printre altele, al hotelurilor de lux Le Réserve din Geneva, Paris și Ramatuelle.

12 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • V Malcorta 2015
    V Malcorta 2017

    Miros intens, curat și puternic, cu...

    55,30 lei (-30%) 79,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs