97+ Puncte Parker: "Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură ...
97+ Puncte Parker: "Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvig...
”Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant.”
100 Puncte Parker! 100 Puncte Suckling: "Mirosul acestui Solaia este realmente fenomenal, cu note de stafide, mure, trandafiri și violete. Atât de pa...
100 Puncte Parker! 100 Puncte Suckling: "Mirosul acestui Solaia este r...
”Mirosul acestui Solaia este realmente fenomenal, cu note de stafide, mure, trandafiri și violete. Atât de parfumat. Cu corp plin, totul este sub control și armonios, cu tanini polisați care durează minute în șir. Puritate și focalizare. Să fie, oare, cel mai bun Solaia al tuturor timpurilor? Se bea cu plăcere și acum, dar este un vin pentru zeci de ani de acum încolo.”
97 Puncte James Suckling: "Extrem de aromat, cu parfum de salvie, lavandă, mure și coacăze. Corpolent, cu tanini crocanți și foarte polisați care se topesc...
97 Puncte James Suckling: "Extrem de aromat, cu parfum de salvie, lava...
”Extrem de aromat, cu parfum de salvie, lavandă, mure și coacăze. Corpolent, cu tanini crocanți și foarte polisați care se topesc în vin. Viguros și ușor auster. Proaspăt și structurat. Un vin care are nevoie de cinci sau șase ani pentru a se deschide complet. Încercați-l după 2025.”
99 Puncte James Suckling: "Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensi...
99 Puncte James Suckling: "Fantastice arome de lavandă, rozm...
”Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensionată și nervoasă. Se simte lemnul tânăr, dar el va fi integrat și cizelat. Dați-i trei sau patru ani (N.B. de la data degustării - august 2015). Are magia pură a Merlot-ului. 2011 a fost un vin perfect, iar acesta nu este foarte diferit.”
100 Puncte Parker: "Ediția 2015 este caracterizată de un grad de exuberanță pură care a definit și edițiile 2004 și 2007. În același timp, ea are la ...
100 Puncte Parker: "Ediția 2015 este caracterizată de un grad de exuberanță pură care a...
”Ediția 2015 este caracterizată de un grad de exuberanță pură care a definit și edițiile 2004 și 2007. În același timp, ea are la fel de multă forță și este la fel de directă și liniară ca ediția 2010. Masseto 2015 ia tot ce e mai bun din aceste ediții și le concentrează în acest vin unic, spectaculos.”
98 Puncte James Suckling: "În nas, claritatea notelor de coacăze negre, cireșe negre și flori este fermecătoare. De asemenea, lavandă. Corpolent, cu ...
98 Puncte James Suckling: "În nas, claritatea notelor de coacăze negre, cireșe ne...
”În nas, claritatea notelor de coacăze negre, cireșe negre și flori este fermecătoare. De asemenea, lavandă. Corpolent, cu tanini fermi, mătăsoși care îi conferă vigoare și focusare. Persistă minute în șir. Putere și finețe. Beți-l după 2024, dar gustul este deja minunat.”
Fratele mai mic al celebrului Masseto este foarte expresiv, cu parfum de cireșe coapte, tonuri picante și balsamice, plus o adiere subtilă de stejar afuma...
Fratele mai mic al celebrului Masseto este foarte expresiv, cu parfum de cir...
Fratele mai mic al celebrului Masseto este foarte expresiv, cu parfum de cireșe coapte, tonuri picante și balsamice, plus o adiere subtilă de stejar afumat. Pe palatin, este elegant, cu textură mătăsoasă, impecabilă și tanini polisați care susțin o fructuozitate pură și vioaie. Sfârșit pe adieri de vanilie care introduc o senzație de prospețime minerală.
98 Puncte James Suckling: "Arome uluitoare de grafit și violete, cu fructe negre. Corp mediu spre plin, tanini ultra-catifelați și sfârșit lung, frum...
98 Puncte James Suckling: "Arome uluitoare de grafit și ...
”Arome uluitoare de grafit și violete, cu fructe negre. Corp mediu spre plin, tanini ultra-catifelați și sfârșit lung, frumos. Structurat și concentrat. Îmi place substratul de ghimbir. Deja abordabil, dar cu sfârșit extraordinar de lung.”
91 Puncte James Suckling "Stil bogat, cu buchet și arome de cireșe, prune, piele, pământ și condimente, accentuate de o aciditate sprințară. Sangiove...
91 Puncte James Suckling "Stil bogat, cu buchet și arome de cire...
”Stil bogat, cu buchet și arome de cireșe, prune, piele, pământ și condimente, accentuate de o aciditate sprințară. Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Beți-l până în 2020.”
92 Puncte James Suckling: "Un vin roșu suculent și opulent, cu arome de fructe de pădure uscate și ciocolată. Corp mediu, cu tanini puternici, dar moi și f...
92 Puncte James Suckling: "Un vin roșu suculen...
”Un vin roșu suculent și opulent, cu arome de fructe de pădure uscate și ciocolată. Corp mediu, cu tanini puternici, dar moi și fini. Sfârșit aromat. Beți-l sau păstrați-l. Va fi mai bun în 2019.”
93 Puncte Parker: "Cu fiecare an, vinul crește în calitate și, implicit, în complexitate, odată cu îmbătrânirea vițelor. Fermentați...
93 Puncte Parker: "Cu fiecare an, vinul crește în calitate și, impli...
”Cu fiecare an, vinul crește în calitate și, implicit, în complexitate, odată cu îmbătrânirea vițelor. Fermentația are loc în tancuri de inox, iar apoi vinul este maturat 24 luni în baric. El dezvăluie o enormă bogăție și forță, livrate, din fericire, într-o manieră echilibrată, mulțumită fructului copt și opulent din acest an.”
95 Puncte James Suckling: "Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și...
95 Puncte James Suckling: "Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanin...
”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l.”
93 Puncte Wine Spectator: "O versiune solidă, densă, care exhibă arome sclipitoare de cireșe negre, mure, condimente și pământ. Chiar dacă acum e un ...
93 Puncte Wine Spectator: "O versiune solidă, densă, c...
”O versiune solidă, densă, care exhibă arome sclipitoare de cireșe negre, mure, condimente și pământ. Chiar dacă acum e un pic crocant la sfîrșit, vinul este mai degrabă rasat și rămâne ferm și concis în postgustul persistent. Merlot.”
100 Puncte James Suckling: "Wow. Arome fabuloase de coacăze, rozmarin, mentă și coajă de portocală. Nas perfect. Corpolent, cu tanini perfect integrați. Lu...
100 Puncte James Suckling: "Wow. Arome fabuloase de coacăze,...
”Wow. Arome fabuloase de coacăze, rozmarin, mentă și coajă de portocală. Nas perfect. Corpolent, cu tanini perfect integrați. Lung și incredibil, cu arome de mandarine, stejar ars, fructe de pădure, teracotă și ciocolată. Persistă minute în șir pe palatin. Are nevoie de cel puțin cinci ani (N.B. de la data degustării - 2014), dar te vrăjește încă de acum.”
98 Puncte James Suckling: "Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negru, pavaj fierbinte și fructe negre de pădure. Corpolent, dar reținut și liniar...
98 Puncte James Suckling: "Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negr...
”Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negru, pavaj fierbinte și fructe negre de pădure. Corpolent, dar reținut și liniar. Forță și profunzime minunate. Sfârșit extrem de lung și focusat. Un vin mare. Are nevoie de patru sau cinci ani pentru a se închega. Încercați-l începând din 2022.”
97 Puncte James Suckling: "Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de san...
97 Puncte James Suckling: "Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora...
”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.”
93 Puncte James Suckling: "Aromele de fructe de pădure coapte, cu subtonuri delicate de ciocolată și alune sunt foarte atrăgătoare, la fel ca taninii prăfo...
93 Puncte James Suckling: "Aromele de fructe de pădure coa...
”Aromele de fructe de pădure coapte, cu subtonuri delicate de ciocolată și alune sunt foarte atrăgătoare, la fel ca taninii prăfoși și notele de ierburi aromate, fructe de pădure și puțin tutun din final. Mai are nevoie de puțin timp pentru a-și arăta întreaga frumusețe. Încercați-l după 2021.”
96 Puncte Vinous/Antonio Galloni: "Este stupefiant felul în care Poggio ai Merli 2018 combină intensitatea fructului proprie Merlot-ului cu structura...
96 Puncte Vinous/Antonio Galloni: "Este stupefiant fel...
”Este stupefiant felul în care Poggio ai Merli 2018 combină intensitatea fructului proprie Merlot-ului cu structura de Chianti Classico și vioiciunea acestui an de recoltă. Mai rar așa vin. Acest Merlot amețitor este străbătut de un vârtej de arome de fructe albastre/purpurii, ierburi aromate prăjite, mentol, lemn dulce, piper negru și de pământ.”
98 Puncte Vinous/Antonio Galloni: "I Sodi di San Niccolò este fără doar și poate vinul cel mai ignorat dintre marile vinuri din Toscana. Arome abund...
98 Puncte Vinous/Antonio Galloni: "I Sodi di S...
”I Sodi di San Niccolò este fără doar și poate vinul cel mai ignorat dintre marile vinuri din Toscana. Arome abundente de fructe negre, lavandă, condimente, lemn dulce, pietriș, afine, mentă și un echilibru extraordinar. Va trebui să aveți răbdarecu el. Chiar și așa, a fost pur și simplu spectaculos în cele două ocazii când l-am gustat. Într-un cuvânt: monumental...”
98 Puncte James Suckling: "Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși...
98 Puncte James Suckling: "Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și vio...
”Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși, stratificați care îți mângâie palarinul. Extrem de persistent, postgustul durează minute în șir. Numai 40% stejar nou. Foarte echilibrat. Numai puritate și complexitate. Din struguri cultivați organic.”
98 Puncte James Suckling: "Arome de afine, violete și trandafir care se transformă în trufe negre. Corpolent, cu tanini ultra-fini și foarte lung. At...
98 Puncte James Suckling: "Arome de afine, violete și trandafir care se transformă &ici...
”Arome de afine, violete și trandafir care se transformă în trufe negre. Corpolent, cu tanini ultra-fini și foarte lung. Atât de frumos și persistent. Postgustul se simte minute în șir.”
100 Puncte Suckling |100 Puncte Parker: "Este pentru prima oară când un vin italian ia 100 de puncte în doi ani de recoltă succesivi. Masseto 2...
100 Puncte Suckling |100 Puncte Parker: "Este pentru prima oară când un vin itali...
”Este pentru prima oară când un vin italian ia 100 de puncte în doi ani de recoltă succesivi. Masseto 2016 este o furtună de emoții, dar reușește să le țină perfect sub control. La fel ca ediția 2015, avem de-a face cu un vin impecabil de cea mai înaltă clasă. Primul lucru pe care îl veți remarca este consistența și concentrația fructului care are un impact imediat asupra tuturor simțurilor.”
100 Robert Parker |100 James Suckling: "M-a lăsat fără cuvinte. Credeam că 2015 era perfect, dar și acesta e perfect. Însă, într-un alt fel. Es...
100 Robert Parker |100 James Suckling: "M-a lăsat fără cuvinte. Credea...
”M-a lăsat fără cuvinte. Credeam că 2015 era perfect, dar și acesta e perfect. Însă, într-un alt fel. Este atât de structurat și multidimensional. Corpolent, puternic și intens, cu o incredibilă profunzime și coloană vertebrală de tanini. Aromele de fructe negre, pământ umed, scoică de stridii și ciuperci sunt fenomenale. Dați-i patru, cinci ani ca să se desăvârșească.”
”Un Aile d’Argent foarte exotic, cu buchet și arome de mango uscat, ananas...
Citește mai mult”Are ce să-ți placă la vinul ăsta, cu textura lui deja cremoasă...
Citește mai mult”O gamă frumoasă de fructe negre și prune coapte, cu o tentă de pământ și nuanțe de...
Citește mai mult