95 Puncte James Suckling: "Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și...
95 Puncte James Suckling: "Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanin...
”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l.”
96 Puncte James Suckling: "Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcin...
96 Puncte James Suckling: "Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coa...
”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”
98 Puncte James Suckling: "Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negru, pavaj fierbinte și fructe negre de pădure. Corpolent, dar reținut și liniar...
98 Puncte James Suckling: "Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negr...
”Arome de flori uscate, piatră, frunze de ceai negru, pavaj fierbinte și fructe negre de pădure. Corpolent, dar reținut și liniar. Forță și profunzime minunate. Sfârșit extrem de lung și focusat. Un vin mare. Are nevoie de patru sau cinci ani pentru a se închega. Încercați-l începând din 2022.”
97+ Puncte Parker: "Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură ...
97+ Puncte Parker: "Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvig...
”Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant.”
100 Robert Parker |100 James Suckling: "M-a lăsat fără cuvinte. Credeam că 2015 era perfect, dar și acesta e perfect. Însă, într-un alt fel. Es...
100 Robert Parker |100 James Suckling: "M-a lăsat fără cuvinte. Credea...
”M-a lăsat fără cuvinte. Credeam că 2015 era perfect, dar și acesta e perfect. Însă, într-un alt fel. Este atât de structurat și multidimensional. Corpolent, puternic și intens, cu o incredibilă profunzime și coloană vertebrală de tanini. Aromele de fructe negre, pământ umed, scoică de stridii și ciuperci sunt fenomenale. Dați-i patru, cinci ani ca să se desăvârșească.”
98 Puncte James Suckling: "În nas, claritatea notelor de coacăze negre, cireșe negre și flori este fermecătoare. De asemenea, lavandă. Corpolent, cu ...
98 Puncte James Suckling: "În nas, claritatea notelor de coacăze negre, cireșe ne...
”În nas, claritatea notelor de coacăze negre, cireșe negre și flori este fermecătoare. De asemenea, lavandă. Corpolent, cu tanini fermi, mătăsoși care îi conferă vigoare și focusare. Persistă minute în șir. Putere și finețe. Beți-l după 2024, dar gustul este deja minunat.”
99 Puncte James Suckling: "Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensi...
99 Puncte James Suckling: "Fantastice arome de lavandă, rozm...
”Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensionată și nervoasă. Se simte lemnul tânăr, dar el va fi integrat și cizelat. Dați-i trei sau patru ani (N.B. de la data degustării - august 2015). Are magia pură a Merlot-ului. 2011 a fost un vin perfect, iar acesta nu este foarte diferit.”
100 Puncte Suckling |100 Puncte Parker: "Este pentru prima oară când un vin italian ia 100 de puncte în doi ani de recoltă succesivi. Masseto 2...
100 Puncte Suckling |100 Puncte Parker: "Este pentru prima oară când un vin itali...
”Este pentru prima oară când un vin italian ia 100 de puncte în doi ani de recoltă succesivi. Masseto 2016 este o furtună de emoții, dar reușește să le țină perfect sub control. La fel ca ediția 2015, avem de-a face cu un vin impecabil de cea mai înaltă clasă. Primul lucru pe care îl veți remarca este consistența și concentrația fructului care are un impact imediat asupra tuturor simțurilor.”
97 Puncte James Suckling: "Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de san...
97 Puncte James Suckling: "Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora...
”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.”
98 Puncte James Suckling: "Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși...
98 Puncte James Suckling: "Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și vio...
”Arome de mure, măsline negre, măsline verzi și violete. Foarte aromat. Corpolent dar foarte precis și polisat, cu tanini cremoși, stratificați care îți mângâie palarinul. Extrem de persistent, postgustul durează minute în șir. Numai 40% stejar nou. Foarte echilibrat. Numai puritate și complexitate. Din struguri cultivați organic.”
97 Puncte James Suckling: "Extrem de aromat, cu parfum de salvie, lavandă, mure și coacăze. Corpolent, cu tanini crocanți și foarte polisați care se topesc...
97 Puncte James Suckling: "Extrem de aromat, cu parfum de salvie, lava...
”Extrem de aromat, cu parfum de salvie, lavandă, mure și coacăze. Corpolent, cu tanini crocanți și foarte polisați care se topesc în vin. Viguros și ușor auster. Proaspăt și structurat. Un vin care are nevoie de cinci sau șase ani pentru a se deschide complet. Încercați-l după 2025.”
98 Puncte James Suckling: "What a beautiful nose of elderberries, freshly picked blackcurrants, citrus, herbs, licorice and crushed stones, amidst a backdr...
98 Puncte James Suckling: "What a beautiful nose of elderberries, freshly picked b...
"What a beautiful nose of elderberries, freshly picked blackcurrants, citrus, herbs, licorice and crushed stones, amidst a backdrop of coffee beans, cedar and vanilla. Full-bodied and very subtle and refined with tightly wound tannins and an impressive balance of fruit and acidity. Long, grainy and elegant on the finish. A masterpiece. Drink in 2020."
97 Puncte James Suckling: "Foarte parfumat și curat, cu parfum de violete, prune, zmeură, nuci și măsline negre. Corp mediu spre plin, tanini foarte fini, ...
97 Puncte James Suckling: "Foarte parfumat și curat, cu parfum de violete, prune, ...
”Foarte parfumat și curat, cu parfum de violete, prune, zmeură, nuci și măsline negre. Corp mediu spre plin, tanini foarte fini, extrem de polisați și rafinați. Postgust lung și foarte precis. Ciocolată și alune. Este cea de a 25-a aniversare a acestui vin extraordinar. E greu să te abții să nu-l bei acum, dar va fi mai bun după 2022.”
95 Puncte Parker: "Închis la culoare, Orma 2016 etalează o concentrație generoasă și o densitate frumoasă. În gură, este bogat, cu textură dens...
95 Puncte Parker: "Închis la culoare, Orma 2016 etalează o concentrație generoasă și...
”Închis la culoare, Orma 2016 etalează o concentrație generoasă și o densitate frumoasă. În gură, este bogat, cu textură densă. Note de măsline verzi și negre, capere și fum. Un vin puternic. Au fost produse 30.000 de sticle.”
96 Puncte James Suckling: "Parfum subtil de coacăze, lemn de santal și cireșe. Corpolent, dar armonios și polisat, cu tanini care se topesc frumos în...
96 Puncte James Suckling: "Parfum subtil de coacăze, lemn de santal și cireșe. Corpolent, ...
”Parfum subtil de coacăze, lemn de santal și cireșe. Corpolent, dar armonios și polisat, cu tanini care se topesc frumos în vin. Lung și focusat. Frumos și echilibrat. Va fi mai bun după 2022.”
98 Puncte James Suckling: "Arome uluitoare de grafit și violete, cu fructe negre. Corp mediu spre plin, tanini ultra-catifelați și sfârșit lung, frum...
98 Puncte James Suckling: "Arome uluitoare de grafit și ...
”Arome uluitoare de grafit și violete, cu fructe negre. Corp mediu spre plin, tanini ultra-catifelați și sfârșit lung, frumos. Structurat și concentrat. Îmi place substratul de ghimbir. Deja abordabil, dar cu sfârșit extraordinar de lung.”
96 Puncte Robert Parker: "Marchesi Antinori 2017 Tignanello (făcut din Sangiovese cu puțin Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc) este un vin închis l...
96 Puncte Robert Parker: "Marchesi Antinori 2017 Tignanello (făcu...
"Marchesi Antinori 2017 Tignanello (făcut din Sangiovese cu puțin Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc) este un vin închis la culoare, exuberant și apetisant. L-am degustat după ce l-am decantat de două ori și mi-a plăcut natura lui profundă și aromele clare și deschise chiar de la început.”