Livrare GRATUITÄ‚ prin curier în toată Å£ara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) BucureÅŸti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) TimiÅŸoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Armagnac Delord
Récolte 1965 - 0.7L

Buchet complex È™i rafinat de vanilie, stejar È™i fructe confiate, urmat de un gust deosebit de plăcut, plin È™i puternic, dar catifelat È™i armonios.

ÃŽn stoc

998.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Armagnac Delord Bas-Armagnac Récolte 1965

Producător: Armagnac Delord - Bas-Armagnac
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine È™i cu somon afumat, cârnaÈ›i gourmet, foie gras, preparate flambate din carne È™i vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireÈ™e, zmeură, portocale È™i, bineînÈ›eles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun

Alcool: 40%

Temperatura de servire: 20-25°C

Vinificare tradiÅ£ională pentru a obÅ£ine un vin aromat, cu aciditate scăzută ÅŸi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franÅ£uzesc ÅŸi apoi în butoaie vechi ÅŸi foarte vechi până la data îmbutelierii menÈ›ionată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord Récolte 1962 se livrează în cutie de lemn.

 

Ce este Armagnacul? La fel ca È™i coniacul, Armagnacul este un distilat de struguri albi. Se pot folosi 10 soiuri de struguri, dar predomină Ugni Blanc, Folle Blanche È™i Colombard. Produs în comitatul cu acelaÈ™i nume din regiunea Gasconia (Gascogne, fr.) din sud-vestul FranÈ›ei, el este învechit în butoaie de stejar negru Monlezun, un stejar local cu o tipicitate aparte. Armagnacul se produce în trei districte. Cel mai bun, rafinat È™i complex Armagnac provine din Bas-Armagnac. Ténarèze dă cea mai mare parte a producÈ›iei, fiind cunoscut pentru stilul mai parfumat. Haut-Armagnac este mai puÈ›in reprezentativ.

Principala deosebire dintre Armagnac È™i coniac constă în metoda de distilare. Spre deosebire de coniac, care este distilat de două ori, prin metode mai degrabă industriale, Armagnac-ul este distilat o singură dată (distilare continuă), în alambicuri tradiÈ›ionale, obÈ›inându-se o concentraÈ›ie alcoolică mai mică. Stejarul negru în care este învechit Armagnac-ul îi conferă o culoare mai subtilă È™i arome mai complexe, foarte diferite de caracterul pronunÈ›at de vanilină dulce al butoaielor folosite în Cognac.

Din multitudinea de arome emanate de Armagnac, È™apte sunt considerate mitice: alună, piersică de vie, violete, vanilie, prună uscată, lămâie verde, piper.

Sticla de Armagnac se păstrează în picioare. Pentru a simÈ›i aromele cele mai subtile, rotiÈ›i paharul, încălziÈ›i-l în mână È™i ridicaÈ›i-l cât mai aproape de nas, dar fără a băga nasul în pahar.

Categorii de Armagnac, după vârstă:

V.S. (Very Special) sau 3 stele (***) – învechit minimum 2 ani în butoi. Recomandat celor care preferă vinarsurile/brandy-urile tari È™i fructate. Alegerea ideală, dacă vă plac băuturile cu caracter – îi veÈ›i savura fructuozitatea, căldura È™i personalitatea puternică.

VSOP (Very Superior Old Pale)*- învechit minimum 5 ani în butoi. Calitate superioară, vechi, culoare deschisă. Legea franceză cere ca Armagnac-ul VSOP să fie elaborat dintr-un asamblaj de vinarsuri, dintre care cel mai tânăr trebuie să fi stat minimum 4 ani în butoi. În realitate, mulÈ›i producători folosesc vinarsuri mai vechi, pentru a obÈ›ine o paletă aromatică mai bogată. VSOP reprezintă armonia dintre aromele de fructe coapte, uneori confiate È™i notele de lemn, picante. În gură, structura lejeră dată de lemn se înmoaie, iar Armagnacul are deja o lungime frumoasă. VSOP-ul oferă toate stilurile aromatice ale Armagnac-ului, având, totodată, un excelent raport calitate-preÈ›.

*Very Superior Old Pale este traducerea exactă a acestui acronim provenit din tradiÈ›ia comercială anglo-saxonă. Unii folosesc termenul de Very Special Old Pale, dar el este incorect.

XO (Extra Old) sau Napoléon – foarte vechi, învechit cel puÈ›in 6 ani în butoi. Foarte cerut în străinătate, XO este mai puÈ›in cunoscut în FranÈ›a, el fiind preferat de cei cărora le plac brandy-urile elegante, bogate È™i suave.

Hors d’Âge – învechit minimum 10 ani în butoi. Acesta este asamblajul prin excelență, căci în el se regăseÈ™te esenÈ›a aromelor de Armagnac, cu o paletă de fructe confiate (prune uscate, caise, coajă de portocală) asociate cu note lemnoase fine, cărora li se adaugă, uneori, note de patiserie, picante. În gură, se regăsesc echilibrul, lungimea È™i căldura reÈ›inută.

Millésime (Vintage, eng) - Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condiÈ›iile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecÈ›ionate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte È™i un stil propriu - mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate È™i cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală. Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viaÈ›a: zile de naÈ™tere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.

Specificații

Țara Franţa
Alcool 40%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Récolte 1965 - 0.7L
Récolte 1965 - 0.7L
998.00 lei

Cantitate:

© 2022 Copyright WinePoint