Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Armagnac Delord
Récolte 1974 - 0.7L

Elegant, cu parfum picant și fructat. Atac taninos și onctuos, cu arome de lemn dulce și o explozie de condimente care preced finalul lung. 

Stoc epuizat

610.00 lei

Trimite unui prieten
  

Armagnac Delord Bas-Armagnac Récolte 1974

Producător: Armagnac Delord - Bas-Armagnac
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun

Alcool: 40%

Temperatura de servire: 20-25°C

Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord Récolte 1974 se livrează în cutie de lemn.

 

Ce este Armagnacul? La fel ca și coniacul, Armagnacul este un distilat de struguri albi. Se pot folosi 10 soiuri de struguri, dar predomină Ugni Blanc, Folle Blanche și Colombard. Produs în comitatul cu același nume din regiunea Gasconia (Gascogne, fr.) din sud-vestul Franței, el este învechit în butoaie de stejar negru Monlezun, un stejar local cu o tipicitate aparte. Armagnacul se produce în trei districte. Cel mai bun, rafinat și complex Armagnac provine din Bas-Armagnac. Ténarèze dă cea mai mare parte a producției, fiind cunoscut pentru stilul mai parfumat. Haut-Armagnac este mai puțin reprezentativ.

Principala deosebire dintre Armagnac și coniac constă în metoda de distilare. Spre deosebire de coniac, care este distilat de două ori, prin metode mai degrabă industriale, Armagnac-ul este distilat o singură dată (distilare continuă), în alambicuri tradiționale, obținându-se o concentrație alcoolică mai mică. Stejarul negru în care este învechit Armagnac-ul îi conferă o culoare mai subtilă și arome mai complexe, foarte diferite de caracterul pronunțat de vanilină dulce al butoaielor folosite în Cognac.

Din multitudinea de arome emanate de Armagnac, șapte sunt considerate mitice: alună, piersică de vie, violete, vanilie, prună uscată, lămâie verde, piper.

Sticla de Armagnac se păstrează în picioare. Pentru a simți aromele cele mai subtile, rotiți paharul, încălziți-l în mână și ridicați-l cât mai aproape de nas, dar fără a băga nasul în pahar.

Categorii de Armagnac, după vârstă:

V.S. (Very Special) sau 3 stele (***) – învechit minimum 2 ani în butoi. Recomandat celor care preferă vinarsurile/brandy-urile tari și fructate. Alegerea ideală, dacă vă plac băuturile cu caracter – îi veți savura fructuozitatea, căldura și personalitatea puternică.

VSOP (Very Superior Old Pale)*- învechit minimum 5 ani în butoi. Calitate superioară, vechi, culoare deschisă. Legea franceză cere ca Armagnac-ul VSOP să fie elaborat dintr-un asamblaj de vinarsuri, dintre care cel mai tânăr trebuie să fi stat minimum 4 ani în butoi. În realitate, mulți producători folosesc vinarsuri mai vechi, pentru a obține o paletă aromatică mai bogată. VSOP reprezintă armonia dintre aromele de fructe coapte, uneori confiate și notele de lemn, picante. În gură, structura lejeră dată de lemn se înmoaie, iar Armagnacul are deja o lungime frumoasă. VSOP-ul oferă toate stilurile aromatice ale Armagnac-ului, având, totodată, un excelent raport calitate-preț.

*Very Superior Old Pale este traducerea exactă a acestui acronim provenit din tradiția comercială anglo-saxonă. Unii folosesc termenul de Very Special Old Pale, dar el este incorect.

XO (Extra Old) sau Napoléon – foarte vechi, învechit cel puțin 6 ani în butoi. Foarte cerut în străinătate, XO este mai puțin cunoscut în Franța, el fiind preferat de cei cărora le plac brandy-urile elegante, bogate și suave.

Hors d’Âge – învechit minimum 10 ani în butoi. Acesta este asamblajul prin excelență, căci în el se regăsește esența aromelor de Armagnac, cu o paletă de fructe confiate (prune uscate, caise, coajă de portocală) asociate cu note lemnoase fine, cărora li se adaugă, uneori, note de patiserie, picante. În gură, se regăsesc echilibrul, lungimea și căldura reținută.

Millésime (Vintage, eng) - Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu - mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală. Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.

Producător

Povestea Armagnac-ului Delord începe în 1893, când Prosper Delord a început să meargă cu alambicul din fermă în fermă, transformând vinul alb în Armagnac.

Apoi, în 1932, fiii lui Prosper, Gaston și Georges, au înființat Maison d’Armagnac Delord Frères în Lannepax. Producători și comercianți abili, ei au ajuns curând să-și vândă Bas Armagnac-urile din Gasconia până în Statele Unite. Aventura continuă cu fiul mai mare al lui Gaston, Jacques, care preia conducerea afacerii în 1963 și căruia i se alătură, în 1973, fratele său, Pierre.

Din 2001, alți doi frați, Sylvain și Jérôme, fiii lui Jacques, preiau ștafeta - primul, ca artisan al Armagnac-ului, iar al doilea, ca director de vânzări și promotor. Din 2020, ei au început trecerea la viticultura organică.

Astăzi, domeniul are 55 ha cultivate cu cele patru soiuri tradiționale: Ugni-blanc 58%, Colombard16 %, Folle-blanche 14% și Baco 12%. Distileria din Lannepax este unică în felul ei, aici practicându-se atât distilarea continuă tradițională, cât și distilarea dublă. Învechirea are loc în pivnițele istorice care adăpostesc peste 1400 de butoaie. Cele mai prețioase ediții sunt păstrate într-o încăpere specială, numită ”Le Paradis”.

Specificații

Țara Franţa
Alcool 40%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

Napoléon 0.7L
95 Puncte Wine Enthusiast"Buchetul inițial este atipic, dar după aerare ...
165.00lei
În stoc
Récolte 1974 - 0.7L
Récolte 1974 - 0.7L
610.00 lei

Cantitate:

De la același producător
X.O. 0.7L
Armagnac Delord X.O. 0.7L
255.00 lei
96 Puncte Vinous:"De culoare arămiu deschis, dar bogat ...

Citește mai mult
Hors D’Age 0.7L
Armagnac Delord Hors D’Age 0.7L
280.00 lei
Nas complex cu note dominante de ...

Citește mai mult
Napoléon 0.7L
Armagnac Delord Napoléon 0.7L
165.00 lei
95 Puncte Wine Enthusiast:"Buchetul inițial este atipic, dar ...

Citește mai mult
Clos du Milieu 2020
Clos du Milieu 2020
”Pus pe piață pentru prima dată în ...
235.00 lei
188.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint