Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Armagnac Delord
X.O. 0.7L

96 Puncte Vinous:”De culoare arămiu deschis, dar bogat și onctuos în gură, cu sfârșit lung, catifelat. Delord XO este un Armagnac de 15 ani dense și complex cu parfum de flori sălbatice și ierburi aromate de primăvară și arome de de coajă de portocală, smochine, nuga și sfârșit superb și lung, pe note de crème brûlée. O valoare excelentă care-l va convinge pe un consumator convins de Bourbon să adopte brandy-ul francez.”   

În stoc

245.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Armagnac Delord Bas-Armagnac XO

Producător: Armagnac Delord - Bas-Armagnac
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun

Alcool: 40%

Temperatura de servire: 20-25°C

Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord XO se livrează în cutie de lemn.

 

Ce este Armagnacul? La fel ca și coniacul, Armagnacul este un distilat de struguri albi. Se pot folosi 10 soiuri de struguri, dar predomină Ugni Blanc, Folle Blanche și Colombard. Produs în comitatul cu același nume din regiunea Gasconia (Gascogne, fr.) din sud-vestul Franței, el este învechit în butoaie de stejar negru Monlezun, un stejar local cu o tipicitate aparte. Armagnacul se produce în trei districte. Cel mai bun, rafinat și complex Armagnac provine din Bas-Armagnac. Ténarèze dă cea mai mare parte a producției, fiind cunoscut pentru stilul mai parfumat. Haut-Armagnac este mai puțin reprezentativ.

Principala deosebire dintre Armagnac și coniac constă în metoda de distilare. Spre deosebire de coniac, care este distilat de două ori, prin metode mai degrabă industriale, Armagnac-ul este distilat o singură dată (distilare continuă), în alambicuri tradiționale, obținându-se o concentrație alcoolică mai mică. Stejarul negru în care este învechit Armagnac-ul îi conferă o culoare mai subtilă și arome mai complexe, foarte diferite de caracterul pronunțat de vanilină dulce al butoaielor folosite în Cognac.

Din multitudinea de arome emanate de Armagnac, șapte sunt considerate mitice: alună, piersică de vie, violete, vanilie, prună uscată, lămâie verde, piper.

Sticla de Armagnac se păstrează în picioare. Pentru a simți aromele cele mai subtile, rotiți paharul, încălziți-l în mână și ridicați-l cât mai aproape de nas, dar fără a băga nasul în pahar.

Categorii de Armagnac, după vârstă:

V.S. (Very Special) sau 3 stele (***) – învechit minimum 2 ani în butoi. Recomandat celor care preferă vinarsurile/brandy-urile tari și fructate. Alegerea ideală, dacă vă plac băuturile cu caracter – îi veți savura fructuozitatea, căldura și personalitatea puternică.

VSOP (Very Superior Old Pale)*- învechit minimum 5 ani în butoi. Calitate superioară, vechi, culoare deschisă. Legea franceză cere ca Armagnac-ul VSOP să fie elaborat dintr-un asamblaj de vinarsuri, dintre care cel mai tânăr trebuie să fi stat minimum 4 ani în butoi. În realitate, mulți producători folosesc vinarsuri mai vechi, pentru a obține o paletă aromatică mai bogată. VSOP reprezintă armonia dintre aromele de fructe coapte, uneori confiate și notele de lemn, picante. În gură, structura lejeră dată de lemn se înmoaie, iar Armagnacul are deja o lungime frumoasă. VSOP-ul oferă toate stilurile aromatice ale Armagnac-ului, având, totodată, un excelent raport calitate-preț.

*Very Superior Old Pale este traducerea exactă a acestui acronim provenit din tradiția comercială anglo-saxonă. Unii folosesc termenul de Very Special Old Pale, dar el este incorect.

XO (Extra Old) sau Napoléon – foarte vechi, învechit cel puțin 6 ani în butoi. Foarte cerut în străinătate, XO este mai puțin cunoscut în Franța, el fiind preferat de cei cărora le plac brandy-urile elegante, bogate și suave.

Hors d’Âge – învechit minimum 10 ani în butoi. Acesta este asamblajul prin excelență, căci în el se regăsește esența aromelor de Armagnac, cu o paletă de fructe confiate (prune uscate, caise, coajă de portocală) asociate cu note lemnoase fine, cărora li se adaugă, uneori, note de patiserie, picante. În gură, se regăsesc echilibrul, lungimea și căldura reținută.

Millésime (Vintage, eng) - Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu - mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală. Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 96 Puncte Vinous
Alcool 40%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

X.O. 0.7L
X.O. 0.7L
245.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Hors D’Age 0.7L
Armagnac Delord Hors D’Age 0.7L
255.00 lei
Nas complex cu note dominante de ...

Citește mai mult
Napoléon 0.7L
Armagnac Delord Napoléon 0.7L
160.00 lei
95 Puncte Wine Enthusiast:"Buchetul inițial este atipic, dar ...

Citește mai mult
20 Ani 0.7L
Armagnac Delord 20 Ani 0.7L
350.00 lei
Nas elegant și fructat cu note de ...

Citește mai mult
Saint Émilion Grand Cru Classé 2016
Château Bellefont-Belcier Saint Émilion Grand Cru Classé 2016
95 Puncte James Suckling:"Foarte proaspăt, cu tanini fini, seci ...

Citește mai mult
Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2019
Château Haut-Brion Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2019
100 Puncte James Suckling:"Parfum de coacăze negre, iod, lemn de ...

Citește mai mult
Pauillac 1er Grand Cru Classé 2019
Château Mouton Rothschild Pauillac 1er Grand Cru Classé 2019
99 Puncte James Suckling:"Incredibil de complex, cu toate ...

Citește mai mult
Rosé di Pinot Spumante Brut
Rosé di Pinot Spumante Brut
Buchet puternic, persistent și foarte fin, c...
65.00 lei
38.08 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint