Domaines Chermette Fleurie "Les Garants" 2019

Domaines Chermette Fleurie "Les Garants" 2019

94 Puncte Parker:

”Fleurie Les Garants 2019 a ieșit nemaipomenit de bine, emanând arome de prune, zmeură și rodie, împletite cu aluzii de petale de trandafir și condimente subtile. Cu corp mediu spre plin, pur și precis, este frumos și delicat, are o concentrație intrigantă, echilibru uluitor și sfârșit lung, pătrunzător.”

115,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Fleurie "Les Garants" 2019

Fleurie "Les Garants" 2019

”Fleurie Les Garants 2019 a ieșit nemaipomenit de bine, emanând arome de prune, zmeură și rodie, împletite cu aluzii de petale de trandafir și condimente subtile. Cu corp mediu spre plin, pur și precis, este frumos și delicat, are o concentrație intrigantă, echilibru uluitor și sfârșit lung, pătrunzător.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaines Chermette Fleurie ”Les Garants" 2019

Perioada optimă de consum: 2020-2035

Producător: Domaines Chermette - AOC Fleurie, Beaujolais

Soi: 100% Gamay - struguri certificați Terra Vitis - viticultură sustenabilă și culeși manual, la maturitate deplină

Culoare: roșu intens, cu nuanțe purpurii

Miros: intens și delicat, cu buchet floral și picant

Gust: elegant, concentrat, dens și generos, lung, cu arome intense de coacăze negre, coacăze roșii, zmeură neagră și adieri de vanilie   

Recomandări gastronomice: toate tipurile de carne, inclusiv carne de pasăre

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 14°C

Zona numită Les Garants este una dintre terroir-urile granitice cele mai nobile din apelațiunea Fleurie, iar acest vin merită să fie considerat o adevărată Regină a Beaujolais-ului!

Vinificare tradițională din Beaujolais: macerare semi-carbonică, 10-12 zile macerare în tancuri de beton, fără șaptalizare. Conținut minim de SO2.

94 Puncte Parker: ”Fleurie Les Garants 2019 a ieșit nemaipomenit de bine, emanând arome de prune, zmeură și rodie, împletite cu aluzii de petale de trandafir și condimente subtile. Cu corp mediu spre plin, pur și precis, este frumos și delicat, are o concentrație intrigantă, echilibru uluitor și sfârșit lung, pătrunzător.

Jean-Étienne Chermette a fost mulțumit de calitatea recoltei din 2019 și nu pot decât să fiu de acord cu el. Cu structură mai fină și mai elegante decât cele cărnoase din 2018, aceste vinuri tinere sunt foarte promițătoare. După cum am mai scris, vițele vechi, vinificarea conștiincioasă dar tradițională și maturarea în butoaie mari de stejar sunt secretele acestei abordări. Tânărul Chermette - care își lansează o etichetă proprie, revizuită de noi - mi-a spus că domeniul a obținut certificarea Terra Vitis în 2019, acesta fiind, evident, un pas în direcția bună. După gustul meu, unele dintre cuvée-urile evaluate aici se numără printre vinurile franțuzești cu cea mai bună valoare și le recomand cititorilor care încă nu au descoperit acest domeniu să încerce câteva sticle.”

17,5 Puncte La Revue du Vin de France

***

Povestea domeniului începe în secolul al XVII-lea la Vissoux, loc al cărui nume avea să-l poarte până în 2017. În 1982, la doar 22 de ani, Pierre-Marie Chermette preia afacerea familiei și decide să-și vândă vinurile la sticlă. Perfecționist înnăscut, el era obsedat de calitate și a preluat controlul întregului proces, de la plantarea viilor până la marketing și vânzări. În 1986, el îl întâlnește pe celebrul chef și proprietar de restaurant Jean Brouilly, la al cărui îndemn domeniul se rupe de moda Beaujolais primeur, plin de drojdii și aromă de banane. În schimb, alege o cale nouă, devenind pionierul Cuvée Traditionnelle Vieilles Vignes, vin vinificat în cea mai pură tradiție a Beaujolais-ului. Fără șaptalizare și drojdii adăugate, vinul este îmbuteliat primăvara. Pentru a-l îmbutelia, Pierre-Marie și soția sa, Martine, care a părăsit Laboratoarele Boiron pentru a i se alătura, au ales sticlele din Burgundia. Astfel îmbuteliat, vinul  a ajuns pe rafturile barurilor din Paris, unde a avut un real succes. Acest cuvée a dat tonul stilului de vinificare al domeniului, care a făcut ca vinurile Chermette să cucerească piața internațională.

În timp, cei doi soți și-au mărit proprietatea, ajungând la 31 ha de Beaujolais roșu, 5,5 ha de Beaujolais alb și 16,5 ha în cru-urile Fleurie, Brouilly și Moulin-à-Vent.

În 2017, după ce a făcut studii de oenologie și de comerț internațional, Jean-Etienne Chermette a început să preia treptat din atribuțiile părinților săi. El a început prin a schimba numele domeniului în Chermette și, la fel ca bunicul său, se ocupă de viticultură, oenologie, marketing și vânzări în Franța și în străinătate. Tot el a schimbat, în 2018, numele de ”Cuvée Traditionnelle” în ”Origine Vieilles Vignes”, din respect pentru vinul care le-a definit stilul: ”cel mai aproape de strugure” - respect pentru mediul înconjurător, recoltare la maturitate deplină, triere multiplă, drojdii naturale și vinificare semi-carbonică tradițională.

Munca de multe generații le-a fost răsplătită în 2019, când Domeniilor Chermette le-a fost acordată certificarea Terra Vitis pentru recolta din 2018.

4 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs