Domaines Chermette Saint-Amour "Les Champs-Grillés" 2019

Domaines Chermette Saint-Amour "Les Champs-Grillés" 2019

92 Puncte Parker:

”Debordînd de arome de căpșuni, coajă de portocală și petale de trandafir, Saint-Amour Les Champs-Grillés 2019 are corp mediu, este proaspăt și vioi, cu tanini fini și un nucleu aromatic crocant, de fruct. Un vin frumos care se bea cu o plăcere imensă.”

115,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Amour "Les Champs-Grillés" 2019

Saint-Amour "Les Champs-Grillés" 2019

”Debordînd de arome de căpșuni, coajă de portocală și petale de trandafir, Saint-Amour Les Champs-Grillés 2019 are corp mediu, este proaspăt și vioi, cu tanini fini și un nucleu aromatic crocant, de fruct. Un vin frumos care se bea cu o plăcere imensă.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaines Chermette Saint-Amour "Les Champs-Grillés" 2019

Perioada optimă de consum: 2020-2026

Producător: Domaines Chermette - AOC Saint-Amour, Beaujolais

Soi: 100% Gamay - struguri certificați Terra Vitis și culeși manual, la maturitate deplină, vițe vechi de peste 50 ani, viticultură sustenabilă 

Culoare: roșu-rubiniu strălucitor cu tente purpurii

Miros: proaspăt și foarte floral, cu parfum de fructe roșii și violete

Gust: curat și echilibrat, cu corp frumos, tanini mătăsoși și arome complexe de fructe roșii - cireșe, zmeură, mure și căpșuni

Recomandări gastronomice: carne roșie și albă, brânzeturi (Camembert, Saint Marcelin)

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 15°C

Saint-Amour este extremitatea cea mai nordică a Beaujolais-ului, la 12 km de Mâcon. Terroir-ul de la Les Champs-Grillés, cu o suprafață de 3 ha, este rar și prețios întrucât reprezintă numai 1% din AOC Saint-Amour și constă din granituri nobile. 

Vinificare tradițională din Beaujolais: macerare semi-carbonică, 10-12 zile macerare în tancuri de beton, fără șaptalizare. Maturat 5-8 luni în butoaie vechi. Conținut minim de SO2.

92 Puncte Parker: ”Debordînd de arome de căpșuni, coajă de portocală și petale de trandafir, Saint-Amour Les Champs-Grillés 2019 are corp mediu, este proaspăt și vioi, cu tanini fini și un nucleu aromatic crocant, de fruct. Un vin frumos care se bea cu o plăcere imensă.

Jean-Étienne Chermette a fost mulțumit de calitatea recoltei din 2019 și nu pot decât să fiu de acord cu el. Cu structură mai fină și mai elegante decât cele cărnoase din 2018, aceste vinuri tinere sunt foarte promițătoare. După cum am mai scris, vițele vechi, vinificarea conștiincioasă dar tradițională și maturarea în butoaie mari de stejar sunt secretele acestei abordări. Tânărul Chermette - care își lansează o etichetă proprie, revizuită de noi - mi-a spus că domeniul a obținut certificarea Terra Vitis în 2019, acesta fiind, evident, un pas în direcția bună. După gustul meu, unele dintre cuvée-urile evaluate aici se numără printre vinurile franțuzești cu cea mai bună valoare și le recomand cititorilor care încă nu au descoperit acest domeniu să încerce câteva sticle.”

17 Puncte La Revue du Vin de France

***

Povestea domeniului începe în secolul al XVII-lea la Vissoux, loc al cărui nume avea să-l poarte până în 2017. În 1982, la doar 22 de ani, Pierre-Marie Chermette preia afacerea familiei și decide să-și vândă vinurile la sticlă. Perfecționist înnăscut, el era obsedat de calitate și a preluat controlul întregului proces, de la plantarea viilor până la marketing și vânzări. În 1986, el îl întâlnește pe celebrul chef și proprietar de restaurant Jean Brouilly, la al cărui îndemn domeniul se rupe de moda Beaujolais primeur, plin de drojdii și aromă de banane. În schimb, alege o cale nouă, devenind pionierul Cuvée Traditionnelle Vieilles Vignes, vin vinificat în cea mai pură tradiție a Beaujolais-ului. Fără șaptalizare și drojdii adăugate, vinul este îmbuteliat primăvara. Pentru a-l îmbutelia, Pierre-Marie și soția sa, Martine, care a părăsit Laboratoarele Boiron pentru a i se alătura, au ales sticlele din Burgundia. Astfel îmbuteliat, vinul  a ajuns pe rafturile barurilor din Paris, unde a avut un real succes. Acest cuvée a dat tonul stilului de vinificare al domeniului, care a făcut ca vinurile Chermette să cucerească piața internațională.

În timp, cei doi soți și-au mărit proprietatea, ajungând la 31 ha de Beaujolais roșu, 5,5 ha de Beaujolais alb și 16,5 ha în cru-urile Fleurie, Brouilly și Moulin-à-Vent.

În 2017, după ce a făcut studii de oenologie și de comerț internațional, Jean-Etienne Chermette a început să preia treptat din atribuțiile părinților săi. El a început prin a schimba numele domeniului în Chermette și, la fel ca bunicul său, se ocupă de viticultură, oenologie, marketing și vânzări în Franța și în străinătate. Tot el a schimbat, în 2018, numele de ”Cuvée Traditionnelle” în ”Origine Vieilles Vignes”, din respect pentru vinul care le-a definit stilul: ”cel mai aproape de strugure” - respect pentru mediul înconjurător, recoltare la maturitate deplină, triere multiplă, drojdii naturale și vinificare semi-carbonică tradițională.

Munca de multe generații le-a fost răsplătită în 2019, când Domeniilor Chermette le-a fost acordată certificarea Terra Vitis pentru recolta din 2018.

4 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs