Bodegas Volver Tarima Hill Magnum 2014

Bodegas Volver Tarima Hill Magnum 2014

92 Puncte Parker:

”Vinul are o paletă aromatică minunată, pură, de afine, zmeură neagră, calcar și flori de primăvară. Textura e plină, frumoasă, fructul e copt, matur și opulent, are puritate și lungime. Se simte și mineralitatea, iar raportul calitate-preț este extraordinar.”

150 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Tarima Hill Magnum 2014

Tarima Hill Magnum 2014

”Vinul are o paletă aromatică minunată, pură, de afine, zmeură neagră, calcar și flori de primăvară. Textura e plină, frumoasă, fructul e copt, matur și opulent, are puritate și lungime. Se simte și mineralitatea, iar raportul calitate-preț este extraordinar.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tarima Hill Magnum 2014

Producător:  Bodegas Volver - D.O. Alicante

Soi: Monastrell - vițe vechi de 43-88 ani; struguri cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă

Culoare: roșu-granat închis, cu tente violet

Miros: parfum de cireșe negre și piele, cu note picante și minerale

Gust: puternic și echilibrat, cu corp plin, structură cărnoasă și o bogăție de arome de fructe negre, prune și lemn dulce, cu note de flori de primăvară și condimente, însoțite de o mineralitate calcaroasă; sfârșit elegant și persistent

Recomandări gastronomice: preparate sățioase - fasole cu cârnați sau carne, ragu de mistreț, costițe afumate

Alcool: 15%

Cantitate: 1,5 l

Temperatura de servire: 14-16°C

Perioada optimă de consum: 2016 - 2021

Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox descoperite. Fermentația malolactică are loc, în cea mai mare parte, în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosire, iar restul, în butoaie la a doua folosire. Maturat 20 luni în butoaie de Bordeaux și de Burgundia la prima folosire și în câteva butoaie la a doua folosire.

Descrierea producătorului: ”Vinul are o culoare roșu-granat închis, cu tente violet și un buchet de cireșe negre și piele. Își atinge întregul potențial pe palatin, cu note de fructe negre, prune și lemn dulce și sfârșit elegant și persistent.”

92 Puncte Parker: ”Tarima Hill 2014, din Alicante, este 100% Monastrell, maturat 20 de luni în stejar franțuzesc, fiind făcut din cele mai vechi vii ale domeniului, plantate între 1935-1975. Ele cresc la o altitudine relativ mare, între 610 - 1220 m deasupra nivelului mării. Vinul are o paletă aromatică minunată, pură, de afine, zmeură neagră, calcar și flori de primăvară. Textura e plină, frumoasă, fructul e copt, matur și opulent, are puritate și lungime. Se simte și mineralitatea, iar raportul calitate-preț este extraordinar.

Aceasta este una dintre podgoriile spaniole de top care produce din La Mancha până în Jumilla și Alicante. Aici se fac câteva vinuri impresionante, deloc scumpe și de mare calitate, care se vând ca pâinea caldă.”

Bodegas Volver aparține Grupului Jorge Ordóñez, înființat în 2004 și care are în proprietate opt podgorii selecte unde se produc vinuri din struguri proveniți din 13 denumiri de origine răspândite în întreaga Spanie. Proprietarul Jorge Ordóñez s-a stabilit în SUA în 1987 și a devenit în scurt timp cel mai important promotor al vinurilor spaniole pe piața americană. Munca sa a fost răsplătită cu un număr impresionant de titluri și premii onorifice: Robert Parker l-a inclus de două ori în Top 20 Wine Personalities of the Year și îl consideră a fi una dintre personalitățile cele mai importante ale ultimilor 25 de ani. În 1997, primea The Golden Grape Award acordat de Food & Wine Magazine, iar în Spania i se acorda Premiul Național de Gastronomie. Lista ar putea continua, dar Jorge Ordóñez se mândrește cel mai tare cu faptul că a reușit să creeze cea mai mare piață pentru vinul spaniol, făcându-i pe viticultorii și oenologii spanioli să devină conștienți de faptul că vinurile lor își au locul printre cele mai bune vinuri ale lumii.

Ca producător, Jorge Ordóñez are o filosofie aparte. El face vinuri artizanale din cele mai vechi vii cu soiuri locale. Viile nu sunt irigate și se aplică cele mai tradiționale practici viticole. Astfel, vinurile lui sunt cea mai autentică reprezentare a vinului de calitate produs din cele mai vechi clone ale soiurilor spaniole.

Bodegas Volver este una dintre podgoriile care a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor.

Dacă Jorge Ordóñez este cel care a pus pe piață Monastrell-ul din Jumilla, co-proprietarul și oenologul Rafael Cañizares contribuie la calitatea lui, după o îndelungată experiență în La Mancha.

Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: