Château Mouton Rothschild Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2018

Château Mouton Rothschild Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2018

93-95 Puncte Parker:

”Fără fermentație malolactică și Muscadelle în acest an - lucruri neobișnuite pentru Aile d’Argent. Un pic reticent la început, cu parfum puternic de lemongrass, ghimbir proaspăt tăiat și tartă cu lămâie, pe fond de ananas proaspăt, piersici albe și anason. Pe palatin, este bogat, senzual și exotic, cu tone de mirodenii și fructe tropicale, aciditate fantastică și sfârșit foarte lung.” 

560,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2018

Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2018

”Fără fermentație malolactică și Muscadelle în acest an - lucruri neobișnuite pentru Aile d’Argent. Un pic reticent la început, cu parfum puternic de lemongrass, ghimbir proaspăt tăiat și tartă cu lămâie, pe fond de ananas proaspăt, piersici albe și anason. Pe palatin, este bogat, senzual și exotic, cu tone de mirodenii și fructe tropicale, aciditate fantastică și sfârșit foarte lung.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Mouton Rothschild "Aile d'Argent" Bordeaux Blanc 2018

Producător: Château Mouton Rothschild - Pauillac

Soi: 55% Sauvignon Blanc, 45% Sémillon - struguri culeși manual

Culoare: galben-deschis strălucitor, cu tente verzui

Miros: complex și expresiv, cu parfum floral, de citrice, piersici albe și tente minerale pline de farmec

Gust: proaspăt și elegant, atac amplu, susținut de aromele de anason și cremene, cărnos, foarte echilibrat, cu aciditate crocantă, textură bogată și catifelată, note tropicale și adieri picante de ghimbir și piper alb; sfârșit lung și elegant, de o prospețime remarcabilă     

Recomandări gastronomice: salate, pui, pește alb, creveți, scoici, brânzeturi ușoare

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10-12°C

Perioada optimă de consum: 2023 - 2043

93-95 Puncte Parker: ”Fără fermentație malolactică și Muscadelle în acest an - lucruri neobișnuite pentru Aile d’Argent. Un pic reticent la început, cu parfum puternic de lemongrass, ghimbir proaspăt tăiat și tartă cu lămâie, pe fond de ananas proaspăt, piersici albe și anason. Pe palatin, este bogat, senzual și exotic, cu tone de mirodenii și fructe tropicale, aciditate fantastică și sfârșit foarte lung.” 

93-94 Puncte James Suckling: ”Un vin alb mare, cu parfum intens de mere uscate și piersici. De asemenea, ananas uscat. Corpolent, bogat și aromat.”

***

“Aile d’Argent...Două cuvinte neobișnuite care vin din negurile timpului, o legătură între trecut și prezent, între tatăl meu, Baronul Philippe de Rothschild și mine. Când eram mică, tata a inventat o poveste al cărei erou era un ceainic magic. Incredibilele aventuri ale ceainicului mi-au încântat copilăria. Numele ceainicului era Aripă de Argint.

A izbucnit războiul, iar tata a fost arestat. În închisoare, a scris povestea din amintiri și a numit-o ”Aripa de Argint cea Fermecată”, titlu sub care a fost publicată de editura Gallimard în 1947. Aripa de Argint...mă bucur că cuvintele care cândva mă făceau să visez prind din nou formă și culoare.”, Philippine de Rothschild

Adevărat simbol al renașterii marilor vinuri albe din Médoc, Aile d’Argent este produs în cantități foarte limitate de celebrul Château Mouton Rothschild, la inițiativa regretatei Philippine de Rothschild care, la începutul anilor 1980, a decis să replanteze câteva hectare cu soiuri albe. Prima ediție a ieșit pe piață în 1991.

Puțini producători se bucură de longevitatea și reputația domeniului Mouton Rothschild. Celebrul vin cu același nume a început să fie produs după ce, în 1893, Baronul Nathaniel de Rothschild a cumpărat Château Brane-Mouton din Pauillac redenumindu-l Mouton Rothschild. Apoi, în 1922, Baronul Philippe de Rothschild, la doar 20 de ani, se dedică complet proprietății. Drept urmare, cel mai bun 2ème cru classé din Clasificarea din 1855 intră, în 1973, în clubul exclusivist al 1er cru classé-urilor.

Dar cea care a făcut să se vorbească cel mai mult despre vinurile familiei a fost Baroneasa Philippine de Mouton Rothschild, care a condus domeniul între 1988-2014. 

După moartea ei, proprietățile din patrimoniul Baron Philippe de Rothschild SA -  Château Mouton Rothschild, Château Clerc Milon, Château d’Armailhac din Bordeaux, Domaine de Baronarques din Pays d’Oc, Opus One din California și Almaviva din Chile - au revenit copiilor ei: Philippe Sereys de Rothschild, Camille Sereys de Rothschild și Julien de Beaumarchais de Rothschild care își onorează moștenirea cu aceeași pasiune pentru excelență.  

Vinurile de la Mouton Rothschild sunt, în mod constant, unele dintre cele mai căutate și mai scumpe din lume. În plus, vinul de top, cel ce poartă numele domeniului, este, începând din 1945, un omagiu adus artei și frumosului. Acesta este anul în care Baronul Philippe a creat o tradiție care este continuată cu sfințenie: eticheta fiecărei ediții este creată de un artist marcant. Astfel, de-a lungul timpului, pe etichetele Mouton Rothschild și-au pus semnătura, printre alții, Miró, Chagall, Braque, Picasso, Tàpies, Francis Bacon, Dali, Balthus sau Jeff Koons.  

13 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: