Château Mouton Rothschild Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2017

Château Mouton Rothschild Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2017

98 Puncte James Suckling:

”Un vin alb dens și stratificat care abundă de fructe exotice, de la mango la ananas. Aluzii de nucă de cocos și gem de portocale. Corpolent, foarte profund și aromat. Intensitate și lungime fantastice. Persistă minute în șir. Are sensibilitatea unui vin alb mare din Burgundia. Deja fabulos, dar va fi mult mai bun în 2025.”

550,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2017

Aile d'Argent Bordeaux Blanc 2017

”Un vin alb dens și stratificat care abundă de fructe exotice, de la mango la ananas. Aluzii de nucă de cocos și gem de portocale. Corpolent, foarte profund și aromat. Intensitate și lungime fantastice. Persistă minute în șir. Are sensibilitatea unui vin alb mare din Burgundia. Deja fabulos, dar va fi mult mai bun în 2025.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Mouton Rothschild "Aile d'Argent" Bordeaux Blanc 2018

Producător: Château Mouton Rothschild - Pauillac

Soi: 53% Sauvignon Blanc, 46% Sémillon, 1% Muscadelle - struguri culeși manual

Culoare: galben strălucitor, cu tente verzui

Miros: proaspăt, cu parfum de piersică albă, guava și citrice, urmate de adieri de fructe tropicale

Gust: atac plin, dens și complex, concentrat și echilibrat, cu arome persistente în sfârșitul lung și mineral

Recomandări gastronomice: salate, pui, pește alb, creveți, scoici, brânzeturi ușoare

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10-12°C

Perioada optimă de consum: 2021 - 2035

98 Puncte James Suckling: ”Un vin alb dens și stratificat care abundă de fructe exotice, de la mango la ananas. Aluzii de nucă de cocos și gem de portocale. Corpolent, foarte profund și aromat. Intensitate și lungime fantastice. Persistă minute în șir. Are sensibilitatea unui vin alb mare din Burgundia. Deja fabulos, dar va fi mult mai bun în 2025.”
91-93 Puncte Parker: ”O treime din recoltă a fost pierdută din cauza gerului.  Aile d'Argent 2017 are note frumoase de piersici albe, lemon curd și ceară de albine, cu aluzii de coajă de portocală, grapefruit și o tentă de salvie. Pe palatin, are corp ușor spre mediu și debordează de arome exuberante de fructe cu sâmbure și citrice, aciditate rasată și sfârșit lung, pe note de piersică.”

***

“Aile d’Argent...Două cuvinte neobișnuite care vin din negurile timpului, o legătură între trecut și prezent, între tatăl meu, Baronul Philippe de Rothschild și mine. Când eram mică, tata a inventat o poveste al cărei erou era un ceainic magic. Incredibilele aventuri ale ceainicului mi-au încântat copilăria. Numele ceainicului era Aripă de Argint.

A izbucnit războiul, iar tata a fost arestat. În închisoare, a scris povestea din amintiri și a numit-o ”Aripa de Argint cea Fermecată”, titlu sub care a fost publicată de editura Gallimard în 1947. Aripa de Argint...mă bucur că cuvintele care cândva mă făceau să visez prind din nou formă și culoare.”, Philippine de Rothschild

Adevărat simbol al renașterii marilor vinuri albe din Médoc, Aile d’Argent este produs în cantități foarte limitate de celebrul Château Mouton Rothschild, la inițiativa regretatei Philippine de Rothschild care, la începutul anilor 1980, a decis să replanteze câteva hectare cu soiuri albe. Prima ediție a ieșit pe piață în 1991.

Puțini producători se bucură de longevitatea și reputația domeniului Mouton Rothschild. Celebrul vin cu același nume a început să fie produs după ce, în 1893, Baronul Nathaniel de Rothschild a cumpărat Château Brane-Mouton din Pauillac redenumindu-l Mouton Rothschild. Apoi, în 1922, Baronul Philippe de Rothschild, la doar 20 de ani, se dedică complet proprietății. Drept urmare, cel mai bun 2ème cru classé din Clasificarea din 1855 intră, în 1973, în clubul exclusivist al 1er cru classé-urilor.

Dar cea care a făcut să se vorbească cel mai mult despre vinurile familiei a fost Baroneasa Philippine de Mouton Rothschild, care a condus domeniul între 1988-2014. 

După moartea ei, proprietățile din patrimoniul Baron Philippe de Rothschild SA -  Château Mouton Rothschild, Château Clerc Milon, Château d’Armailhac din Bordeaux, Domaine de Baronarques din Pays d’Oc, Opus One din California și Almaviva din Chile - au revenit copiilor ei: Philippe Sereys de Rothschild, Camille Sereys de Rothschild și Julien de Beaumarchais de Rothschild care își onorează moștenirea cu aceeași pasiune pentru excelență.  

Vinurile de la Mouton Rothschild sunt, în mod constant, unele dintre cele mai căutate și mai scumpe din lume. În plus, vinul de top, cel ce poartă numele domeniului, este, începând din 1945, un omagiu adus artei și frumosului. Acesta este anul în care Baronul Philippe a creat o tradiție care este continuată cu sfințenie: eticheta fiecărei ediții este creată de un artist marcant. Astfel, de-a lungul timpului, pe etichetele Mouton Rothschild și-au pus semnătura, printre alții, Miró, Chagall, Braque, Picasso, Tàpies, Francis Bacon, Dali, Balthus sau Jeff Koons.  

13 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: