Clos Floridène Rouge 2016

Clos Floridène Rouge 2016

91-92 Puncte James Suckling:

”O foarte frumoasă profunzime a fructului, cu caracter de prune și fructe de pădure. Corp mediu spre plin și sfârșit aromat. Un Graves mare, ca de obicei.”

110,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rouge 2016

Rouge 2016

”O foarte frumoasă profunzime a fructului, cu caracter de prune și fructe de pădure. Corp mediu spre plin și sfârșit aromat. Un Graves mare, ca de obicei.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Clos Floridène Rouge 2016

Producător: Denis Dubourdieu Domaines - Graves, Bordeaux

Soi: 72% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot - struguri cultivați organic

Culoare: roșu-purpuriu intens  

Miros: floral, cu note de tutun, cireșe, coacăze negre, căpșuni sălbatici și aluzii de mentă, lemn dulce și fum

Gust: proaspăt, amplu și vibrant, cu corp mediu spre plin, tanini rotunzi și mătăsoși, arome de cireșe, fructe de pădure mici, tufăriș și tutun; sfârșit frumos, suculent         

Recomandări gastronomice: preparate din carne (vită, miel, rață) sățioase și aromate - în special, fripturi 

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de păstrare: 10 - 12 ani

Maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc.

91-92 Puncte James Suckling: ”O foarte frumoasă profunzime a fructului, cu caracter de prune și fructe de pădure. Corp mediu spre plin și sfârșit aromat. Un Graves mare, ca de obicei.”

91 Puncte Wine Spectator: ”Solid, livrează arome mixte de pastă de cireșe și prune, împletite cu note de vișine și tufăriș și adieri ușoare de tutun dulce și gudron în sfârșitul suculent. Beți-l  până în 2026.”

91 Puncte Wine Enthusiasm: ”Un vin structurat de la Denis Dubourdieu Domaines, care oferă note de fructe negre ce evoluează frumos. Bogat, afumat, plin de tanini și fructe de pădure, vinul este cărnos și frumos. Beți-l începând din 2022.”

***

Unanim considerat cel mai bun și mai distins dintre vinurile roșii din Graves, făcut din struguri de grand cru classé, vinul vine de pe proprietatea unuia dintre cei mai mari oenologi francezi, Denis Dubourdieu, care s-a stins din viață în 2016 și a cărui muncă este continuată de fii săi.

Recunoscut drept ”cel mai faimos savant al vinului”, Dubourdieu a fost profesor de oenologie la Universitatea din Bordeaux, director al Institut des Sciences de la Vigne et du Vin de l'Université de Bordeaux, vinificator al propriilor vinuri de la proprietățile sale din Bordeaux - Château Reynon, Château Doisy Daëne, Château Cantegril, Château Haura și Clos Floridène și, nu în ultimul rând, consultant al Château Cheval Blanc.

15 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Wishlist

Nici un produs