Château Marjosse-PIERRE LURTON Bordeaux Blanc 2018

Château Marjosse-PIERRE LURTON Bordeaux Blanc 2018

90-91 Puncte James Suckling:

”Un vin alb foarte frumos, cu arome profunde de pepene galben, lămâie și lime. Corp mediu. Sfârșit proaspăt și aromat.”

76,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Bordeaux Blanc 2018

Bordeaux Blanc 2018

”Un vin alb foarte frumos, cu arome profunde de pepene galben, lămâie și lime. Corp mediu. Sfârșit proaspăt și aromat.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Marjosse Blanc - Pierre Lurton  2018

Producător:  Château Marjosse-Pierre Lurton - Entre-Deux-Mers, Bordeaux

Soi: 40% Sauvignon Blanc, 35% percent Sémillon, 20% Sauvignon Gris, 5% Muscadelle

Culoare: galben-pai strălucitor

Miros: complex, de citrice (grapefruit și lămâie), mango, ananas, pară și piersică albă

Gust: elegant, proaspăt și răcoritor, cu corp mediu și arome intense de mere verzi, coajă de lămâie, grapefruit, piersici albe, caprifoi și fructe tropicale; sfârșit lung, aromat

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește alb, crab, homar, sushi, pui, brânzeturi

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 14°C

Perioada optimă de consum: 2019 - 2023

2018 este primul an în care fiecare soi a fost recoltat și vinificat separat, folosindu-se numai mustul cel mai bun. Strugurii au fost culeși noaptea sau dimineața devreme pentru a păstra maximum de prospețime și complexitate a aromelor. Fermentarea s-a făcut în cuve de ciment, unde vinul a rămas apoi pe drojdii, cu batonaj de două ori pe săptămână.

90-91 Puncte James Suckling: ”Un vin alb foarte frumos, cu arome profunde de pepene galben, lămâie și lime. Corp mediu. Sfârșit proaspăt și aromat.”

***

Situat în inima Bordeaux-ului, în Entre-Deux-Mers, Château Marjosse este proprietatea legendarului Pierre Lurton, cel care produce două vinuri celebre: Château d’Yquem și Cheval Blanc. 

Născut la Bordeaux în 1956, Pierre Lurton provine din prestigioasa dinastie de vinificatori cu același nume. El trăiește în Entre-Deux-Mers, între Saint-Emilion et Sauternes. La 23 de ani conducea deja Château Clos Fourtet, 1er Grand Cru Classé de Saint-Emilion. Apoi, la 34 de ani, devenea director general al Cheval Blanc, 1er Grand Cru Classé A de Saint-Emilion. În 1998, Cheval Blanc a fost cumpărat de Bernard Arnault și Baronul Albert Frère, care l-au numit director. La 18 mai 2004, Bernard Arnault și grupul LVMH îl numesc Președinte al Château d’Yquem, Classé 1er Cru Supérieur de Sauternes. De atunci, Pierre Lurton cumulează cele două responsabilități, cărora li se adaugă Cheval des Andes, podgoria argentiniană înființată de Bodega Chandon a Grupului LVMH și Cheval Blanc. Totodată, el este consultant al unor podgorii selecte din Africa de Sud, Noua Zeelandă și California.

În 1997, a cedat, în sfârșit, ispitei de a avea propria lui podgorie, în Entre-Deux-Mers. Vinurile făcute la Château Marjosse nu au întârziat să se bucure de aprecierea criticilor internaționali. 

8 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs