Domaine Vincent Girardin Volnay 1er Cru ”Les Santenots” 2016

Domaine Vincent Girardin Volnay 1er Cru ”Les Santenots” 2016

93 Puncte Parker:

”Arome generoase de mure, petale de trandafir și friptură de vânat cu pene preced acest Volnay cu corp mediu spre plin, amplu și expansiv, cu structură tanică fină, catifelată, fructuozitate savuroasă, aciditate picantă și sfârșit lung, parfumat. Un Santenots gurmand dar precis, care se prezintă foarte, foarte bine, de la Eric Germain.”

290,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Volnay 1er Cru ”Les Santenots” 2016

Volnay 1er Cru ”Les Santenots” 2016

”Arome generoase de mure, petale de trandafir și friptură de vânat cu pene preced acest Volnay cu corp mediu spre plin, amplu și expansiv, cu structură tanică fină, catifelată, fructuozitate savuroasă, aciditate picantă și sfârșit lung, parfumat. Un Santenots gurmand dar precis, care se prezintă foarte, foarte bine, de la Eric Germain.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Volnay 1er Cru ”Les Santenots” 2016

Producător: Domaine Vincent Girardin - Côte de Beaune, Meursault (strugurii proveniți din Meursault sunt clasificați "Volnay Santenots" dacă sunt roșii și ”Mersault Santenots" dacă sunt albi) 

Soi: Pinot Noir - vițe vechi de 65 ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu 

Miros: parfum elegant, nobil și delicat de violete și fructe de pădure

Gust: expansiv, elegant și feminin, cu corp mediu spre plin, tanini catifelați, aciditate picantă, fructuozitate savuroasă și sfârșit lung, parfumat

Recomandări gastronomice: carne friptă și diverse brânzeturi

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Perioada optimă de consum: 2022 - 2040

Strugurii sunt triați de două ori, în vie și în cramă, după care sunt parțial desciorchinați. Prima fermentație - 3 săptămâni în inox, pe drojdii naturale. Fermentația malolactică - în butoaie de stejar franțuzesc 20% noi. Maturat 14 luni pe drojdii fine. Îmbuteliat după calendarul lunar, fără limpezire sau filtrare.

Descrierea producătorului: ”Volnay-ul combină ereditatea cu noblețea, delicatețea, eleganța și feminitatea. Parfum delicat de violete și fructe de pădure. Unul dintre cele mai bune Pinot-uri Noir din Côte de Beaune. Volnay este pentru Côte de Beaune ceea ce Chambolle Musigny este pentru Côte de Nuits. Un vin feminin care este și unul dintre puținele Pinot-uri Noir de Burgundia care poate fi băut tânăr.”

93 Puncte Parker: ”Arome generoase de mure, petale de trandafir și friptură de vânat cu pene preced acest Volnay cu corp mediu spre plin, amplu și expansiv, cu structură tanică fină, catifelată, fructuozitate savuroasă, aciditate picantă și sfârșit lung, parfumat. Un Santenots gurmand dar precis, care se prezintă foarte, foarte bine, de la Eric Germain.”

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

12 alte produse din aceeași categorie: