Domaine Vincent Girardin Pommard 1er Cru ”Les Epenots” 2017

Domaine Vincent Girardin Pommard 1er Cru ”Les Epenots” 2017

91 Puncte Parker:

”Unul dintre vârfurile acestui an este Pommard 1er Cru Les Epenots 2017, un vin amplu, cărnos, cu corp mediu spre plin care evocă arome de prune, bujori și pământ de pădure de brazi. O reușită.” 

-25%

375,00 lei

Pret redus

281,25 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pommard 1er Cru ”Les Epenots” 2017

Pommard 1er Cru ”Les Epenots” 2017

”Unul dintre vârfurile acestui an este Pommard 1er Cru Les Epenots 2017, un vin amplu, cărnos, cu corp mediu spre plin care evocă arome de prune, bujori și pământ de pădure de brazi. O reușită.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Pommard 1er Cru ”Les Epenots” 2017

Producător: Domaine Vincent Girardin - Côte de Beaune, Meursault 

Soi: Pinot Noir - vițe vechi de 65 ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu închis

Miros: parfum elegant, dominat de mure și zmeură coaptă

Gust: intens și elegant, cu aciditate frumoasă, tanini denși dar fin granulați și arome proaspete de zmeură, cireșe negre, prune și ierburi aromate care le fac față cu brio; sfârțit ling, parfumat

Recomandări gastronomice: vită, vițel, vânat (căprioară, păsări), carne de pasăre

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Perioada optimă de consum: 2022 - 2037

91 Puncte Parker: ”Unul dintre vârfurile acestui an este Pommard 1er Cru Les Epenots 2017, un vin amplu, cărnos, cu corp mediu spre plin care evocă arome de prune, bujori și pământ de pădure de brazi. O reușită.” 

Ediția 2016 - 93 Puncte Vinous

                - 92 Puncte Wine Spectator

                - 90 Puncte Parker

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

15 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs