Champagne Jacquesson Cuvée No 743 Extra Brut

Champagne Jacquesson Cuvée No 743 Extra Brut

92 Puncte Decanter:

”Buchet elegant, cu note de toast, pere, flori uscate și fructe albe. Pe palatin, este o șampanie pură și curată, delicată și florală. Ea devine chiar mai delicată după ce stă un pic în pahar. Strugurii vin din Aÿ și Dizy (60% din recoltă) și din Avize și Oiry (40%). Zero dozaj. Vinul de bază este din 2015.”

335,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvée No 743 Extra Brut

Cuvée No 743 Extra Brut

”Buchet elegant, cu note de toast, pere, flori uscate și fructe albe. Pe palatin, este o șampanie pură și curată, delicată și florală. Ea devine chiar mai delicată după ce stă un pic în pahar. Strugurii vin din Aÿ și Dizy (60% din recoltă) și din Avize și Oiry (40%). Zero dozaj. Vinul de bază este din 2015.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Champagne Jacquesson Cuvée No 743 Extra Brut Grand Vin

Perioada optimă de consum: 2020 - 2035

Producător: Champagne Jacquesson - AOC Champagne

Proprietar: Familia Chiquet

Soi: 57% Chardonnay, 21% Pinot Noir, 22% Pinot Meunier - struguri cultivați organic

Culoare: galben-pai strălucitor, cu tente aurii și perlaj incredibil de fin

Miros: elegant, puternic și seducător, cu note de toast, pere, flori uscate și fructe albe

Gust: minunat, mineral, delicat și echilibrat, cu corp mediu spre plin, moale și foarte precis, fructozitate frumoasă, perlaj riguros și sfârșit salin, bine definit

Recomandări gastronomice: carne albă ușoară, pește, fructe de mare, soici Saint-Jacques, stridii

Alcool: 12,5%

Dozaj: 0

Temperatura de servire: 8-10°C

Număr de sticle produse: 215.330 sticle de 750 ml, 10.013 Magnum și 302 Jeroboam

Una dintre cele mai bune șampanii din această categorie! Vinul de bază a fermentat spontan în butoaie de stejar. Vinificare naturală, fără filtrare. 36 luni maturare pe drojdii. 67% din vinurile de rezervă este din 2015, iar restul, din 2009 și 2008.

Descrierea producătorului: ”Cuvée No 743, expresie a anului de recoltă 2015, un an cald, plin de soare și cu ploi puține. Viticultură care respectă pământul și vițele, în slujba diversității parcelare. Vinificare și maturare în butoaie mari, pe drojdii, fără filtrare. Degorjat în noiembrie 2019. Dozaj zero. Dacă apare un mic depozit, el este dovada faptului că folosim metode care respectă viața vinului și nu-i afectează cu nimic calitatea.”
92 Puncte Decanter: ”Buchet elegant, cu note de toast, pere, flori uscate și fructe albe. Pe palatin, este o șampanie pură și curată, delicată și florală. Ea devine chiar mai delicată după ce stă un pic în pahar. Strugurii vin din Aÿ și Dizy (60% din recoltă) și din Avize și Oiry (40%). Zero dozaj. Vinul de bază este din 2015.”

91 Puncte Parker: ”Bazat pe recolta din 2015 și degorjat în august 2019 fără dozaj, NV Extra-Brut Cuvée No. 743 al fraților Chiquet este un vin frumos, cu arome atrăgătoare de pâine proaspăt coaptă, fructe galbene tari de livadă, ceară de albine ș fructe albe uscate. Corp mediu spre plin, moale ca o pernă și precisă, este o șampanie elegantă, cu o fructozitate frumoasă, efervescență precisă și sfârșit salin, bine definit.”

742 - 93+ Puncte Parker

       - 92 Puncte James Suckling

741 - 93 Puncte Parker

       - 92 Puncte James Suckling

***

Jacquesson este una dintre cele mai bune Case de șampanie rămase în proprietatea unei familii, foarte apreciată de cunoscători. Frații Jean-Hervé și Laurent Chiquet sunt obsedați de calitate și produc an de an, de pe cele 30 ha din Avize, Aÿ, Mareuil, Dizy și Hautvilliers și din struguri cumpărați, unele dintre cele mai frumoase șampanii, cu caracter distinct și personalitate unică. Spre deosebire de alți producători dornici să se extindă, acum cinci ani, cei doi frați au renunțat la o treime din vii. Totul, pentru a controla și mai bine calitatea acestei șampanii legendare, a cărei istorie începe în 1798.

Renumită pentru cuvée-urile ”700”, șampanii non-vintage făcute majoritar din recolta unui an anume, Casa Jacquesson a fost înființată în 1798 de Claude Jacquesson, la Dizy. Șampania produsă aici a devenit rapid favorita Împăratului Napoleon I. Mai târziu, în 1844, Jacquesson avea să patenteze plasa metalică pentru dop. Tot cam atunci, aici își făcea mâna Joseph Krug, întemeietorul Casei cu același nume, care a petrecut opt ani la Jacquesson. Apoi, proprietarii s-au tot schimbat, până în 1974, când proprietatea a fost cumpărată de familia Chiquet. Încet-încet, ea a devenit un port-drapel al șampaniilor de top.

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs