Champagne Jacques Selosse ”Initial” Brut Blanc de Blancs Grand Cru

Champagne Jacques Selosse ”Initial” Brut Blanc de Blancs Grand Cru

Nas elegant, cu buchet de citrice, fructe galbene coapte, flori albe (iasomie, caprifoi) condimente (curry) și o frumoasă notă minerală. Pe palatin, este rasată, intensă, bogată și catifelată, cu aciditate frumoasă, echilibru și arome intense de fruct și minerale. Sfârșit foarte lung și complex. 

1 309,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Initial” Brut Blanc de Blancs Grand Cru

”Initial” Brut Blanc de Blancs Grand Cru

Nas elegant, cu buchet de citrice, fructe galbene coapte, flori albe (iasomie, caprifoi) condimente (curry) și o frumoasă notă minerală. Pe palatin, este rasată, intensă, bogată și catifelată, cu aciditate frumoasă, echilibru și arome intense de fruct și minerale. Sfârșit foarte lung și complex. 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Champagne Jacques Selosse 'Initial' Brut Blanc de Blancs Grand Cru 

Perioada optimă de consum: 2015 - 2028

Producător: Champagne Jacques Selosse - AOC Champagne

Soi: 100% Chardonnay - struguri cultivați organic și biodinamic

Culoare: Galben-auriu, cu perlaj fin și persistent  

Miros: elegant, cu buchet de citrice, fructe galbene coapte, flori albe (iasomie, caprifoi) condimente (curry) și o frumoasă notă minerală

Gust: rasat, intens, bogat și catifelat, cu aciditate frumoasă, echilibru și arome abundente de fruct și minerale; sfârșit foarte lung și complex  

Recomandări gastronomice: stridii, caviar, pește alb, icre, Camenbert

Alcool: 12%

Temperatura de servire: 8-10°C

Degorjare: august 2013. Maturat în lemn, trei ani pe drojdii. 

***
Provenit dintr-o familie care cultiva viță de vie de câteva secole, Jacques Selosse a decis să-și producă propria șampanie. Prima ediție a ajuns pe piață în 1960. Astăzi, șampaniile Selosse sunt adevărate vinuri-cult, produse în cantități mici (60.000 sticle) și vândute pe alocații stricte. Această reputație incredibilă i se datorează în cea mai mare parte fiului lui Jacques, Anselme, care a preluat ștacheta în 1980, alături de soția sa Corinne. Excentric și obsedat de vinificare, el a studiat în Burgundia, unde a făcut stagii la unii dintre cei mai mari producători. Aici, s-a îndrăgostit de vinurile albe din Côte de Beaune și a hotărât să folosească aceleași tehnici la șampaniile sale. Perseverent, a devenit un nume de referință în Champagne, fiind printre primii producători mici care au demonstrat că pot face vinuri mari. Selosse a fost și este un "vigneron récoltant", adică un producător care-și face vinurile doar din struguri proprii. În ceea ce privește vinificarea, el nu urmează normele din Champagne, lăsând procesul să se desfășoare cât mai natural, cu minimum de intervenție. Pionier al biodinamicii în Champagne, el se diferențiază și prin faptul că-și fermentează vinul în butoaie de stejar, nu în tancuri de inox, așa cum fac majoritatea producătorilor din regiune. De asemenea, preferă să folosească drojdii indigene. De aici, calificativul de ”artizanal” care i se aplică foarte des. 
După ce, în 1994, ghidul Gault-Millau i-a acordat titlul de ”Cel mai bun oenolog francez”, în 2018, la 40 de ani după ce a scris o nouă pagină a istoriei șampaniei, Anselme a decis să se retragă, predând ștacheta fiului său Guillaume. Tranziția s-a făcut pe neobservate, căci Guillaume este, și el, un oenolog foarte talentat și plin de imaginație care a lucrat alături de tatăl său, preluându-i filosofia și măiestria. De altfel, Guillaume produce din 2009 și o șampanie pe care o îmbuteliază sub numele său. Nici nu se poate un urmaș mai potrivit pentru moștenirea lui Anselme, cel despre care Andrew Jefford spunea că ”Este greu să te gândești la un personaj din Champagne a cărui muncă să fi avut o influență mai mare decât a lui Anselme Selosse...Dacă viitorul șampaniei este, într-adevăr, unul în care terroir-ul va juca un rol mai important decât regiunea în sine, va trebui să fim mai atenți la Selosse.”

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs