Ferghettina Rosé Brut Magnum (1,5L) 2016

Ferghettina Rosé Brut Magnum (1,5L) 2016

Rafinat și savuros, de o mare prospețime și eleganță, fin și catifelat, cu perlaj persistent, aciditate vibrantă, structură fermă și arome de mure și zmeură care conduc spre sfârșitul lung, persistent.

-11%

325,00 lei

Pret redus

289,25 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rosé Brut Magnum (1,5L) 2016

Rosé Brut Magnum (1,5L) 2016

Rafinat și savuros, de o mare prospețime și eleganță, fin și catifelat, cu perlaj persistent, aciditate vibrantă, structură fermă și arome de mure și zmeură care conduc spre sfârșitul lung, persistent.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Ferghettina Franciacorta Rosé Brut Magnum 2016

Perioada optimă de consum: 2018-2021

Producător:  Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia)

Soi: 100% Pinot Noir - struguri nedezciorchinați

Culoare: roz deschis strălucitor

Miros: foarte proaspăt și elegant, cu note delicate de zmeură, fructe de pădure, migdale și coajă de pâine

Gust: de o mare prospețime și eleganță, fin și catifelat, cu perlaj persistent, structură fermă, aciditate sprințară și arome de mure și zmeură care conduc spre sfârșitul lung, persistent

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu paste umplute sau cu o pizza marinara

Alcool: 12,5%

Dozaj: Brut - 4 g/l

Maturare pe drojdii: 36 luni

Număr de sticle produse: 45.000 de 750 ml și 1000 de Magnum (1,5 l)

Strugurii sunt vinificați cu presa Marmonnier, un sistem de presare vechi care respectă cu multă grijă caracteristicile Pinot-ului Noir. Fermentația alcoolică are loc în tancuri de inox, la o temperatură constantă de 16-18°C. Vinul de bază rămâne în tancuri până în primăvara anului viitor.

Ediția 2015 - 90 Puncte James Suckling

Ediția 2013 - 92 Puncte Wine Enthusiast: ”Savuros și vibrant, acest vin spumant rafinat oferă un buchet și arome de cireșe roșii, zmeură zdrobită, măr, nectarine acrișoare și coajă de pâine. Aciditatea răcoritoare și perlajul vioi, fin dau un caracter aparte sfârșitului persistent.”

Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).

Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenți și trebuie să stea mulți ani în contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus în vânzare după minimum 67 de luni (cinci ani și jumătate) de la recoltare.
***

Roberto Gatti, unul dintre pionierii Franciacortei, a fondat Fergettina în 1990, după 20 de ani petrecuți ca enolog-șef la Bellavista, podgorie care îi datorează mare parte din faima sa. Atenția fantastică la detalii, arta cupajării și maturarea îndelungată, căreia vinurile îi datoreaza finețea și individualitatea inconfundabile, l-au ajutat să se impună rapid, devenind producătorul preferat al multor critici și cunoscători. Astăzi, el este ajutat de fiica sa Laura și de fiul Matteo, și ei la fel de talentați. Cu moștenirea în mâini atât de bune, nu e de mirare că vinurile egalează sau chiar depășesc multe șampanii renumite.

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs