Domaines Chermette Crémant de Bourgogne Brut

Domaines Chermette Crémant de Bourgogne Brut

Buchet elegant, proaspăt și vioi, cu frumoase note florale și de fruct. În gură, perlaj fin și persistent, foarte proaspăt, cu arome intense de citrice, textură mătăsoasă și postgust lung.  

98,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Crémant de Bourgogne Brut

Crémant de Bourgogne Brut

Buchet elegant, proaspăt și vioi, cu frumoase note florale și de fruct. În gură, perlaj fin și persistent, foarte proaspăt, cu arome intense de citrice, textură mătăsoasă și postgust lung.  

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaines Chermette Crémant de Bourgogne Brut

Perioada optimă de consum: 2021-2030

Producător: Domaines Chermette - AOC Crémant de Bourgogne

Soi: 100% Chardonnay - struguri culeși manual de pe 2,5 ha cu sol argilo-calcaros și expunere S-V, viticultură sustenabilă  

Culoare: aur alb

Miros: elegant, proaspăt și vioi, cu frumoase note florale și de fruct

Gust: perlaj fin și persistent, foarte proaspăt, cu arome intense de citrice,  textură mătăsoasă și postgust lung      

Recomandări gastronomice: foarte bun ca aperitiv, merge bine cu antreuri ușoare, pește, fructe de mare, deserturi

Alcool: 12%

Temperatura de servire: 4-8°C

Strugurii Chardonnay din trei ani de recoltă diferiți îi garantează echilibrul și calitatea. Vinificat după metoda tradițională. Fermentație alcoolică lentă, în cisterne de inox, la 16°C. Maturat 18 luni. Cantitate minimă de SO2.

***

Povestea domeniului începe în secolul al XVII-lea la Vissoux, loc al cărui nume avea să-l poarte până în 2017. În 1982, la doar 22 de ani, Pierre-Marie Chermette preia afacerea familiei și decide să-și vândă vinurile la sticlă. Perfecționist înnăscut, el era obsedat de calitate și a preluat controlul întregului proces, de la plantarea viilor până la marketing și vânzări. În 1986, el îl întâlnește pe celebrul chef și proprietar de restaurant Jean Brouilly, la al cărui îndemn domeniul se rupe de moda Beaujolais primeur, plin de drojdii și aromă de banane. În schimb, alege o cale nouă, devenind pionierul Cuvée Traditionnelle Vieilles Vignes, vin vinificat în cea mai pură tradiție a Beaujolais-ului. Fără șaptalizare și drojdii adăugate, vinul este îmbuteliat primăvara. Pentru a-l îmbutelia, Pierre-Marie și soția sa, Martine, care a părăsit Laboratoarele Boiron pentru a i se alătura, au ales sticlele din Burgundia. Astfel îmbuteliat, vinul  a ajuns pe rafturile barurilor din Paris, unde a avut un real succes. Acest cuvée a dat tonul stilului de vinificare al domeniului, care a făcut ca vinurile Chermette să cucerească piața internațională.

În timp, cei doi soți și-au mărit proprietatea, ajungând la 31 ha de Beaujolais roșu, 5,5 ha de Beaujolais alb și 16,5 ha în cru-urile Fleurie, Brouilly și Moulin-à-Vent.

În 2017, după ce a făcut studii de oenologie și de comerț internațional, Jean-Etienne Chermette a început să preia treptat din atribuțiile părinților săi. El a început prin a schimba numele domeniului în Chermette și, la fel ca bunicul său, se ocupă de viticultură, oenologie, marketing și vânzări în Franța și în străinătate. Tot el a schimbat, în 2018, numele de ”Cuvée Traditionnelle” în ”Origine Vieilles Vignes”, din respect pentru vinul care le-a definit stilul: ”cel mai aproape de strugure” - respect pentru mediul înconjurător, recoltare la maturitate deplină, triere multiplă, drojdii naturale și vinificare semi-carbonică tradițională.

Munca de multe generații le-a fost răsplătită în 2019, când Domeniilor Chermette le-a fost acordată certificarea Terra Vitis pentru recolta din 2018.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs