Lapostolle Clos Apalta 2017

Lapostolle Clos Apalta 2017

100 Puncte James Suckling:

”Ce nas uluitor de fructe de pădure zdrobite, flori proaspete, lemn de santal și praf ușor de vie. De asemenea, măsline negre. Foarte complex. Pe palatin, este corpolent, cu arome frumoase și intense de mure, ciocolată, nuci și cutie de trabuce. Foarte structurat. Ediția cu cea mai clasică structură de până acum. Persistă minute în șir. Extraordinar de frumos și polisat.”

620,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Clos Apalta 2017

Clos Apalta 2017

”Ce nas uluitor de fructe de pădure zdrobite, flori proaspete, lemn de santal și praf ușor de vie. De asemenea, măsline negre. Foarte complex. Pe palatin, este corpolent, cu arome frumoase și intense de mure, ciocolată, nuci și cutie de trabuce. Foarte structurat. Ediția cu cea mai clasică structură de până acum. Persistă minute în șir. Extraordinar de frumos și polisat.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Clos Apalta 2017

Producător: Lapostolle - Colchagua, Apalta - Valea Colchaqua

Soi: 48% Carmenère, 26% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 1% Petit Verdot - struguri recoltați și dezciorchinați manual; vițe prefiloxerice de Carmenère și Cabernet Sauvignon, plantate în 1920 și nealtoite; vii certificate organic: CERES (Germania) și biodinamic - DEMETER (Germania)

Culoare:  roșu-granat intens

Miros: uluitor și foarte parfumat, cu note dominante de coacăze roșii, zmeură și căpșuni sălbatice

Gust: foarte elegant și rafinat, prima impresie de fructe de pădure și tanini moi, mătăsoși fiind urmată de tușe contrastante de măsline negre, coacăze negre și lemn dulce; sfârșit incredibil de lung și persistent, cu tanini extrem de fini

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru rață cu portocale, miel la grătar cu piure de cartofi sau, la desert, cu ciocolată neagră cu conținut mare de cacao

Alcool: 15%

Zahăr rezidual: 2,30 gr/l

pH: 3,63

Aciditate totală: 3,98 gr/l

Temperatura de servire: 17°C

Număr de sticle produse: 98.760

Perioada optimă de consum: 2025 - 2035

82% din struguri au fost fermentați cu drojdii indigene în butoaie de stejar de 75 hl, iar 18% în butoaie din stejar franțuzesc noi. 5 săptămâni contact cu pielițele. Maturat 27 luni în baricuri franțuzești 85% noi și 15% la a doua folosire. Îmbuteliat prin forța gravitației, fără a fi limpezit sau filtrat.

Vă sfătuim să decantați vinul timp de o oră sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

100 Puncte James Suckling: ”Ce nas uluitor de fructe de pădure zdrobite, flori proaspete, lemn de santal și praf ușor de vie. De asemenea, măsline negre. Foarte complex. Pe palatin, este corpolent, cu arome frumoase și intense de mure, ciocolată, nuci și cutie de trabuce. Foarte structurat. Ediția cu cea mai clasică structură de până acum. Persistă minute în șir. Extraordinar de frumos și polisat. Încercați-l după 2025.”

Ediția 2016 - 99 Puncte James Suckling

Ediția 2015 - 100 Puncte James Suckling: ”Miros de o complexitate subtilă, cu arome de coacăze, fructe de pădure, ierburi aromate proaspete și pământ umed. De asemenea, flori tăiate. Corpolent, dens și puternic. Un caracter incredibil, de mare puritate și rafinament. Postgustul durează minute în șir. Un vin chilian monumental. Mai puternic decît cel din 2014, care a primit 100 puncte. Asamblaj de 46% Carmenère, 30% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot și 5% Cabernet Franc. Făcut din struguri biodinamici. Va fi mai bun în 2022.”

Ediția 2014 - 100 Puncte James Suckling: ”Un vin extrem de aromat și focusat, cu caracter de mure, afine, floral și de piatră încinsă. Corp plin, foarte liniar, cu tanini ultrafini. Focusat și compact. Precis și lung. Aceasta este expresia cea mai rafinată și frumoasă de până acum a acestui vin. Puteți să-l beți acum (2017) sau, mai bine, în 2020. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot.” 

Ediția 2013 - 92 Puncte Parker

                 - 96 Puncte James Suckling

Cu ediția 2015, Clos Apalta reușește performanța cu adevărat rară de a primi 100 puncte doi ani la rând! Puține vinuri din lume se pot lăuda cu un astfel de palmares.

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs