Clos de l'Oratoire Saint-Émilion Grand Cru 2018

Clos de l'Oratoire Saint-Émilion Grand Cru 2018

97 Puncte Wine Spectator:

”Arome impecabil stratificate de coacăze negre, smochine și mure, cu o notă de tutun și sfârșit lung, mocnit. Susținut de energia latentă. Un vin tânăr impresionant.”

295,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Émilion Grand Cru 2018

Saint-Émilion Grand Cru 2018

”Arome impecabil stratificate de coacăze negre, smochine și mure, cu o notă de tutun și sfârșit lung, mocnit. Susținut de energia latentă. Un vin tânăr impresionant.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Clos de L'Oratoire Saint-Émilion Grand Cru 2018

Perioada optimă de consum: 2021 - 2034

Producător:  Vignobles Comtes von Neipperg - Sint Emilion

Proprietar: Contele Stephan von Neipperg, proprietar al Château Canon-La-Gaffelière

Soi:  85% Merlot, 15% Cabernet Franc - vițe vechi de 45 ani, struguri culeși manual

Culoare: roșu-granat intens și strălucitor

Miros: seducător, cu buchet clasic de fructe negre coapte, smochine și mure, cu o notă de tutun și ciocolată neagră

Gust: impresionant, proaspăt, rotund și catifelat, cu corp mediu spre plin, tanini fermi, denși, arome de fructe negre proaspete și puternice și sfârșit lung

Recomandări gastronomice: un companion extraordinar pentru preparatele din carne roșie și vânat, rață, friptură de pui, ton, ciuperci, paste sățioase sau preparate asiatice

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Fermentat 30 de zile în cuve de lemn. Maturat 16 luni pe drojdii, în baricuri 45% noi. Îmbuteliat fără a fi limpezit.

Vă recomandăm să decantați vinul 1-2 ore înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

97 Puncte Wine Spectator: ”Arome impecabil stratificate de coacăze negre, smochine și mure, cu o notă de tutun și sfârșit lung, mocnit. Susținut de energia latentă. Un vin tânăr impresionant.”

94-95 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu concentrat, cu aciditate foarte bună și caracter de mure și măsline negre. O adiere de ciocolată neagră. Corp mediu spre plin și tanini fermi, denși. Arome de fructe negre proaspete și puternice.”

Ediția 2011 - 91 Puncte Wine Spectator: ”Nucleu aromat, savuros, de prune, cireșe amare și coacăze negre, cu sfârșit dominat de note picante de lemn de măr și fier. Nu foarte dens, dar cu o definiție și o lungime serioase. Va fi cel mai bun din 2015 până în 2024.”

***

Vinul a fost vinificat de Contele Stephan von Neipperg care produce și faimoasele La Mondotte și Canon-La-Gaffelière. Contele von Neipperg este, deasemenea, implicat în podgoria care produce vinul bulgăresc Enira. Totodată, el este consultant al mai multor domenii din Bordeaux  sau din Africa de Sud.

Podgoriile de la Clos de l’Oratoire sunt atestate documentar de la 1800 și au intrat în familia nobiliară germană von Neipperg în 1972. Cele 12,5 hectare sunt plantate cu 90% Merlot, 5% Cabernet Franc și 5% Cabernet Sauvignon, iar vinul este rezultatul a două terroir-uri unice. Un motiv în plus ca să nu-l ratați!

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs