Château Lanessan Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérieur 2016

Château Lanessan Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérieur 2016

93 Puncte James Suckling:

”Parfum impresionant de mure coapte și prune negre, cu note de pământ și pietre calde. Pe palatin, este suplu, armonios, au arome de cireșe roșii și prune proaspete. Tanini moi, persistenți.”  

120,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérieur 2016

 Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérieur 2016

”Parfum impresionant de mure coapte și prune negre, cu note de pământ și pietre calde. Pe palatin, este suplu, armonios, au arome de cireșe roșii și prune proaspete. Tanini moi, persistenți.”  

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Lanessan - Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérieur 2016

Maturitate anticipată: 2020- 2040

Producător: Château Lanessan - Haut-Médoc

Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc

Culoare: roșu-granat mediu

Miros: foarte aromat, de coacăze negre, lemn dulce, prune, cedru, pământ, ierburi aromate și adieri florale

Gust: armonios și expresiv, cu corp mediu, aciditate echilibrată, tanini polisați și sfârșit superb și suculent

Recomandări gastronomice: osso bucco, pui cu măsline, miel cu salvie și rozmarin

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

93 Puncte James Suckling: ”Parfum impresionant de mure coapte și prune negre, cu note de pământ și pietre calde. Pe palatin, este suplu, armonios, au arome de cireșe roșii și prune proaspete. Tanini moi, persistenți.”  

***

Prima atestare documentară a domeniului datează din 15 ianuarie 1310, atunci când Dame Paironne la Montagne, văduva lui Henry de Lanessan, l-a vândut lui Sieur de Blaignan. Cumpărat de armatorul Jean Delbos în 1793, Lanessan a rămas, de atunci, în proprietatea aceleiași familii. El a început prin a-și construi o reputație solidă, fiind unul dintre vinurile preferate în Albion. Cu toate acestea, Louis Delbos, fiul lui Jean, decide să nu trimită mostre pentru Clasificarea oficială din 1855, considerând că această ierarhizare a Expoziției Universale nu are cu ce să contribuie la reputația deja solidă a domeniului, fiind doar ”un nonsens birocratic.”

Un moment de referință în istoria domeniului a avut loc în anul 1858, când oenologul domeniului, Jean Pineau, a fost angajat de producătorul spaniol Marqués de Riscal pentru a îmbunătăți calitatea vinului a celebrului producător de azi.

Castelul de pe proprietate a fost construit în 1878 de André Delbos. El a fost ulterior extins cu grajdurile care adăpostesc azi Muzeul Calului, o destinație turistică foarte apreciată.

În urma căsătoriei din 1907, dintre Marie-Louise Delbos și Etienne Bouteiller, numele familiei s-a schimbat. Apoi, în 1961, Jean Bouteiller a început să extindă proprietatea, cumpărând Château Lachesnaye și Château de Sainte Gemme. Astăzi, Domeniile Boutellier se întind pe 380 ha, la marginea satului Saint Julien. Château Lanessan ocupă 75 ha. Până în 1972, domeniul a fost condus de Hubert și Bertrand Bouteiller, acesta din urmă conducând și Château Palmer. Apoi, frâiele au fost preluate de Hubert Bouteiller. După retragerea lui, în 2009, familia a decis s-o angajeze pe Paz Espejo, un tânăr oenolog spaniol, pentru a conduce domeniul. Aceasta a păstrat profilul aromatic ”rustic” al vinurilor, dar l-a modernizat, ducându-l puțin mai aproape de stilul Lumii noi.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Puglia Pack
    Puglia Pack

    1. Montedidio Compagnia Siciliana...

    494,10 lei (-10%) 549,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs