Champagne Charles Heidsieck Rosé Réserve Brut

Champagne Charles Heidsieck Rosé Réserve Brut

95 Puncte Decanter:

”Roz-somon sclipitor. Buchet intrigant de citrice, cu adieri de miere și toast. Un stil bogat, opulent prin care răzbate caracterul de Pinot Noir. Acest rosé va fi delicios cu fructe de mare.”

295,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rosé Réserve Brut

Rosé Réserve Brut

”Roz-somon sclipitor. Buchet intrigant de citrice, cu adieri de miere și toast. Un stil bogat, opulent prin care răzbate caracterul de Pinot Noir. Acest rosé va fi delicios cu fructe de mare.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Champagne Heidsieck Rosé Réserve Brut

Perioada optimă de consum: 2019-2035

Producător: Champagne Charles Heidsieck - Champagne

Proprietar: familia Descours 

Oenolog: Cyril Brun

Soi: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Culoare: roz-somon strălucitor, sofisticat, cu bule delicate și vivace

Miros: subtil dar complex, cu note inițiale de gem de căpșuni făcut în casă, piersici de vie și ghimbir

Gust: proaspăt, puternic și catifelat, cu arome generoase de căpșuni, zmeură și mure puse pe un strat de frișcă bătută

Recomandări gastronomice: un minunat aperitiv care merge bine și cu fructe de mare sau preparate asiatice

Alcool: 12%

Dozaj: 11 g/l

Temperatura de servire: 8-10°C

Un vin generos și precis, a cărui complexitate se datorează faptului că 80% din vin este compus din părți egale de Meunier, Chardonnay și Pinot Noir, în timp ce 20% din vinurile de rezervă constau din 50% Pinot Noir și 50% Chardonnay. Vinurile de rezervă roșii, de pe cele mai bune terroir-uri de Pinot Noir, au până la cinci ani vechime de la ultima recoltă. Vinificarea s-a făcut separat pentru fiecare plai și soi, în inox. 5-6% din vinurile vinificate în roșu contribuie cu tanini și parfumul de fructe roșii pe care se bazează acest roze corpolent și voluptuos. Maturat peste 48 luni.

95 Puncte Decanter: ”Roz-somon sclipitor. Buchet intrigant de citrice, cu adieri de miere și toast. Un stil bogat, opulent prin care răzbate caracterul de Pinot Noir. Acest rosé va fi delicios cu fructe de mare.”

93 Puncte Parker: ”Charles Heidsieck Rosé Réserve NV etalează o complexitate deosebită și emană un parfum de coajă de portocală, prune roșii, turtă dulce și fructe roșii. Pe palatin, vinul are corp mediu spre plin, textură satinată și este cărnos, cu aciditate vioaie și un profil încântător.

93 Puncte Wine Spectator

***

Charles-Camille Heidsieck, producătorul șampaniilor emblematice care-i poartă numele s-a născut în 1822, la 37 de ani după ce străunchiul său înființase Casa Champagne Heidsieck et Cie. Micul Charles a crescut printre vii, într-o familie iubitoare care l-a crescut în spiritul tradițiilor din Reims și al rigorii prusace. Bine educat, el se distinge prin integritate și eleganță.

În 1951, la 29 de ani, își ia soarta în mâini și își înființează propria Casă de șampanie, deschizând un drum plin de curaj și aventuri care, împreună cu renumele vinurilor lui, îl vor transforma în legendă. 

Renumele unic și l-a construit peste Ocean. În 1852, intuiția îi spune să plece în cucerirea Americii, o țară în care comerțul cu șampanie era inexistent. Nu i-a fost deloc greu. Spiritul său liber, impetuozitatea, elocința elegantă și vinurile unice îl ajută să cucerească rapid înalta societate newyorkeză. Acum, drumul spre succes era deschis. A ajuns să fie atât de popular încât vinului i se spunea ”Champagne Charlie”. Dar faima l-a și costat: în timpul Războiului Civil a fost închis, după ce a fost acuzat că ar fi fost spion al guvernului francez, dând, astfel, naștere unui incident diplomatic între cele două țări intrat în istorie drept ”Incidentul Heidsieck”. I-au supraviețuit atât el cât și vinul. A rămas deschizătorul de drum al șampaniei pe piața americană, renume care persistă și azi. La fel, Casa Heidsieck, a rămas cea mai mică drintre ”les Grandes Marques”, fiind totalmente dedicată excelenței. 

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • La Pineta 2014
    La Pineta 2014

    ”La Pineta 2014 se comportă...

    168,00 lei (-20%) 210,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs