Domaine de Chevalier AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2018

Domaine de Chevalier AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2018

99-100 Puncte James Suckling:

”Wow. Nu pot să uit puritatea fructului acestui vin plin de coacăze, gudron și pământ ud. Și flori. Foarte aromat. Corpolent, dar cu fruct pur și proaspăt. Stratificat. Profunzime și frumusețe incredibile. 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot și 5% Petit Verdot. Cel mai bun făcut vreodată?”

545,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2018

AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2018

”Wow. Nu pot să uit puritatea fructului acestui vin plin de coacăze, gudron și pământ ud. Și flori. Foarte aromat. Corpolent, dar cu fruct pur și proaspăt. Stratificat. Profunzime și frumusețe incredibile. 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot și 5% Petit Verdot. Cel mai bun făcut vreodată?”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine de Chevalier Grand Cru Classé de Graves 2018

Perioada optimă de consum: 2025 - 2050

Producător: Domaine de Chevalier - Bordeaux, AOC Pessac-Léognan

Proprietar: Olivier Bernard

Oenolog-consultant: Stéphane Derenoncourt

Soi: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot

Culoare: roșu închis, profund și strălucitor

Miros: intens, clar și expresiv, de fructe roșii și negre coapte, acompaniate de note mai complexe datorate unui mare terroir: condimente ușor piperate, piele nouă, o prospețime mentolată, cu o adiere de fum 

Gust: atac delicat și mătăsos, urmat de o structură bogată, tanini fini și rasați, energici și bine integrați în corpolența vinului; o concentrație foarte frumoasă, pusă în valoare de o prospețime care exprimă maturitate, aciditate echilibrată și respect pentru fruct; sfârșit mare, fructuos 

Recomandări gastronomice: somon, doradă, vită, raci la cuptor, pui creol cu nucă de cocos, brînză de capră, bânzeturi cu mucegai 

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 100.000 

Vin autentic, de mare clasă. Maturat 18 luni (dintre care, 4 luni pe drojdii) în baricuri 35% noi, cu batonaj în primele 4 luni.

99-100 Puncte James Suckling: ”Wow. Nu pot să uit puritatea fructului acestui vin plin de coacăze, gudron și pământ ud. Și flori. Foarte aromat. Corpolent, dar cu fruct pur și proaspăt. Stratificat. Profunzime și frumusețe incredibile. 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot și 5% Petit Verdot. Cel mai bun făcut vreodată?”

Ediția 2017 - 94 Puncte Parker

Ediția 2016 - 97 Puncte James Suckling: ”Arome de mure, prune roșii și negre, cedru și pietriș, dar și flori roșii și frunze de ceai maro. Oferă o gamă foarte frumoasă și puternică de fructe negre coapte și tanini foarte fini, proaspeți, puternici, catifelați, focusați și eleganți. Are un potențial de învechire uriaș, fiind încă destul de reținut. Beți-l începând din 2024.”

                  - 97 Puncte Jeb Dunnuck

                  - 96 Puncte Wine Spectator

Ediția 2012 - 94 Puncte James Suckling: ”Extrem de complex, cu arome de scorțișoară, fructe uscate și flori uscate. Corp plin, tanini super-integrați și sfârșit mătăsos, rafinat. Foarte impresionant. Va fi mai bun în 2018, dar deja e foarte frumos.”

                - 92+ Puncte Parker: ”Foarte floral și elegant, cu arome de zmeură și coacăze negre împletite cu note de vanilie, corp mediu spre plin, este un vin stilat și rasat făcut în stilul eminamente rafinat din Pessac-Léognan. Complexitatea și nuanță trebuie să mai aștepte un pic înainte de a se instala pe deplin. Un vin destinat unui viitor strălucit. Uitați de el 5 sau 7 ani și beți-l în următorii 30 de ani.” 

                    - 18,5 Puncte Revue du Vin de France

Editia 2011 - 94 Puncte Parker: ”O reușită excepțională, în contextul unui an dificil. Domaine de Chevalier 2012, produs de Olivier Bernard, se laudă cu o culoare densă, roșu-purpuriu, precum și cu un buchet subtil de cărbune de lemn, grafit, coacăze negre și cireșe negre. În gură, e bogat, cu corp plin, stratificat, iar sfârșitul e lung, complex, uluitor. Un 2011 profund și exemplar, dintr-un terroir mare. Consumați-l în următorii 20 de ani.”

17,5 Puncte Decanter

17 Puncte Jancis Robinson

***

Domaine de Chevalier, ale cărui vinuri roșii și albe sunt clasificate, a luat naștere în secolul al XVIII-lea. Situat la marginea orașului Bordeaux, el a fost cumpărat în 1983, contra sumei de 23 milioane de franci, de familia Bernard, mari producători de alcool industrial și unii dintre cei mai importanți comercianți de vin din Bordeaux. De atunci, domeniul - unul dintre puținele care nu a adoptat denumirea mai nouă de ”Château”, tocmai pentru a-și dovedi vechimea - este condus de Olivier Bernard, care păstrează vii spiritul de armonie și strădania de a atinge perfecțiunea caracteristice acestor vinuri superbe. Chiar dacă este un om foarte ocupat - Președinte al Union des Grands Crus, oenolog al Domaine de la Solitude (proprietate a maicilor de la Congrégation de la Sainte-Famille de Bordeaux) și al Château de Martillac, co-proprietar al Château Guiraud (http://www.winepoint.ro/franta/125-g-de-guiraud-bordeaux-blanc-sec-2016.html) și, recent, proprietar al Clos des Lunes, el rămâne atașat de Domaine de Chevalier, unde locuiește și produce unele dintre cele mai bune vinuri roșii din Pessac-Léognan și unul dintre cele mai mari vinuri albe seci din lume.

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs