Bodegas Vetus Vetus 2017

Bodegas Vetus Vetus 2017

92 Puncte James Suckling:

”Un vin fructat și echilibrat, cu note de prune coapte și aluzii de coajă de portocală și ciocolată. Are corp mediu spre plin, tanini rafinați și sfârșit aromat.”

89,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Vetus 2017

Vetus 2017

”Un vin fructat și echilibrat, cu note de prune coapte și aluzii de coajă de portocală și ciocolată. Are corp mediu spre plin, tanini rafinați și sfârșit aromat.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Bodegas Vetus ”Vetus” 2017

Perioada optimă de consum: 2021 - 2026

Producător: Bodegas Vetus - Toro

Proprietar: Grupo Artevino

Oenolog: Vanessa Pérez

Soi: 100% Tinta de Toro (Tempranillo) - struguri culeși manual în cutii de 15 kg și atent selecționați

Culoare: roșu-cireșiu profund   

Miros: expresiv, de fructe negre coapte, cu o tentă subtilă de condimente dulci

Gust: bine structurat și perfect echilibrat, cu tanini copți, aciditate foarte bună și postgust rafinat, pe note de lemn dulce         

Recomandări gastronomice: carne de pasăre, vânat, tocănițe, carne roșie friptă sau la grătar, friptură de miel, brânzeturi maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16°C

Număr de sticle produse: 16.000

Fermentant în inox. Crianza - maturat 12 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc. Nelimpezit.

Vă sfătuim să-l decantați 30 de minute înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

92 Puncte James Suckling: ”Un vin fructat și echilibrat, cu note de prune coapte și aluzii de coajă de portocală și ciocolată. Are corp mediu spre plin, tanini rafinați și sfârșit aromat.”

Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin de Toro proaspăt și suculent, cu parfum de cireșe negre coapte și fructe negre de pădure. Deosebit de frumos pe palatin, cu arome catifelate de dude, prune și afine. Beți-l sau păstrați-l.”

                   - 92 Puncte Parker: ”Vetus 2016 vine dintr-un an mai rece și mai ploios datorită căruia recolta a fost mai mare, iar strugurii s-au copt mai târziu. Vinul a fost făcut din struguri de pe vițe vechi, unele nealtoite. Cum Celsus, vinul de top, nu a fost produs în 2016, strugurii au fost folosiți la Vetus. Vinul a fermentat în tancuri mici și a fost maturat în stejar franțuzesc timp de un an. Stejarul mi s-a părut mai bine integrat decât la edițiile anterioare. Are, totodată, prospețimea recoltei din 2016, cu tanini fini, calcaroși și sfârșit suplu. Ar trebui să evolueze frumos în sticlă. 16.000 de sticle au fost îmbuteliate în iunie 2018.”

***

Bodegas Vetus a fost înființată în 2003 de Grupo Artevino care mai include podgoriile Izadi și Orben din Rioja și Villacreces din Ribera del Duero. Vetus, o vie unică de 20 ha, cu randament mic, este situată în Toro și a fost creată din dorința de a păstra caracterul esențial al vinului de Toro adaptându-l, totodată, la subtilitățile moderne. A fost numită pornind de la verbul latin ”vetare” - a interzice -, deoarece proprietarii consideră că interdicția generează atracție și curiozitate.

Grupul Artevino a debutat în lumea vinului datorită lui Gonzalo Antón care, în 1987, și-a convins un grup de prieteni să înființeze o podgorie în Rioja, pe care au numit-o Izadi. Pentru că și-au dorit să facă vin de calitate superioară, au ales zona cu tradiție Villabuena de Álava, unde au construit o cramă modernă. Cum tatăl lui are un restaurant, Zaldiaran, de o stea Michelin în Vitoria-Gasteiz, capitala Țării Bascilor, Gonzalo Antón cunoaște bine domeniul ospitalității, așa că a decis să creeze vinuri gastronomice, într-un stil unic. Izadi a fost primul dintre ele, iar restauratorii l-au primit cu brațele deschise chiar de la lansare.

În 2000, Lalo Antón, fiul lui Gonzalo, a reunit podgoriile în grupul Artevino și a ieșit pe piața internațională, unde succesul nu a întârziat să apară.

30 alte produse din aceeași categorie: