Zorzal Eggo Tinto de Tiza 2016

Zorzal Eggo Tinto de Tiza 2016

95 Puncte Parker: 

”Un vin pur și simplu incredibil la acest preț. Foarte aromat, cu note de cimbru, oregano, condimente și o componentă de pământ de țară după ploaie. Este tânăr și are un gust exploziv, cu aciditate electrică și tanini calcaroși. 2016 ar putea prea bine să fie cea mai bună ediție de până acum - una dintre acele ediții care devin legendare.” 

136,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Eggo Tinto de Tiza 2016

Eggo Tinto de Tiza 2016

”Un vin pur și simplu incredibil la acest preț. Foarte aromat, cu note de cimbru, oregano, condimente și o componentă de pământ de țară după ploaie. Este tânăr și are un gust exploziv, cu aciditate electrică și tanini calcaroși. 2016 ar putea prea bine să fie cea mai bună ediție de până acum - una dintre acele ediții care devin legendare.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Zorzal Eggo Tinto de Tiza 2016

Producător: Zorzal - Gualtallary, Valle de Uco, Mendoza

Soi: Malbec - struguri culeși manual 

Culoare: roșu intens, cu tente violet

Miros: profund, intens și complex, cu aromele tipice Gualtallary-ului (cretă, ciment ud, minerale) și note de cimbru, oregano, condimente și pământ de țară după ploaie

Gust: foarte aromat, cu structură și volum extraordinare; corp catifelat, cu tanini calcaroși; aciditatea îi conferă o prospețime uluitoare și un caracter foarte direct

Recomandări gastronomice: vită, miel, porc, pasăre sau cârnați la grătar, lasagna, preparate picante, brânză Roquefort, Blue sau Camembert 

Alcool: 14%

Zahăr rezidual: 1.40 g/l

Aciditate totală: 5.59

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 35 000

Perioada optimă de consum: 2018-2022

Fermentat și maturat în totalitate în cuve de ciment în formă de ou, fără niciun strop de lemn. 

95 Puncte Parker: ”Incredibilul Eggo Tinto de Tiza 2016 provine dintr-unul dintre cei mai reci ani din ultimul timp, ceea ce a făcut ca strugurii să se coacă încet, iar vinurile să aibă o aciditate naturală mai mare. Acest vin este făcut exclusiv din Malbec din Gualtallary (înainte avea și un pic de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon). 10% din struguri au fermentat nedezciorchinați, cu drojdii indigene, în cuve de ciment în formă de ou, timp de 10 luni. Vinul este foarte aromat, cu note de cimbru, oregano, condimente și o componentă de pământ de țară după ploaie. Este tânăr și are un gust exploziv, cu aciditate electrică și tanini calcaroși. 2016 ar putea prea bine să fie cea mai bună ediție de până acum - una dintre acele ediții care devin legendare. Un vin pur și simplu incredibil la acest preț. 35.000 de sticle produse. A fost îmbuteliat în februarie 2017.

Zorzal Wines este aventura argentiniană a fraților Michelini, cu parteneri canadieni și chilienii de la Grupo Belén. În anii ce vin, ei vor mări suprafața cultivată cu vie, întrucât au 65 de hectare de pământ apt pentru vița de vie; cel puțin 30 din cele 65 de ha vor fi plantate în 2018, iar restul în 2019. Vinurile sunt făcute de Juan Pablo "Juampi" Michelini. 2016 înseamnă finețe. Producția lor anuală este 450.000 sticle.”

Ediția 2015 - 94 Puncte Parker

Ediția 2014 - 94 Puncte Parker

Ediția 2013 -  95 Puncte Parker: ”Eggo Tinto de Tiza 2013 este fermentat în cuve în formă de ou, din ciment și maturat pe pielițe șase luni. Predominant Malbec, cu  8-10% Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc din Gualtallary. Vinul a fost produs în 2012 din struguri cultivați în partea mai calcaroasă a viei. E pur, mineral, subtil, elegant și armonios. Palatul e electric, cu arome de mare puritate, o prospețime uluitoare și postgust lung a cărui mineralitate calcaroasă e amplificată de prospețimea recoltei din 2012. Tiza înseamnă ”calcar” în spaniolă. Dacă vreți să înțelegeți toată vâlva asta despre frații Michelini, vinurile lor fermentate în cuve în formă de ou și solurile din Gualtallary, aveți aici un exemplu perfect. E un vin care trebuie cumpărat cu baxul, pentru că rar găsești o astfel de calitate la un asemenea preț.

Frații Michelini continuă să producă vinuri proaspete, elegante și determinate de terroir. Gama pare să crească aproape infinit, pe măsura creativității lor fără limite.”

97 Puncte Decanter - The Best Argentinian Red

94 Puncte Tim Atkins 2015 - în Reporte Especial Argentina 2015, o evaluare exhaustivă a vinurilor argentiene realizată de reputatul critic englez

Zorzal - Winery of the Year, Wine & Spirits 2012

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs