Podere Monastero La Pineta 2014

Podere Monastero La Pineta 2014

90 Puncte Parker:

”La Pineta 2014 se comportă foarte bine pentru un an dificil în Toscana. În ciuda verii reci și umede, vinul își păstrează eleganța și armonia interioară. Buchetul se deschide pe note clar conturate de fructe sălbatice și flori albastre. Nuanțe ierboase picante joacă un rol de sprijin subtil. Acest Pinot Nero din Toscana se încheie cu o intensitate balsamică persistentă.”    

-20%

210,00 lei

Pret redus

168,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

La Pineta 2014

La Pineta 2014

”La Pineta 2014 se comportă foarte bine pentru un an dificil în Toscana. În ciuda verii reci și umede, vinul își păstrează eleganța și armonia interioară. Buchetul se deschide pe note clar conturate de fructe sălbatice și flori albastre. Nuanțe ierboase picante joacă un rol de sprijin subtil. Acest Pinot Nero din Toscana se încheie cu o intensitate balsamică persistentă.”    

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Podere Monastero La Pineta 2014

Vin de autor al lui Alessandro Cellai, unul dintre cei mai mari oenologi contemporani

Producător: Podere Monastero - IGT Toscana / Castellina in Chianti

Proprietar și oenolog: Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina, Rocca di Frassinello și Feudi del Piscioto

Soi: Pinot Noir

Culoare: roșu-purpuriu

Miros: mure și căpșune zdrobite, note florale și nuanțe minerale

Gust: rafinat și catifelat, cu tanini fini, debordează de arome de cireșe și prune, împletite armonios cu note de condimente și lemn dulce; postgust lung și dominat de fructe negre de pădure        

Recomandări gastronomice: risotto și paste cu pui, rață, ciuperci sau trufe, saltimbocca, carne roșie co sos de merișoare

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2017-2029

Număr de sticle produse: 3 000

Maturat 12 luni în baricuri Allier noi și 7 luni la sticlă.

90 Puncte Parker: ”La Pineta 2014 (100% Pinot Nero) se comportă foarte bine pentru un an dificil în Toscana. În ciuda verii reci  și umede, vinul își păstrează eleganța și armonia interioară. Buchetul se deschide pe note clar conturate de fructe sălbatice și flori albastre. Nuanțe ierboase picante joacă un rol de sprijin subtil. Acest Pinot Nero din Toscana se încheie cu o intensitate balsamică persistentă.

Alessandro Cellai este strălucitul oenolog al Castellare di Castellina, domeniul istoric  din Castellina in Chianti. Podere Monastero este proiectul lui personal. Produce doar două vinuri: un Pinot Nero în stil burgund și un asamblaj în stil bordelez. Ambele vinuri oferă o perspectivă fascinantă asupra felului în care evoluează cele două soiuri în Toscana cea însorită - și într-un an atât de dificil ca 2014.”

Ediția 2013 - 93 Puncte Parker: ”La Pineta 2013 este o expresie uluitoare a soiului Pinot Noir obținută dintr-o vie de 1,5 ha situată la 500 m deasupra nivelului mării. Producția este limitată la 4 000 de sticle anual, iar 80% din vin este exportat în Statele Unite. Fiecare viță este lăsată să producă doar 300 g de fruct, iar această selecționare extremă are drept rezultat obținerea unor arome extraordinar de intense și curate. Vinul este maturat în stejar nou și neutru. Vinul este o expresie eminamente toscană a soiului, cu tanini moi și arome tonice de fructe de pădure mici, flori albastre și condimente. Primul vin a fost produs în 2006.

Podere Monastero este podgoria lui Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina. Alessandro are o veche pasiune pentru vinurile franțuzești, iar cele două vinuri pe care la face la Podere Monastero sunt inspirate de vinurile din Burgundia și, respectiv, Bordeaux.”

Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani. În 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor trei podgorii ale grupului Castellare, face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene. Din 2006, produce, de pe 1,5 ha fiecare, două vinuri de autor: La Pineta - Pinot Noir și Campanaio - Merlot & Cabernet Sauvignon. Etichetele au fost create de Konrad Winzer, un cunoscut sculptor contemporan. Chiar de la prima ediție, ambele vinuri au fost primite cu punctaje de 90+ Puncte Parker. Pentru a-și împlini visul, Alessandro a căutat timp de 10 ani terroir-ul perfect pentru a cultiva Pinot Noir în Chianti. Podere Monastero este un vis devenit realitate.30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs