Lapostolle Grand Selection Chardonnay 2017

Lapostolle Grand Selection Chardonnay 2017

91 Puncte James Suckling:

”Flori de cireș, lămâi conservate și o adiere de mere galbene. Corp mediu-spre plin, a abundență de arome de citrice proaspete susținute o aciditate proaspătă, abundentă.”

-25%

55,00 lei

Pret redus

41,25 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Grand Selection Chardonnay 2017

Grand Selection Chardonnay 2017

”Flori de cireș, lămâi conservate și o adiere de mere galbene. Corp mediu-spre plin, a abundență de arome de citrice proaspete susținute o aciditate proaspătă, abundentă.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Grand Selection Chardonnay 2017

Producător: Lapostolle - Valle de Casablanca

Soi: 100% Chardonnay - struguri selecționați cu tehnologia optică Vistalys

Culoare: galben-auriu strălucitor  

Miros: foarte expresiv, cu note intense de ananas, măr verde și lemongrass

Gust: aciditate răcoritoare, volum bun, textură ușor cremoasă, cu o ușoară mineralitate care îi conferă complexitate și sfârșit lung

Recomandări gastronomice: aperitive, caviar de somon cu mousse de avocado, tartar cu sos de lămâie, fructe de mare, ceviche, pește și carne albă

Alcool: 13,5 %

Temperatura de servire: 10-12°C

Strugurii au fost culeși manual în lăzi mici, de 14 kg, după care au fost transportați în containere frigorifice la crama din Colchagua. Nota distinctivă a gamei Grand Selection este dată de selectarea atentă a strugurilor cu ajutorul tehnologiei Vistalys, urmată de fermentarea la temperatură scăzută. 34% din ciorchini au mers direct la presă, iar restul de 66% au fost dezciorchinați, zdrobiți și macerați în tancuri de inox. 80% din must a fermentat în inox, iar 20% în butoaie de stejar franțuzesc. Fără fermentație malolactică.

91 Puncte James Suckling: ”Flori de cireș, lămâi conservate și o adiere de mere galbene. Corp mediu-spre plin, a abundență de arome de citrice proaspete susținute o aciditate proaspătă, abundentă.”

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: