Lapostolle Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon 2015

Lapostolle Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon 2015

94 Puncte James Suckling:

”Profund și dens, dar agil și rafinat. Corp plin, caracter de afine și coacăze negre, cu un sfârșit mătăsos perfect. Un Cabernet Sauvignon splendid. Struguri cultivați biodinamic. Beți-l acum sau păstrați-l câțiva ani.”

99,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon 2015

Cuvee Alexandre Cabernet Sauvignon 2015

”Profund și dens, dar agil și rafinat. Corp plin, caracter de afine și coacăze negre, cu un sfârșit mătăsos perfect. Un Cabernet Sauvignon splendid. Struguri cultivați biodinamic. Beți-l acum sau păstrați-l câțiva ani.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Cuvée Alexandre Cabernet Sauvignon 2015

Producător: Lapostolle - Valle de Colchagua, Via Apalta

Soi: 85% Cabernet Sauvignon, 14% Carmenère, 1% Cabernet Franc 

Culoare: roșu închis, cu tente purpurii  

Miros: foarte elegant, cu parfum proaspăt de fructe roșii (prune și cireșe), cu note delicate de condimente dulci

Gust: corp concentrat, echilibrat, rotund, cu postgust lung și structura tanică bună; sfârșit foarte persistent         

Recomandări gastronomice: miel și alte mâncăruri din carne preparate înnăbușit 

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16°C, după ce a fost decantat timp de o oră

Fiosofia care stă la baza acestui vin vizează eleganța, echilibrul și potențialul de învechire. Pentru a exprima cât mai bine terroir-ul din Apalta, vinificarea este un proces foarte natural, cu intervenție minimă. Atuurile acestui vin: recoltare manuală în lăzi de 14 kg, selectarea strictă a strugurilor, dezciorchinarea a 12% din fruct la crama Clos Apalta, metode de extracție neintrusive și o utilizarea judicioasă a stejarului pentru a păstra fructuozitatea și a adăuga plusul de complexitate care i se cuvine unui vin de această calitate.

Cuvée Alexandre Cabernet Sauvignon provine dintr-un lot de Cabernet plantat în 1920 cu densitate mare, într-un sol foarte special. Ediția 2015 beneficiază de aportul a 14% Carmenère și 1% Cabernet Franc, pentru a spori expresivitatea aromatică a soiului bordelez. Mustul a fermentat cu drojdii sălbatice, în baricurile în care vinul a fost apoi maturat timp de 14 luni. Nu s-a practicat nicio stabilizare sau clarificare, ci doar o ușoară filtrare înainte de îmbuteliere.

94 Puncte James Suckling: ”Profund și dens, dar agil și rafinat. Corp plin, caracter de afine și coacăze negre, cu un sfârșit mătăsos perfect. Un Cabernet Sauvignon splendid. Struguri cultivați biodinamic. Beți-l acum sau păstrați-l câțiva ani.”

Editia 2013 - 92 Puncte Descorchados

            - 90 Puncte Wine Spectator: ”O bogăție uluitoare, cu arome concentrate și puternice de cireșe uscate, mentă și zmeură și note de măsline verzi. Sfârșit mineral. Beți-l acum sau până în 2018.”

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs