M. Chapoutier Vignes de Bila-Haut Blanc 2017

M. Chapoutier Vignes de Bila-Haut Blanc 2017

90 Puncte Parker:

”Vinul alb de bază al Bila-Haut este o super valoare. Asamblaj de Grenache alb, Roussanne, Macabeu, Vermentino și Marsanne, cel din 2017 este un vin plin, rotund, cu textură bogată, dar, totodată, răcoritor, cu arome vibrante de coajă de mandarină subliniate de note sărate în final.”

-15%

46,00 lei

Pret redus

39,10 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Vignes de Bila-Haut Blanc 2017

Vignes de Bila-Haut Blanc 2017

”Vinul alb de bază al Bila-Haut este o super valoare. Asamblaj de Grenache alb, Roussanne, Macabeu, Vermentino și Marsanne, cel din 2017 este un vin plin, rotund, cu textură bogată, dar, totodată, răcoritor, cu arome vibrante de coajă de mandarină subliniate de note sărate în final.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Vignes de Bila-Haut Blanc 2017

Producător: M. Chapoutier / Domaine de Bila-Haut - Côtes-du-Roussillon

Soi: Grenache Blanc, Roussanne, Macabeu, Vermentino, Marsanne - struguri culeși manual 

Culoare: galben pal cu tente verzui

Miros: citrice (lamâie, grapefruit) cu note afumate

Gust: atac proaspăt și foarte aromatic; pe palat, vinul e rotund, cu aciditate ridicată; sfârșit foarte proaspăt, cu note saline, expresie a mineralității vinului 

Recomandări gastronomice: calamar, fructe de mare, pește, supă de pește

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 10-12°C

Perioada recomandată de consum: 2018-2019

90 Puncte Parker: ”Vinul alb de bază al Bila-Haut este o super valoare. Asamblaj de Grenache alb, Roussanne, Macabeu, Vermentino și Marsanne, cel din 2017 este un vin plin, rotund, cu textură bogată, dar, totodată, răcoritor, cu arome vibrante de coajă de mandarină subliniate de note sărate în final.”

Ediția 2016 - 89-91 Puncte Parker: ”Les Vignes de Bila Haut Blanc 2016 este un cupaj de 60% Grenache Blanc, 20% Macabeu și, în cantitate mai mică, Marsanne și Vermentino. Provenit dintr-un mix de terroir-uri ale domeniului (șist, argilă, calcar și granit), are buchet și arome apetisante, vibrante de lime, piersică albă și o mineralitate sărată. Cu corp mediu, închegat și incredibil de băubil, merită, indiscutabil, să fie cumpărat.”

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: