M. Chapoutier L'Esquerda Rouge 2016

M. Chapoutier L'Esquerda Rouge 2016

91-93 Puncte Parker:

”Acest vin corpolent are o bogăție minunată, este îmbietor și suplu. Debordând de arome de cireșe negre și piatră zdrobită, seducătorul 2017 adaugă o adiere de pudră de cacao în sfârșitul lung, ușor cald.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

-25%

95,00 lei

Pret redus

71,25 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

L'Esquerda Rouge 2016

L'Esquerda Rouge 2016

”Acest vin corpolent are o bogăție minunată, este îmbietor și suplu. Debordând de arome de cireșe negre și piatră zdrobită, seducătorul 2017 adaugă o adiere de pudră de cacao în sfârșitul lung, ușor cald.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine de Bila-Haut L'Esquerda Rouge 2017

Producător: Michel Chapoutier / Domaine de Bila-Haut - Côtes-du-Roussillon-Villages

Soi: Syrah, Grenache, Carignan - struguri culeși manual și dezciorchinați

Culoare: roșu închis intens   

Miros: notele de fructe negre și condimente calde sunt expresia maturității vinului, iar notele florale (violete) și ușor afumate (cenușă de vatră) îi exprimă terroir-ul unic

Gust: atac suplu și puternic, cu tanini deopotrivă puternici și fermi; sfârșit proaspăt, suplu

Recomandări gastronomice: ossobucco, carne roșie, rață, iepure cu măsline, preparate condimentate

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16°C

Perioada optimă de consum: 2017-2027

10% din vin a fost maturat în butoaie mari de stejar, iar restul în cuve de beton.

91-93 Puncte Parker: ”Acest vin corpolent are o bogăție minunată, este îmbietor și suplu. Debordând de arome de cireșe negre și piatră zdrobită, seducătorul 2016 adaugă o adiere de pudră de cacao în sfârșitul lung, ușor cald.”

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: