Vérité La Joie 2013

Vérité La Joie 2013

100 Puncte Parker!

”La Joie 2013 este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.” 

1 940,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

La Joie 2013

La Joie 2013

”La Joie 2013 este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Vérité ”La Joie” 2013

Producător: Vérité (Jackson Family) - Sonoma, California

Oenolog: Pierre Seillan

Soi: 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot

Culoare: roșu-purpuriu închis

Miros: exuberant, bogat și complex, dominat de arome de fructe negre, coacăze, ciocolată, fum și o ușoară notă de stejar

Gust: superb, expresie pură a Cabernet-ului, cu arome puternice de fructe negre coapte, pământ de pădure, camfor, grafit, coacăze negre, boabe de cafea și cutie cu mirodenii; corp plin, complex, cu sfârșit foarte lung și incisiv; poate fi băut acum, dar structura puternică îl va face să reziste încă 30-40 de ani

Recomandări gastronomice: carne roșie,vânat

Alcool: 14,3%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 4 400

Descrierea producătorului: ”La Joie etalează structura, profunzimea și puterea Cabernet-ului Sauvignon din Sonoma și este inspirat de la faimoasele vinuri roșii din Pauillac - Bordeaux. Suntem foarte mândri că patru dintre ultimele cinci ediții ale acestui vin cu textură luxuriantă au obținut scoruri de 95 puncte sau mai mari acordate de cei mai importanți critici de vin."

100 Puncte Parker!: ”La Joie 2013 provine 46% din Knights Valley, 32% din Chalk Hill și 22% din Alexander Valley și este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.”

Vérité este una dintre podgoriile-butic și, totodată, un proiect de suflet al Jackson Family Wines, proprietate a lui Jess Jackson de la vestita Kendall-Jackson.

Vérité produce vinuri fără compromis, vinuri care reflectă terroir-ul din care se nasc. Numele ”Vérité” vine de la cuvântul francez pentru ”adevăr”. Vinurile combină experiența din Lumea Veche cu fructul din Lumea Nouă. Oenologul Pierre Seillan, primul și singurul vinificator al Vérité, este un om care înțelege și apreciază importanța pământului. El se implică efectiv înîntreg procesul, din vie până la sticlă.

Chiar de la înființarea podgoriei în 1998, Pierre a identificat peste 40 de vii mici, de mare calitate (cru-uri) de-a lungul versanților vestici ai lanțului muntos Mayacamas din Sonoma. Aceste vii sunt, de fapt, mici vii din vii mai mari, o paletă de tipuri de sol. Cultivate manual pentru a produce recolte extrem de mici, ele dau naștere unor vinuri cu o calitate și caracter excepționale.

Vinurile Vérité reprezintă o selecție meticuloasă de expresii ale soiurilor, climatului și solului, precum și a tehnicii de vinificare. Pierre numește această metodă drept ”droit du sol” - dreptul pământului. În fiecare an, podgoria produce trei asamblaje de inspirație bordeleză: La Muse (majoritar Merlot), La Joie (majoritar Cabernet Sauvignon) și Le Désir (majoritar Cabernet Franc). Chiar dacă toate cele trei vinuri au un echilibru impecabil și o structură somptuoasă în tinerețe, ele au greutatea și fondul necesare pentru a îmbătrâni mulți ani de acum încolo. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs