Vérité La Muse 2013

Vérité La Muse 2013

100 Puncte Parker!

”Vinul seamănă izbitor de mult cu un Petrus dintr-un an mare. Arome de dude, cireșe negre, lemn dulce, trufe și fruct onctuos, suculent și consistent sunt, toate, prezente în această capodoperă cu corp plin. Taninii încă se simt. Vinul are puritate, note de condimente de Provence și este pur și simplu remarcabil. Postgustul durează mult peste un minut.”

1 940,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

La Muse 2013

La Muse 2013

”Vinul seamănă izbitor de mult cu un Petrus dintr-un an mare. Arome de dude, cireșe negre, lemn dulce, trufe și fruct onctuos, suculent și consistent sunt, toate, prezente în această capodoperă cu corp plin. Taninii încă se simt. Vinul are puritate, note de condimente de Provence și este pur și simplu remarcabil. Postgustul durează mult peste un minut.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Vérité ”La Muse” 2013

Producător: Vérité (Jackson Family) - Sonoma, California

Oenolog: Pierre Seillan

Soi: 89% Merlot, 8% Cabernet Franc, 3% Malbec

Culoare: roșu-granat închis

Miros: bogat și picant, cu arome pure și o tentă discretă de humus

Gust: elegant, amplu și complex, cu arome de trufe, lemn dulce și cireșe negre; rotund, cu textură catifelată; sfârșit lung și persistent, cu tanini bine-echilibrați

Recomandări gastronomice: risotto, scoici, trufe negre

Alcool: 14,3%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2020 - 2070

Maturat 15 luni în baricuri franțuzești noi.

Vă recomandăm să-l decantați cu 2 ore înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

100 Puncte Parker!: ”La Muse 2013, ca toate celelalte Vérité-uri din 2013, provine o treime din Alexander Valley, 40% din Chalk Hill și restul, din Knights Valley și Bennett Valley - vii de mare altitudine, crescute pe coama dealului. Un asamblaj de 89% Merlot, 8% Cabernet Franc, 3% Malbec, cu 14,3% alcool, vinul seamănă izbitor de mult cu un Petrus dintr-un an mare. Arome de dude, cireșe negre, lemn dulce, trufe și fruct onctuos, suculent și consistent sunt, toate, prezente în această capodoperă cu corp plin. Taninii încă se simt. Vinul are puritate, note de condimente de Provence și este pur și simplu remarcabil. Postgustul durează mult peste un minut. Cel mai probabil, vinul va beneficia de 5-8 ani de îmbătrânire la sticlă și va rezista 40-50 de ani.”

Descrierea producătorului: ”Cu fruct și condimente suple, echilibru excepțional și o lungime impresionantă, La Muse este făcut în principal din Merlot. Chiar de la început, fiecare ediție a acestui vin care onorează stilul marilor vinuri din Pomerol, celebrând, totodată, strugurii de clasă mondială din Sonoma, a fost apreciată la superlativ de către critici.”

Vérité este una dintre podgoriile-butic și, totodată, un proiect de suflet al Jackson Family Wines, proprietate a lui Jess Jackson de la vestita Kendall-Jackson.

Vérité produce vinuri fără compromis, vinuri care reflectă terroir-ul din care se nasc. Numele ”Vérité” vine de la cuvântul francez pentru ”adevăr”. Vinurile combină experiența din Lumea Veche cu fructul din Lumea Nouă. Oenologul Pierre Seillan, primul și singurul vinificator al Vérité, este un om care înțelege și apreciază importanța pământului. El se implică efectiv în întreg procesul, din vie până la sticlă.

Chiar de la înființarea podgoriei în 1998, Pierre a identificat peste 40 de vii mici, de mare calitate (cru-uri) de-a lungul versanților vestici ai lanțului muntos Mayacamas din Sonoma. Aceste vii sunt, de fapt, mici vii din vii mai mari, o paletă de tipuri de sol. Cultivate manual pentru a produce recolte extrem de mici, ele dau naștere unor vinuri cu o calitate și caracter excepționale.

Vinurile Vérité reprezintă o selecție meticuloasă de expresii ale soiurilor, climatului și solului, precum și a tehnicii de vinificare. Pierre numește această metodă drept ”droit du sol” - dreptul pământului. În fiecare an, podgoria produce trei asamblaje de inspirație bordeleză: La Muse (majoritar Merlot), La Joie (majoritar Cabernet Sauvignon) și Le Désir (majoritar Cabernet Franc). Chiar dacă toate cele trei vinuri au un echilibru impecabil și o structură somptuoasă în tinerețe, ele au greutatea și fondul necesare pentru a îmbătrâni mulți ani de acum încolo.


30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

  • Médoc 2015
    Médoc 2015

    ”L-am gustat la degustarea...

    67,50 lei (-10%) 75,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs