Dominus Estate Napanook by Christian Moueix 2013

Dominus Estate Napanook by Christian Moueix 2013

97 puncte James Suckling:

”Arome subtile de fructe de pădure zdrobite și țiglă. Ciuperci. Aproape prăfos. Corp plin spre mediu, cu tanini și gust prăfos. Aciditate vioaie care îi conferă o prospețime frumoasă și incitantă. Un vin roșu delicat și diafan.”

550,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Napanook by Christian Moueix 2013

Napanook by Christian Moueix 2013

”Arome subtile de fructe de pădure zdrobite și țiglă. Ciuperci. Aproape prăfos. Corp plin spre mediu, cu tanini și gust prăfos. Aciditate vioaie care îi conferă o prospețime frumoasă și incitantă. Un vin roșu delicat și diafan.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Napanook by Christian Moueix 2013

Producător: Dominus Estate - Napa Valley, California

Oenologi: Christian Moueix și Tod Mostero

Soi: 95% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot

Culoare: roșu-purpuriu închis 

Miros: fructe de pădure proaspăt culese și rug de mure

Gust: senzual, cu o profunzime uluitoare și o abundență de arome de cireșe roșii, flori sălbatice, condimente, precum și frumoase note ierboase și minerale

Recomandări gastronomice: vânat sau carne roșie cu sos de roșii

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2015-2035

Număr de sticle produse: 36 000

Decantați vinul timp de 45 minute sau treceți-l prin aeratorul Vinturi.

Descrierea producătorului: ”Napook este un asamblaj din soiuri bordeleze special selecționate din viile domeniului pentru fructuozitatea lor vioaie și caracterul îndrăzneț. Vinurile Napanook sunt tinere și exuberante, destinate a fi savurate ori de câte ori e momentul pentru un vin mai obișnuit. Napanook 2013 este expresia clară a unui an excepțional. Arome pure de căpșuni proaspete, caramel și salvie cu mentă umplu nasul. Viguros și bogat, cu tanini fermi dar integrați, vinul are un sfârșit lung și persistent, cu arome complexe de pământ, cacao neagră și migdale prăjite.

La celebrarea celei de a 17-a ediții, Napanook se prezintă cu o nouă etichetă. Design-ul îndrăzneț, alb și negru, reflectă maturitatea, determinarea și clasa vinului.”

97 Puncte Suckling - Locul 30 în Top 100 al vinurilor roșii din Napa Valley 2016: ”Arome subtile de fructe de pădure zdrobite și țiglă. Ciuperci. Aproape prăfos. Corp plin spre mediu, cu tanini și gust prăfos. Aciditate vioaie care îi conferă o prospețime frumoasă și incitantă. Un vin roșu delicat și diafan.”

93 Puncte Parker: ”A doua etichetă a domeniului, Napanook 2012 are un profil similar cu al fratelui mai mare, dar este mai puțin nuanțat, concentrat și profund decât acesta. Un asamblaj de 95% Cabernet Sauvignon și 5% Petit Verdot. Vinul reflectă faptul că selectarea strugurilor a devenit atât de severă încât cel de-al doilea vin al Dominus este realmente special în ani de recoltă foarte buni, precum 2012 sau 2013. Vinul are o aciditate scăzută, cu arome frumoase de cireșe negre și coacăze coapte, o aluzie de tutun de țigară nefumată și o adiere de ierburi arse în final. O frumusețe de vin pe care îl veți bea cu plăcere în următorii 15-20 de ani.”

93 Puncte Vinous / Antonio Galloni

18/20 Puncte Jancis Robinson

Dominus Estate este proprietatea californiană a renumitului producător bordelez Christian Moueix, binecunoscut datorită celebrelor sale vinuri din Pomerol: Château PétrusChâteau Trotanoy, Château La Fleur-PétrusHosanna și din Saint Emilion: Château Belair-Monange. El s-a îndrăgostit de California în 1968, pe când își continua studiile de oenologie la UC Davis. A revenit în 1982, când a fondat Dominus Estate, împreună cu alți doi parteneri. În 1995 devenea unic proprietar al domeniului care dă unele dintre cele mai apreciate vinuri americane. Timp de 38 de ani, până în 2008, Moueix a continuat să conducă vestitul Château Petrus. Tot în 2008, a cumpărat o altă proprietate californiană, Ulysses. Din 1991, după retragerea tatălui său, Jean-Pierre Moueix, el este director general al Établissements Jean-Pierre Moueix, fiind secondat de fiul său, Edouard.

Viile de la Dominus Estate se întind la poalele dealurilor Mayacamas. Ele au fost plantate în 1838 și sunt legate de începuturile viticulturii din Napa Valley, pe când purtau numele nu mai puțin cunoscut de Naponook.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

  • Médoc 2015
    Médoc 2015

    ”L-am gustat la degustarea...

    67,50 lei (-10%) 75,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs