Champagne Palmer Blanc de Blancs NV

Champagne Palmer Blanc de Blancs NV

91 Puncte Wine Spectator:

”Arome bogate de pâine prăjită, nectarine, miere, brioșe și grafit, cu note saline. Textura cremoasă le poartă spre sfârșitul savuros. La fel de bună și în 2022.”

265 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Blanc de Blancs NV

Blanc de Blancs NV

”Arome bogate de pâine prăjită, nectarine, miere, brioșe și grafit, cu note saline. Textura cremoasă le poartă spre sfârșitul savuros. La fel de bună și în 2022.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Champagne Palmer Blanc de Blancs NV - Collection Spécialités

Producător: Champagne Palmer & Co - Reims

Soi: 100% Chardonnay

Culoare:  galben-pai cristalin 

Miros: note subtile de citrice, flori albe și migdale

Gust: proaspăt și mătăsos, cu arome florale fine, de flori albe și soc, împletite cu arome delicate de citrice, fructe cu pulpa albă, migdale proaspete, brioșe și accente de toast; sfârșitul lung, foarte fin, cu note minerale care evocă solul calcaros din Champagne

Recomandări gastronomice: un minunat aperitiv care poate însoți și o masă de pește, crabi, homari, scoici: stridii cu sos de ceapă și smântână, carpaccio sau filet de biban de mare cu un strop de ulei de măsline

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 7-9°C

Maturare pe drojdii: 3-4 ani 

Dozaj: Brut - 7-8 g/l

Descrierea producătorului: ”Acest Blanc de Blancs de o puritate incomparabilă a fost creat din struguri Chardonnay proveniți majoritar din terroir-urile minunate din Villers-Marmery și Trépail. Acești struguri Premier Cru din Montagne de Reims, recunoscuți pentru eleganța și prospețimea lor, sunt asamblați în perfectă armonie  cu Chardonnay-uri delicate din Côte de Sézanne.  

Această șampanie cristalină emană arome subtile de citrice, flori albe și migdale. Gustul proaspăt și mătăsos sfârșește fin, pe notele minerale conferite de solul calcaros.”

91 Puncte Wine Spectator 2015: ”Arome bogate de pâine prăjită, nectarine, miere, brioșe și grafit, cu note saline. Textura cremoasă le poartă spre sfârșitul savuros. La fel de bună și în 2022.”

Medalie de Aur, International Wine Challenge 2017 - juriu format din Tom Stevenson, Essi Avellan MW, Tony Jordan și George Márkus 

Medalie de Aur, International Wine Challenge 2016

Medalie de Argint, Decanter World Wine Awards 2016

15/20 Puncte Revue du Vin de France: ”Premier Cru din Montagne de Reims, subtil și cizelat, cu o structură frumoasă.”
Medalie de Argint, Decanter World Wine Awards 2015
Medalie de Argint, International Wine Challenge 2015
Locul al doilea în ”Tom Stevenson’s Best Blanc de Blancs”, după Krug Clos du Mesnil, 2014: ”...forță extraordinară, cu o mineralitate apropiată de a Pinot-ului Noir, care o scoate din turmă...”
Unul dintre cuvée-urile de top ale casei Palmer, Blanc de Blancs este produsă exclusiv din struguri Chardonnay proveniți din fantasticele terroir-uri din Villers-Marmery și Trépail. Aceste două insule de Chardonnay Premier Cru dintr-o mare de Pinot Noir oferă o minunată combinație de note florale delicate cu o bogăție, prospețime și mineralitate remarcabile. Asamblajul este completat cu Chardonnay-uri din Côte de Sézanne, un terroir foarte apreciat pentru aromele intense de fruct și o maturitate situată întotdeauna deasupra mediei.

Champagne Palmer s-ar putea să fie cea mai bună șampanie pe care nu ați băut-o încă, chiar dacă multe dintre marile case nu vă sunt deloc străine. Deși intră în România de abia acum, pe vremea când nu puține nume mari cumpărau sticle de-a gata pe care își lipeau cu nonșalanță eticheta, Palmer era, deseori, numele preferat de cunoscători, în special pentru șampaniile vintage. De ce? Pentru că știau că Palmer nu se juca cu calitatea. Chiar dacă vremurile acelea, din fericire, au trecut, un lucru a rămas neschimbat: calitatea vinurilor casei Palmer, care a ajuns cea mai apreciată dintre cooperativele din Reims.

Astăzi, Palmer are peste 200 de viticultori și 365 de hectare de vie în 40 de sate, cu o paletă de invidiat de Chardonnay-uri (50%), Pinot Noir (40%) și Pinot Meunier (10%) de calitate. 200 de hectare sunt clasificate Grand și Premier Cru, iar majoritatea viilor sunt situate în Montagne de Reims. Tom Stevenson, autorul celor mai importante cărți despre Champagne, spune că Chardonnay-ul de aici are o mineralitate accentuată și e mai puțin calcaros, iar strugurii au mai mult corp, structura mai bogată și arome mai cremoase, cu mai puține flori albe și citrice.

În 2014, același Tom Stevenson a plasat Palmer Blanc de Blancs pe locul al doilea în topul șampaniilor sale Blanc de Blancs preferate, după Krug Clos du Mesnil. Pe locul al treilea s-a situat Taittinger Comtes de Champagne.

Blanc de Blancs NV ilustrează calitatea proverbială a șampaniilor Palmer.

30 alte produse din aceeași categorie: