Champagne Palmer Vintage 2008

Champagne Palmer Vintage 2008

94-96 Puncte Essi Avellan MW:

”Nas generos dar rafinat, profund și fructat, cu un frumos caracter afumat. O abundență de fructe suculente. Pe palat, vinul e mușchiulos, rotund, cărnos și mătăsos, cu o tensiune plăcută. Lungime fructată foarte bună. Un vin cu potențial foarte mare.”

315 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Vintage 2008

Vintage 2008

”Nas generos dar rafinat, profund și fructat, cu un frumos caracter afumat. O abundență de fructe suculente. Pe palat, vinul e mușchiulos, rotund, cărnos și mătăsos, cu o tensiune plăcută. Lungime fructată foarte bună. Un vin cu potențial foarte mare.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Champagne Palmer & Co Vintage 2008

Producător: Champagne Palmer & Co - Reims

Soi: 55% Chardonnay, 45% Pinot Noir

Vin de rezervă: 5%

Culoare: galben auriu; perlaj fin, intens și dens

Miros: foarte proaspăt și mineral; aromele de brioșă îi conferă o frumoasă complexitate aromatică

Gust: extrem de fin, proaspăt și echilibrat; foarte profund și rotund

Recomandări gastronomice: cu aperitive sau cu preparate din pește

Alcool: 12%

Temperatura de servire: 9°C

Maturare pe drojdii: 6 ani

Dozaj: Brut - 6-12%

Perioada optimă de consum: 2017 - 2028

Descrierea producătorului: ”Chintesență a unui an excepțional, fiind făcută din struguri proveniți dintr-un singur an de recoltă, această șampanie reprezintă o asociere subtilă între caracteristicile anului respectiv și stilul Palmer. Realizată exclusiv din struguri Premier și Grand Cru din Montagne de Reims, ea are o complexitate rară și o eleganță seducătoare. Aromele se exprimă cu intensitate, într-un registru de fructe crocante și citrice, cu note ușoare de brioșă afumată și alune. Gustul amplu și rasat demonstrează un echilibru perfect între forță și prospețime.”

94-96 Puncte Essi Avellan MW: ”Nas generos dar rafinat, profund și fructat, cu un frumos caracter afumat. O abundență de fructe suculente. Pe palat, vinul e mușchiulos, rotund, cărnos și mătăsos, cu o tensiune plăcută. Lungime fructată foarte bună. Un vin cu potențial foarte mare.”

Medalie de Aur, Champagne Masters 2016
Medalie de Aur, The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2016

91 Puncte Gilbert et Gaillard

17/20 Puncte Bettane & Desseauve: ”Expresie a excelentului an 2008, realizată în stilul inimitabil al casei Palmer.”

16/20 Puncte Jancis Robinson MW: ”Nas foarte suplu, foarte sec și rasat. Un stil deosebit de elegant. Echilibru bun, e aproape gata de băut.”
18/20 Puncte Le Point
16/20 Puncte Gault & Millau
15.5/20 Puncte Revue du Vin de France

Champagne Palmer s-ar putea să fie cea mai bună șampanie pe care nu ați băut-o încă, chiar dacă multe dintre marile case nu vă sunt deloc străine. Deși intră în România de abia acum, pe vremea când nu puține nume mari cumpărau sticle de-a gata pe care își lipeau cu nonșalanță eticheta, Palmer era, deseori, numele preferat de cunoscători, în special pentru șampaniile vintage. De ce? Pentru că știau că Palmer nu se juca cu calitatea. Chiar dacă vremurile acelea, din fericire, au trecut, un lucru a rămas neschimbat: calitatea vinurilor casei Palmer, care a ajuns cea mai apreciată dintre cooperativele din Reims.

Astăzi, Palmer are peste 200 de viticultori și 365 de hectare de vie în 40 de sate, cu o paletă de invidiat de Chardonnay-uri (50%), Pinot Noir (40%) și Pinot Meunier (10%) de calitate. 200 de hectare sunt clasificate Grand și Premier Cru, iar majoritatea viilor sunt situate în Montagne de Reims. Tom Stevenson, autorul celor mai importante cărți despre Champagne, spune că Chardonnay-ul de aici are o mineralitate accentuată și e mai puțin calcaros, iar strugurii au mai mult corp, structura mai bogată și arome mai cremoase, cu mai puține flori albe și citrice.

Vintage 2008 ilustrează calitatea proverbială a șampaniilor Palmer.

30 alte produse din aceeași categorie: