Domaine Tempier Cuvée La Migoua 2014

Domaine Tempier Cuvée La Migoua 2014

90-92 Puncte Parker:

”Provenit de la o altitudine puțin mai mare, La Migoua 2014 este un vin elegant și complex, cu aciditate susținută, o abundență de arome de cireșe negre și zmeură neagră, corp mediu și tanini fini, dulci. Aciditate bună, profund și surprinzător de concentrat pe palat.”

-25%

255,00 lei

Pret redus

191,25 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvée La Migoua 2014

Cuvée La Migoua 2014

”Provenit de la o altitudine puțin mai mare, La Migoua 2014 este un vin elegant și complex, cu aciditate susținută, o abundență de arome de cireșe negre și zmeură neagră, corp mediu și tanini fini, dulci. Aciditate bună, profund și surprinzător de concentrat pe palat.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Tempier Cuvée La Migoua 2014

Producător: Domaine Tempier - Bandol, Provence

Oenolog: Daniel Ravier

Soi: 50% Mourvèdre, 20% Grenache, 26% Cinsault, 4% Syrah - struguri din vii vechi de 40 de ani, culeși și dezciorchinați manual

Culoare: roșu-purpuriu cu tente violet  

Miros: delicat, cu arome de fructe negre (mure, coacăze, cireșe), plante aromatice și condimente (cimbru, rozmarin, piper) și o adiere de mentă

Gust: un vin sălbatic, cu atac amplu și proaspăt; gust complex,  structurat, cu o mineralitate surprinzătoare, tanini fini, foarte eleganți și un echilibru uluitor datorită căruia va putea fi păstrat timp îndelungat    

Recomandări gastronomice: carne la grătar, brânzeturi din lapte de oaie

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 18°C

Vinificat cu drojdii indigene. Maturat 18-24 luni în butoaie mari de stejar. Nefiltrat.

Dacă doriți să-l gustați tânăr, vă recomandăm să-l lăsați în decantor câteva ore sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

90-92 Puncte Parker: ”Provenit de la o altitudine puțin mai mare, La Migoua 2014 este un vin elegant și complex, cu aciditate susținută, o abundență de arome de cireșe negre și zmeură neagră, corp mediu și tanini fini, dulci. Aciditate bună, profund și surprinzător de concentrat pe palat.

De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.

Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.

La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.

Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La Tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”

17 Puncte La Revue du Vin de France

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Palm 2019
    Palm 2019

    ”Un rosé seducător,...

    41,65 lei (-15%) 49,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs