Domaine Tempier Cuvée Classique 2015

Domaine Tempier Cuvée Classique 2015

93 Puncte Wine Spectator:

”Note frumoase de minerale, pietre, trandafiri și căpșuni proaspete. Și un pic de citrice. În ciuda corpului corpului plin este vioi și proaspăt, cu arome ușoare de coajă de pepene galben, piper alb și flori de cireș uscate.”

160,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvée Classique 2015

Cuvée Classique 2015

”Note frumoase de minerale, pietre, trandafiri și căpșuni proaspete. Și un pic de citrice. În ciuda corpului corpului plin este vioi și proaspăt, cu arome ușoare de coajă de pepene galben, piper alb și flori de cireș uscate.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Tempier Cuvée Classique 2015

Producător: Domaine Tempier - Bandol, Provence

Oenolog: Daniel Ravier

Soi: 75% Mourvèdre, 14% Grenache, 9% Cinsault, 2% Carignan - struguri proveniți din vii vechi de peste 40 ani cultivate organic, culeși și selecționați manual

Culoare: roșu-rubiniu închis  

Miros: foarte proaspăt, de o puritate superbă, cu note dominante de pământ umed, ciuperci și cimbru, însoțite de cireșe negre, mure și piper negru, cu o adiere de violete

Gust: un vin foarte direct și proaspăt, remarcabil prin calitatea taninilor: de o densitate care învăluie palatul, ei au, totuși, o catifelare rar întâlnită la Mourvèdre; aciditate extraordinară, cu arome puternice de fructe negre: prune, mure, condimente și ierburi aromate; sfârșit cărnos și lung

Recomandări gastronomice: extraordinar cu miel, carne la grătar sau friptă, cu legume, roșii sau vinete umplute 

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2017 - 2027

Descrierea oenologului: ”La Domaine Tempier, strugurii din mai multe vii ale noastre sunt asamblați cu măiestrie pentru a crea acest vin făcut din 70-75% Mourvèdre (în funcție de anul de recoltă), Grenache, Cinsault și o adiere de Carignan din vițe vechi. Acest vin fructat, foarte echilibrat poate fi băut în următorii 3-4 ani, dar dezvoltă arome terțiare (animale, de piele și tufăriș) extraordinar de frumoase dacă este învechit mai mult. Echilibrul îi conferă un potențial de învechire de 15 ani sau mai mult.”

93 Puncte Wine Spectator: ”Note frumoase de minerale, pietre, trandafiri și căpșuni proaspete. Și un pic de citrice. În ciuda corpului corpului plin este vioi și proaspăt, cu arome ușoare de coajă de pepene galben, piper alb și flori de cireș uscate.”

Ediția 2014 - 94 Puncte Wine & Spirits: ”Din 2000, când a devenit oenolog la Tempier, Daniel Ravier a curățat butoaiele vechi și a dus viticultura de la organic spre biodinamic, dar, în rest, stilul lui același cu cel impus de Lucien Peyraud după ce a cumpărat domeniul, în 1940. El asamblează Bandol-ul de bază din struguri proveniți din diverse terroir-uri ale domeniului de 40 ha, adăugând un pic de Grenache, Cinsault și Carrignan la Mourvèdre-ul care compune trei sferturi din vin. În 2014 vinul este închis la culoare, cu arome de pământ, densitate de ciocolată, note de prune și tanini granulați. În contact cu aerul dobândește arome de tufăriș și carne prăjită, precum și o aciditate care evocă fermitatea și caracterul crocant al pieliței prunelor. Dacă îl deschideți acum, decantați-l o oră înainte de a-l servi; va îmbătrâni frumos în următorii 5 - 10 ani.”

                - 92 Puncte Parker: ”O mostră din butoi impresionantă, Bandol Cuvée Classique 2014 are o profunzime și o concentrație surprinzătoare pentru acest an de recoltă. Emană note de fructe negre, minerale, piper și ierburi de Provence. Cu corp mediu spre plin, extraordinar de pur și elegant, vinul va fi foarte plăcut chiar de la punerea pe piață.

De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.

Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.

La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.

Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs