Caiarossa 2013

Caiarossa 2013

95 Puncte James Suckling:

”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l.”

315,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

2013

2013

”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Caiarossa 2013

Producător:  Caiarossa - Toscana Rosso IGT

Proprietar: Eric Albada Jelgersma, proprietar, de asemenea, al Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța

Oenolog: Dominique Génot

Tip: Supertoscan

Soi: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sangiovese, Petit Verdot, Alicante - viticultură biodinamică, struguri culeși manual timp de 6 săptămâni (sfârșit de august, început de octombrie)

Culoare: roșu-purpuriu închis  

Miros: parfumat, pe note de mure, cireșe negre, prune coapte, mentă, condimente

Gust: foarte echilibrat, cu aciditate proaspătă, corp plin, tanini crocanți dar foarte fini și arome de cireșe negre, mure, condimente (cuișoare, vanilie), toast și lemn dulce, cu o adiere de fier și smoală  

Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper;  Grana Padano, blue cheese

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2017 - 2028

Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturareaîn lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton.

Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.”

95 Puncte james Suckling: ”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l.”

94 Puncte Parker

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: