Argiano Solengo Super Tuscan 2015

Argiano Solengo Super Tuscan 2015

97 Puncte Suckling:

”Fantastice arome de flori precum violete și trandafiri, împletite cu fructe purpuriu-închis și adieri de piatră. Corp plin, tanini ultrafini și sfârșit lung, liniar. Este o întoarcere la marile Solengo-uri de la mijlocul anilor 1990. Cel mai bun din 1997 încoace. 50% Cabernet Sauvignon, 30% Petit Verdot, 15% Merlot și 5% Sangiovese. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2020.”

255,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Solengo Super Tuscan 2015

Solengo Super Tuscan 2015

”Fantastice arome de flori precum violete și trandafiri, împletite cu fructe purpuriu-închis și adieri de piatră. Corp plin, tanini ultrafini și sfârșit lung, liniar. Este o întoarcere la marile Solengo-uri de la mijlocul anilor 1990. Cel mai bun din 1997 încoace. 50% Cabernet Sauvignon, 30% Petit Verdot, 15% Merlot și 5% Sangiovese. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2020.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Argiano Solengo 2015

Producător: Argiano - Toscana

Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Petit Verdot, 15% Merlot şi 5% Sangiovese

Culoare: purpuriu, aproape negru

Miros:  floral, fructe negre, condimente

Gust: echilibrat, cu corp plin, textură fermă, tanini foarte fini și fantastice arome de violete, trandafir și fructe negre, împletite cu note de piatră care conduc spre sfârșitul lung

Recomandări gastronomice: grătar sau friptură de miel sau vită, tocană de pasăre sau vânat, paste cu roşii şi carne de vită, brânzeturi semi-maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 18-20°C

Număr de sticle produse: 7500

Maturitate anticipată: 2018-2030

Nefiltrat - sedimentele sunt expresia unui vin natural de mare calitate.

Maturat în baricuri noi timp de 15-17 luni, poate fi băut tânăr, dar cu timpul câştigă în complexitate şi intensitate. 

Descrierea producătorului: ”Acest vin excepțional este expresia recentă a potențialului viticol al Argiano raportat la  vinurile făcute din Sangiovese. În Solengo se combină solul toscan și soiurile franțuzești Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot și Syrah. El este creația lui Giacomo Tachis, fostul nostru oenolog de renume internațional, a cărui muncă este dusă mai departe de echipa Argiano.”

97 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de flori precum violete și trandafiri, împletite cu fructe purpuriu-închis și adieri de piatră. Corp plin, tanini ultrafini și sfârșit lung, liniar. Este o întoarcere la marile Solengo-uri de la mijlocul anilor 1990. Cel mai bun din 1997 încoace. 50% Cabernet Sauvignon, 30% Petit Verdot, 15% Merlot și 5% Sangiovese. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2020.”

Ediția 2012 - 93 Puncte Wine Spectator: ”Un vin dens, monolitic, saturat cu arome de cireșe negre, mure, cedru, piele și tabac. Bine-integrat, cu o textură fermă, vinul se încheie într-o cascadă de note de fruct, condimente și pământ. Complet, dar mai are nevoie de timp.”

                 - 93 Puncte James Suckling

         - 92 Puncte Parker: ”În Solengo 2012 predomină Cabernetul Sauvignon cu Petit Verdot, Syrah și Merlot. Această ediție a celebrului cupaj toscan este mai delicată decât cea din 2011. Elementele Syrah-ului și Merlot-ului sunt foarte bine definite și contribuie la delicatețea generală și la textura vinului. În nas, Solengo evidențiază note de fructe negre, condimente, tabac, piele și cutie de țigarete. Efectul final este foarte frumos, iar vinul ar trebui să evolueze încet în următorii zece ani.”

Ediția 2011 - 93 Puncte Parker: Solengo 2011 este un vin emblematic care evidențiază o intensitate extraordinară. Un asamblaj de 50% Cabernet, 20% Petit Verdot, 20% Syrah și 15% Merlot. Corpolent, de culoare închisă și intensă, e făcut într-un stil opulent, cu o consistență densă, cărnoasă și o coloană vertebrală fermă, taninoasă. Pe final, vinul evidențiază arome de mirodenii, ciocolată neagră, vișine, împletite cu frumoase tente de ierburi arse.”

Ediția 2010 - 96 Puncte Parker

Ediţia 2009 - 94 Puncte Parker 

Ediţia 2008 - 93 Puncte Parker 

Ediţia 2007 - 92 Puncte Parker  &  92 Puncte Wine Spectator

Super Tuscan (Super Toscan) este o categorie de vinuri din Toscana apărută în anii 1970, când unii producători au început să experimenteze cu soiuri franţuzeşti şi metode noi de vinificare. Ele sunt produse în afara reglementărilor DOC şi DOCG, dar sunt vinuri de mare calitate, cu potenţial mare de învechire şi preţuri mari. Între timp, multe din aceste vinuri s-au calificat drept DOC sau DOCG, dar mulţi producători preferă catalogarea neclasificată sau clasificarea IGT (Indicazione Geografica Tipica), introdusă în 1992.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs