Château Marjosse-PIERRE LURTON Entre-deux-Mers 2015

Château Marjosse-PIERRE LURTON Entre-deux-Mers 2015

90-91 Puncte James Suckling:

”Foarte fructuos și aromat pentru un Marjosse. Cu corp plin, rotund și textură bună. O suculență discretă. Excelent.” 

79,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Entre-deux-Mers 2015

Entre-deux-Mers 2015

”Foarte fructuos și aromat pentru un Marjosse. Cu corp plin, rotund și textură bună. O suculență discretă. Excelent.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Marjosse-Pierre Lurton Rouge 2015

Perioada optimă de consum: 2018 - 2027

Producător:  Château Marjosse-Pierre Lurton, Entre-deux-Mers, Bordeaux 

Soi: 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc

Culoare: roșu închis

Miros: foarte expresiv și puternic, evocă plăcute arome de mure și cireșe, cu note de toast

Gust: elegant, rotund, cărnos, cu o fructuozitate frumoasă, un bun echilibru și tanini  bogați și catifelați care persistă mult timp în postgustul dominat de arome savuroase de fruct și lemn

Recomandări gastronomice: platou de mezeluri, carne roșie la grătar sau friptă, legume la grătar, brânzeturi maturate, ciocolată

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14°C

90-91 Puncte James Suckling: ”Foarte fructuos și aromat pentru un Marjosse. Cu corp plin, rotund și textură bună. O suculență discretă. Excelent.” 

Medalie de Aur, Concours Mondial de Bruxelles 2017

***

Situat în inima Bordeaux-ului, în Entre-Deux-Mers,Château Marjosseeste proprietatea legendarului Pierre Lurton, cel care produce două vinuri celebre: Château d’Yquem și Cheval Blanc. 

Născut la Bordeaux în 1956, Pierre Lurton provine din prestigioasa dinastie viticolă cu același nume. El trăiește în Entre-Deux-Mers, între Saint-Emilion et Sauternes. La 23 de ani conducea deja Château Clos Fourtet, 1er Grand Cru Classé de Saint-Emilion. Apoi, la 34 de ani, devenea director general al Cheval Blanc, 1er Grand Cru Classé A de Saint-Emilion. În 1998, Cheval Blanc a fost cumpărat de Bernard Arnault și Baronul Albert Frère, care l-au numit director. La 18 mai 2004, Bernard Arnault și grupul LVMH îl numesc Președinte al Château d’Yquem, Classé 1er Cru Supérieur de Sauternes. De atunci, Pierre Lurton cumulează cele două responsabilități, cărora li se adaugă Cheval des Andes, podgoria argentiniană înființată de Bodega Chandon a Grupului LVMH și Cheval Blanc. Totodată, el este consultant al unor podgorii selecte din Africa de Sud, Noua zeelandă și California.

În 1997, a cedat, în sfârșit, ispitei de a avea propria lui podgorie, în Entre-Deux-Mers. Vinurile făcute la Château Marjosse nu au întârziat să se bucure de aprecierea criticilor internaționali. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: