Clos des Lunes Lune d'Argent 2016

Clos des Lunes Lune d'Argent 2016

93 Puncte James Suckling:

”Aciditatea îi conferă vervă și intensitate. Caracter de lămâie și sare. Cu corp plin, dar vioi. Incitant. O valoare extraordinară. Beți-l sau păstrați-l.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

95,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Lune d'Argent 2016

Lune d'Argent 2016

”Aciditatea îi conferă vervă și intensitate. Caracter de lămâie și sare. Cu corp plin, dar vioi. Incitant. O valoare extraordinară. Beți-l sau păstrați-l.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Clos des Lunes ”Lune d'Argent” 2016

Producător: Clos des Lunes - Sauternes, AOC Bordeaux

Proprietar: Olivier Bernard (Domaine de Chevalier) și fiul său, Hugo Bernard

Soi: 70% Semillon, 30% Sauvignon Blanc - vițe vechi de 35 ani

Culoare: galben pal, cu reflexii verzui  

Miros: evantai aromatic complex, cu parfum de fructe exotice albe și citrice, cu note florale (salcâm, copac de lime) subtile

Gust: direct, aromat, cu arome concentrate de fructe albe, o mineralitate salină foarte răcoritoare și tușe de lămâi proaspete și fructe exotice (mango, lychee); structură cărnoasă, datorată Semillon-ului și echilibrată de aciditatea Sauvignon-ului; sfârșit lung, fructat       

Recomandări gastronomice: fructe de mare - scoici, homar, crab, stridii; foie gras, friptură picantă sau un pic dulce de pui, vițel, porc; preparate asiatice - sushi, sashimi; brânzeturi moi sau maturate

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10°C

Perioada optimă de consum: 2017 - 2019

Număr de sticle produse: 39 000

Strugurii au fost culeși manual, numai dimineața, pentru a le păstra prospețimea și potențialul aromatic. Fiecare lot a fost cules la maturitatea maximă, între 31 august și 21 septembrie, în 3-5 ture de cules pe fiecare rând. 

Maturat 6 luni pe drojdii, cu batonaj regulat - 25% în butoi și 75% în cisterne mici, cu temperatură controlată.

93 Puncte James Suckling: ”Aciditatea îi conferă vervă și intensitate. Caracter de lămâie și sare. Cu corp plin, dar vioi. Incitant. O valoare extraordinară. Beți-l sau păstrați-l.”

92 Puncte Wine Spectator: ”Pur, cu note de verbenă, lime și kiwi susținute de aciditatea proaspătă. Rotund, cu o aluzie de brioșă în postgust.”

Ediția 2015 - 93 Puncte James Suckling

                 - 93 Puncte Wine Spectator

Clos des Lunes aparține lui Olivier Bernard, proprietarul celebrului Domaine du Chevalier din Pessac-Léognan și co-proprietar al nu mai puțin cunoscutului Château Guiraud din Sauternes. El a cumpărat proprietatea de 27 ha în 2012, de la grupul Castel. Între timp, i-a mărit suprafața la 45 ha, iar viile sunt cultivate organic. Astăzi, domeniul este condus împreună cu fiul său, Hugo. 

Cu toate că este situat în apelațiunea Sauternes, renumită pentru vinurile ei dulci, Clos des Lunes produce vinuri albe seci, din cauză că ele nu ating nivelul de dulceață necesar pentru a se califica drept Sauternes. De aceea, ele sunt vândute sub denumirea generică de Bordeaux alb sau sub cea de Grand Vin Blanc Sec. Cu toate acestea, datorită calității lor, vinurile Clos des Lunes sunt departe de a fi un Bordeaux alb obișnuit. Dimpotrivă, scopul lui Olivier Bernard este acela de a crea unele dintre cele mai bune vinuri seci din Sauternes. ”Vreau să obțin struguri excepționali din acest terroir remarcabil.”, spune el. 

Dar, dincolo de calitatea deosebită a terroir-ului, succesul vinurilor Clos des Lunes se datorează tehnicilor de vinificare folosite și la Domaine de Chevalier. La fel ca aici, strugurii sunt culeși manual, cu o grijă infinită, de culegători experimentați, la nivelul optim de coacere și numai dimineața. Olivier Bernard obișnuiește să spună că ”Vinul bun se face întotdeauna din struguri buni.” 

Lune d'Argent ilustrează cum nu se poate mai bine filosofia de la Domaine de Chevalier: un vin care își exprimă terroir-ul, are o fructuozitate debordantă, arome pure și o eleganță rară.

La Clos des Lunes, Olivier Bernard produce trei vinuri diferite: Lune Blanche, care se bea tânăr, Lune d’Argent sau La Grande Cuvée, care este rezultatul unei selecții intransigente a strugurilor și Lune d’Or sau Prestige Cuvée, care exprimă chintesența domeniului.

Respectul total pentru terroir și strugurii săi nu poate duce decât la excelența asociată cu numele lui Olivier Bernard.30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs