Bodegas Volver Tarima 2017

Bodegas Volver Tarima 2017

Raport calitate-preț excelent! Proaspăt și fructat, Tarima este expresia modernă a celor mai autentice clone de Monastrell din lume, crescute într-un terroir unic.

-20%

39,00 lei

Pret redus

31,20 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Tarima 2017

Tarima 2017

Raport calitate-preț excelent! Proaspăt și fructat, Tarima este expresia modernă a celor mai autentice clone de Monastrell din lume, crescute într-un terroir unic.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tarima 2017

Producător: Bodegas Volver - D.O. Alicante

Oenolog: Rafael Cañizares

Soi: Monastrell - vițe vechi de 38-45 ani; struguri cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă

Culoare: roșu de cireașă, cu tente purpurii

Miros: parfum de lemn dulce și ciocolată, cu subtile note ierboase și florale

Gust: proaspăt, opulent, cu corp mediu, o bogăție aromatică remarcabilă și postgust foarte lung

Recomandări gastronomice: carne roșie, grătar, fasole sau linte cu cârnați

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox. Maturat 6 luni în butoaie de Bordeaux și de Burgundia la a doua folosire - mai precis, butoaiele folosite la Tarima Hill cu un an în urmă.

Descrierea producătorului: ”Tarima este o expresie proaspătă, fructată și tânără a celor mai autentice clone de Monastrell din lume, provenite dintr-un terroir unic.”

Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Fructe negre extraordinare, perfect coapte, fără niciun indiciu de supracoacere. Taninii fini și generoși îl ajută să ducă conținutul destul de mare de alcool. Sfârșit lung, catifelat.”

                 - 91 Puncte Jeb Dunnuck: ”Ca și cuvée-ul organic, Tarima Monastrell 2016 (100% Monastrell maturat în stejar franțuzesc) afișează arome bogate de fructe negre, piper și pământ și un caracter fermecător, amplu, corpolent, expansiv. Încă un vin cu o valoare extraordinară!”

Ediția 2015 - 92 Puncte Wine Spectator și locul 17 în Wine Spectator Top 100 pe 2017

                 - 91 Puncte Robert Parker

După ieșirea din Grupul Jorge Ordóñez, Bodegas Volver își continuă povestea începută în 2004, sub conducerea oenologului Rafael Cañizares, a patra generație a unei cunoscute familii de viticultori. Filosofia lui vizează repoziționarea vinurilor spaniole de calitate și recuperarea vechilor vii indigene. Bunul cel mai de preț, de care Rafael este foarte mândru, îl constituie viile vechi de 30-90 de ani, cultivate cu soiuri locale, cu o intervenție minimă, prin metode sustenabile. El produce vinuri în La Mancha, Alicante, Rueda și, bineînțeles, Jumilla.

Prin Bodegas Volver, Rafael Cañizares a pus Jumilla pe hartă și a arătat lumii că soiurile spaniole tradiționale pot fi abordate într-un stil modern, adaptat gusturilor consumatorilor din toate marile piețe internaționale.

Pe lângă vinuri, el este la fel de preocupat de transmiterea moștenirii pe mâini bune: ”Fiecare medalie și premiu ne bucură, dar ceea ce ne face mândri este trecerea ștachetei la generația următoare.” Fiica sa, Sofia Cañizares, a fost atent pregătită, își produce deja propriul vin și promite să fie urmașul dorit la cârma firmei.

Bodegas Volver a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor.

Wrongo Dongo poate fi un nume aiurit (creat, mai mult ca sigur, pentru piața americană), dar cu vinul nu dați greș - el livrează, an după an, un raport calitate-preț remarcabil.

Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs