Clos de l'Oratoire Saint-Émilion Grand Cru 2009

Clos de l'Oratoire Saint-Émilion Grand Cru 2009

94 Puncte Wine Spectator:

 ”Un vin foarte suav, cu arome de cafea mocca și tutun, împletite cu note de smochine, prună și mure. O adiere de sos dulce și fier ajută la persistența postgustului care are o frumoasă mineralitate latentă. Foarte reținut, având în vedere fructuozitatea puternică. Va fi cel mai bun între 2015-2027.”

350,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Émilion Grand Cru 2009

Saint-Émilion Grand Cru 2009

 ”Un vin foarte suav, cu arome de cafea mocca și tutun, împletite cu note de smochine, prună și mure. O adiere de sos dulce și fier ajută la persistența postgustului care are o frumoasă mineralitate latentă. Foarte reținut, având în vedere fructuozitatea puternică. Va fi cel mai bun între 2015-2027.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Clos de L'Oratoire Saint-Émilion Grand Cru 2009

Perioada optimă de consum: 2015-2027

Producător:  Vignobles Comtes von Neipperg - Sint Emilion

Proprietar: Contele Stephan von Neipperg, proprietar al Château Canon-La-Gaffelière

Soi:  90% Merlot, 10% Cabernet Franc - vițe vechi de 35 ani, struguri culeși manual

Culoare: roșu-purpuriu intens  

Miros: puternic, cu arome de fructe roșii și negre foarte coapte

Gust: flamboiant, concentrat și echilibrat, cu o prospețime frumoasă și tanini fermi; postgustul foarte lung confirmă noblețea terroir-ului și potențialul mare de păstrare al vinului

Recomandări gastronomice: un companion extraordinar pentru preparatele din carne roșie și vânat, rață, friptură de pui, ton, ciuperci, paste sățioase sau preparate asiatice

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 14-16°C

Fermentat și maturat 18 luni în baricuri 80% noi. Poate fi savurat și după șapte ani, dar vinul are un potențial de păstrare mult mai mare.

Vă recomandăm să-l decantați 1-2 ore înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

94 Puncte Wine Spectator: ”Un vin foarte suav, cu arome de cafea mocca și tutun, împletite cu note de smochine, prună și mure. O adiere de sos dulce și fier ajută la persistența postgustului care are o frumoasă mineralitate latentă. Foarte reținut, având în vedere fructuozitatea puternică. Va fi cel mai bun între 2015-2027.”

93 Puncte James Suckling: ”Nas sălbatic, de flori, tutun dulce și fructe coapte care introduce un vin cu corp plin, tanini catifelați și afârșit suculent. Tanini fermi, dar sfârșit proaspăt.”

93 Puncte Parker: ”Un St-Emilion flamboiant, majoritar Merlot, cu parfum de prăjitură cu fructe, lemn de cedru, frunze de tutun și o abundență de coacăze negre și mure. Un St-Emilion făcut într-un stil exuberant, hedonist, cu o concentrație extravagantă, cu puțin fum de lemne și ierburi aromate prăjite care amplifică fantastica paletă aromatică. Arome persistente, luxuriante, mătăsoase. Un vin care poate fi băut acum sau peste 15+ ani.”

Rod al unui an de recoltă antologic, Clos de l’Oratoire 2009 este o valoare sigură pentru Saint-Emilion, probabil cea mai cunoscută apelațiune din lume. El a fost vinificat de Contele Stephan von Neipperg care produce și faimoasele La Mondotte sau Canon-La-Gaffelière. Contele von Neipperg este, deasemenea, implicat în podgoria care produce vinul bulgăresc Enira. Totodată, el este consultant al mai multor domenii din Bordeaux  sau din Africa de Sud.

Podgoriile de la Clos de l’Oratoire sunt atestate documentar de la 1800 și au intrat în familia nobiliară germană von Neipperg în 1972. Cele 10 hectare sunt plantate cu 90% Merlot, 5% Cabernet Franc și 5% Cabernet Sauvignon, iar vinul este rezultatul a două terroir-uri unice. Un motiv în plus ca să nu-l ratați!

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • La Pineta 2015
    La Pineta 2015

    ”Buchetul este superb, chiar...

    168,00 lei (-20%) 210,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs