Sileni Estates Cellar Selection Sparkling Sauvignon Blanc

Sileni Estates Cellar Selection Sparkling Sauvignon Blanc

Medalie de Argint, New World Wine Awards

Un spumant extraordinar, pentru consumul de zi cu zi. Se bea tânăr, fiind foarte proaspăt și răcoritor. Arome vibrante de fructe tropicale și fructul pasiunii, cu perlaj vioi. 

68,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cellar Selection Sparkling Sauvignon Blanc

Cellar Selection Sparkling Sauvignon Blanc

Un spumant extraordinar, pentru consumul de zi cu zi. Se bea tânăr, fiind foarte proaspăt și răcoritor. Arome vibrante de fructe tropicale și fructul pasiunii, cu perlaj vioi. 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Sileni Cellar Selection Sparkling Sauvignon Blanc 

Producător: Sileni Wines Limited Partnership - Hawkes Bay

Soi: Sauvignon Blanc 

Culoare: galben-verzui

Miros: proaspăt, cu plăcute arome de fructe tropicale

Gust: arome vibrante de fructe tropicale și fructul pasiunii, cu perlaj vioi 

Alcool: 11,5%

Zahăr rezidual: 7,7 g/L
Aciditate totală: 6.4 g/L
pH: 3.23

Recomandări gastronomice: un minunat aperitiv care merge bine și cu sushi, pește proaspăt,  fructe de mare sau stridii. Beți-l tânăr, proaspăt și bine răcit.  

Fermentat în tancuri de inox. După fermentare, este lăsat o perioadă scurtă pe drojdii dense pentru a dezvolta textură și corp.

Trophy, China Wine & Spirits Awards 2015

Medalie de Argint,  New World Wine Awards, Noua Zeelandă 2016

Medalie de Argint, Concours Mondial du Sauvignon Blanc, Belgia 2015

Medalie de Argint, Effervescents du Monde, Franța 2015

Sileni Estates s-a născut din pasiunea pentru vin a lui Graeme Avery, farmacolog și fost proprietar al cunoscutei edituri medicale Adis International. În 1997, el a decis să se dedice vinului și, împreună cu Chris Cowper, director financiar, și Grant Edmonds, oenolog, a înființat Sileni. Podgoria numită după veselii și veșnic-însetații însoțitori ai lui Bachus e orientată spre export și produce numai vinuri de clasă mondială premiate. Confirmarea acestei strategii e dată de expansiunea rapidă în peste 80 de țări, precum și de numeroasele medalii primite la marile concursuri internaționale.

Datorită implicării sale în viața economică și sportivă a Noii Zeelande, în 2007, Majestatea Sa Regina Elisabeta II a Regatului Unit i-a acordat lui Graeme Avery titlul de Cavaler. Devenit Sir Graeme Avery, el a fost ulterior inclus și în New Zealand Business Hall of Fame.

În septembrie 2018, compania financiară Booster a intrat în acționariatul firmei care poartă acum numele de Sileni Wines Limited Partnership. CEO al noii entități este Nigel Avery, fiul cel mare al lui Sir Graeme, care este în continuare director, alături de doi reprezentanți ai Booster.

Situată în Hawke’s Bay, cea mai veche zonă viticolă a Noii Zeelande, Sileni beneficiază de un climat asemănător cu cel al unora dintre marile vinuri ale lumii. Pe lângă producția proprie, Sileni cumpără struguri de calitate – inclusiv Sauvignon Blanc și Pinot noir – din cunoscuta regiune viticolă Marlborough.

Pe lângă podgoria dotată cu tehnologie de ultimă oră, Sileni se bazează pe competența unor oenologi care și-au dobândit experiența în Alsacia, Bordeaux, Burgundia,Chile și Oregon. Datorită lor, la Sileni se practică o viticultură și tehnici oenologice ecologice, tradiționale, care reflectă caracteristicile unice ale terroir-ului.

Gama Cellar Selection include vinuri bogate, catifelate și accesibile. Produse prin metode tradiționale, vinurile impresionează prin complexitate, savoare și finețe. Chiar dacă sunt destinate consumului de fiecare zi, ele pot fi păstrate fără probleme 2-4 ani – vor fi la fel de bune și, în buna tradiție a Silenilor, vă vor îndemna să însoțiți vinul bun de mâncare gustoasă și prieteni buni!

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs