Château Pétrus Pomerol 2012

Château Pétrus Pomerol 2012

98 Puncte James Suckling:

”Vinul are o lungime fabuloasă, cu note de ciocolată, fructe de pădure și minerale. La fel, lemn dulce și coacăze. Corpolent și totuși rafinat, cu tanini impecabili. Postgustul durează minute întregi. Lungime și eleganță incredibile. Profunzime. Structură fenomenală, mai ales dacă ținem cont de anul de recoltă. Îmi amintește de 1998 sau 1971, ediții cu structură puternică, dar de mare rafinament.”

16 450,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pomerol 2012

Pomerol 2012

”Vinul are o lungime fabuloasă, cu note de ciocolată, fructe de pădure și minerale. La fel, lemn dulce și coacăze. Corpolent și totuși rafinat, cu tanini impecabili. Postgustul durează minute întregi. Lungime și eleganță incredibile. Profunzime. Structură fenomenală, mai ales dacă ținem cont de anul de recoltă. Îmi amintește de 1998 sau 1971, ediții cu structură puternică, dar de mare rafinament.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Pétrus 2012

Producător: Château Pétrus - Pomerol

Proprietar: familia Moueix și omul de afaceri columbian Alejandro Santo Domingo (20%)

Oenolog:  Jean-Claude Berrouet (Lafleur-Petrus, La Magdeleine și Trotanoy)

Soi: 100% Merlot - vițe vechi de 42 - 45 ani

Culoare:  roșu-rubiniu închis

Miros: splendide arome florale și de fruct

Gust: elegant, somptuos, rotund și cărnos, cu o structură extraordinară, tanini perfect integrați și sfârșit foarte lung, intens, complex și savuros

Recomandări gastronomice: vițel, vită, miel, rață, risotto și alte preparate cu trufe, foie gras, brânză Camembert

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C 

Număr de sticle produse: 30 000

Perioada optimă de consum: 2016- 2030

Maturat 22-28 luni în baricuri 100% noi. 

98 Puncte James Suckling: ”Vinul are o lungime fabuloasă, cu note de ciocolată, fructe de pădure și minerale. De asemenea, lemn dulce și coacăze. Corpolent și totuși rafinat, cu tanini impecabili. Postgustul durează minute întregi. Lungime și eleganță incredibile. Profunzime. Structură fenomenală, mai ales dacă ținem cont de anul de recoltă. Îmi amintește de 1998 sau 1971, ediții cu structură puternică, dar de mare rafinament.”

97 Puncte Wine Enthusiast

96+ Puncte Parker

96 Puncte Wine Spectator

Ce s-ar mai putea spune despre Château Pétrus?

Poate, doar că acum 50 de ani puteai cumpăra o sticlă cu 1 Eur, iar azi te poate costa peste 4000 Eur...

Sau că în septembrie 2018 i-a supărat rău pe francezi, atunci când familia Moueix a cedat 20% din acțiuni unui miliardar columbian.

Sau că impunerea lui pe piața internațională și, implicit, creșterea fulminantă a prețului i se datorează nu mai puțin controversatului Robert Parker Jr. care, în 1982, avea să facă primele recenzii ale vinurilor din Pomerol. Ca o curiozitate, Pomerol-ul a fost un fel de Cenușăreasă a Bordeaux-ului, căci celebra Clasificare din 1855 l-a ignorat cu totul, în timp ce viile din Médoc-ul, de exemplu, erau clasificate în cinci categorii. Dar, la fel ca în poveste, vinurile lui, și în primul rând Pétrus, sunt preferate azi multor Grand Cru-uri celebre.

Pe scurt, este unul dintre cele mai râvnite vinuri ale lumii, fiind, cu siguranță, vinul care stârnește cele mai multe invidii, comentarii, controverse, iar marii colecționari se bat la sânge pentru fiecare sticlă. Cert e că toți iubitorii vinului vorbesc de el, dar foarte puțini ajung să-l bea.

Cum se explică mitul unicității acestui vin? În primul rând, prin raritatea și caracterul excepțional al terroir-ului. Micul domeniu de doar 11,5 ha (de 9 ori mai mic decât Lafite, de exemplu) este situat în cel mai înalt punct al apelațiunii - 40 de metri deasupra nivelului mării - și beneficiază de un sol argilos suprapus peste un strat de zăcăminte de fier, oferind astfel condițiile ideale pentru creșterea Merlot-ului. Toate domeniile din jur trebuie să se mulțumească cu un sol pietros. Apoi, intervenția oamenilor în vie și în cramă este pe măsura darului naturii: chimicale aproape zero, ciorchini culeși manual, în momente/zile diferite, numai după-amiaza, când nu mai există strop de rouă, pentru a se asigura maturitatea maximă, spălarea temeinică a butoaielor noi, pentru a nu marca vinul prea tare, utilizarea unor tehnici tradiționale, cât mai puțin invazive...

Și un pic de istorie. Menționat pentru prima dată în 1750, Pétrus avea să intre în proprietatea familiei Arnaud în 1770, unde rămâne până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, când proprietar devine Doamna Loubat. Pentru a gestiona și a ridica nivelul proprietății, ea l-a angajat pe Jean-Pierre Moueix, un mare negociant de vinuri din Libourne. În 1961, Doamna Loubat moare fără a avea copii, iar domeniul le revine unor nepoți de la care, la sfârșitul anilor 1960, îl cumpăra familia Moueix.

Astăzi, domeniul este condus de fiul lui Jean-Pierre, iar familia deține peste 11 proprietăți în Pomerol, St. Émilion și întreaga lume, fiind unul dintre cei mari producători de vinuri mari, unice și valoroase.

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Produse noi

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs