Château Puygueraud Côtes de Francs 2016

Château Puygueraud Côtes de Francs 2016

94 Puncte James Suckling:

”Atât de bun! Vreau să-l beau acum. Iod, ciuperci, fructe negre și coajă de portocală, în nas și pe palat. Corpolent, dar rafinat și proaspăt. Dinamic.”

110,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Côtes de Francs 2016

 Côtes de Francs 2016

”Atât de bun! Vreau să-l beau acum. Iod, ciuperci, fructe negre și coajă de portocală, în nas și pe palat. Corpolent, dar rafinat și proaspăt. Dinamic.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château de Puygueraud - Côtes de Francs 2016

Perioada optimă de consum: 2019-2026

Producător: Thienpont Wines - Côtes de Francs, Bordeaux 

Proprietar: George Thienpont

Soi: 80% Merlot, 15% Cabernet Franc, 5% Malbec

Culoare: roșu-purpuriu închis    

Miros: proaspăt și picant, pe note de ierburi aromate, afine, coacăze negre

Gust: proaspăt și plin de vervă, cu o abundență de fructe negre, grafit, iod, condimente și o ușoară mineralitate; corp mediu, textură mătăsoasă, sfârșit persistent       

Recomandări gastronomice: preparate din carne de vită, vițel, vânat, brânzeturi

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

94 Puncte James Suckling: ”Atât de bun! Vreau să-l beau acum. Iod, ciuperci, fructe negre și coajă de portocală, în nas și pe palat. Corpolent, dar rafinat și proaspăt. Dinamic.”

***

Château de Puygueraud a fost cumpărat de George Thienpont în 1946. El a crescut într-o bogată familie flamandă din Belgia, unde Camille Thienpont a devenit negustor de vinuri încă din 1842. La începutul secolului XX, afacerea cu vinuri a fost preluată de George Thienpont. Călătorind des în Bordeaux, s-a îndrăgostit și de loc, nu numai de vinuri, iar în 1921 a cumpărat Château Troplong Mondot din Saint Emilion, urmat trei ani mai târziu de superbul Vieux Château Certan din Pomerol. În urma crizei din anii 1930, el a fost nevoit să vândă Troplong Mondot, dar a continuat să producă vinuri incredibile la Certan. După moartea moartea lui, în 1962, château-ul a fost condus de fiul său Léon, iar George Jr a preluat Château Puygueraud, o frumoasă proprietate cu 27 ha de vie din Côtes de Francs .

Thienpont Wine, cu sediul la Hof te Cattebeke din Etikhove este azi una dintre cele mai mari firme de comerț cu vinuri din Belgia, specializată în principal pe vinuri premium din Bordeaux și restul Franței, dar și pe o gamă interesantă de vinuri de toată ziua. Afacerea este condusă de Jacques Thienpont și de soția sa Fiona Morrison, Master of Wine cu o experiență de peste 30 de ani în industria vinului.

Nu în ultimul rând, Thienpont Wine este furnizor al Casei Regale a Belgiei.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • La Pineta 2014
    La Pineta 2014

    ”La Pineta 2014 se comportă...

    168,00 lei (-20%) 210,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs