Château L'Église La Petite Église 2016

Château L'Église La Petite Église 2016

95 Puncte James Suckling:

”Debordează de arome florale, de fructe negre de pădure, afine, trufe negre, cu insinuări de pământ ud. Corpolent și rafinat, cu tanini ultra-fini. Piatră zdrobită. Sfârșit catifelat. Cel de-al doilea vin al L'Église Clinet, făcut întotdeauna din aceleași două parcele.”

335 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

La Petite Église 2016

 La Petite Église 2016

”Debordează de arome florale, de fructe negre de pădure, afine, trufe negre, cu insinuări de pământ ud. Corpolent și rafinat, cu tanini ultra-fini. Piatră zdrobită. Sfârșit catifelat. Cel de-al doilea vin al L'Église Clinet, făcut întotdeauna din aceleași două parcele.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

La Petite Église 2016

Producător: Château L'Église Clinet - Pomerol

Proprietar: Denis Durantou

Soi: 100% Merlot

Culoare: roșu-purpuriu închis    

Miros: extravagant, cu note dominante de violete, mure, zmeură și condimente

Gust: proaspăt, rasat și rotund, onctuos pe palatin, cu corp plin, tanini concentrați și o bogăție de nuanțe aromatice, dintre care se evidențiază cele de cireșe, zmeură, lavandă, mentol, violete și lemn dulce; postgust lung, persistent         

Recomandări gastronomice: vită, vânat, brânzeturi

Alcool:14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Nuimăr de sticle produse: 4.200

Perioada optimă de consum: 2018-2025

Perioada optimă de consum: 2020-2033

Maturat 12 luni în butoaie de stejar 50% noi.

95 Puncte James Suckling: ”Debordează de arome florale, de fructe negre de pădure, afine, trufe negre, cu insinuări de pământ ud. Corpolent și rafinat, cu tanini ultra-fini. Piatră zdrobită. Sfârșit catifelat. Cel de-al doilea vin al L'Église Clinet, făcut întotdeauna din aceleași două parcele. Beți-l după 2023.”

93 Puncte Parker:La Petite Église 2016 are o culoare roșu-granat purpuriu de intensitate medie și emană un parfum frumos de cireșe negre, dude și prune negre, cu adieri de tufăriș, cutie de trabucuri și pământ reavăn. Cu corp mediu spre plin, el învăluie palatinul cu arome stratificate și intense de fructe roșii și negre, cu irizări de ierburi de Provence, care persistă în sfârșitul lung, catifelat.”

Cel de-al doilea vin al lui Denis Durantou este un Pomerol în toată legea, la o fracțiune din prețul vinului mare, Église Clinet, fiind, de obicei, vinul cu cel mai bun raport calitate-preț din Pomerol. Iar 2016 este pur și simplu fermecător!

Denis Durantou conduce domeniul aflat în proprietatea familiei sale de patru generații, din 1983. Proprietar și oenolog, el face aici, de pe doar 6 hectare, unele dintre superstarurile Pomerol-ului. Este ajutat de talentul său, de unul dintre cele mai bune terroir-uri din Bordeaux, dar și de foarte multă muncă. A inovat enorm și și-a impus stilul și filosofia. Astfel, reușește să facă, an de an, unele dintre cele mai bune vinuri din Bordeaux. Vinul mare, Église Clinet, este făcut de pe 4,5 hectare de vie situate lângă biserica din Pomerol, pe un sol de piatră și argilă. Excelentul Petite Église, cel de-al doilea vin, se naște din două parcele separate, de 1,5 hectare.

Vinurile lui Denis Durantou sunt parfumate, au o mare complexitate aromatică și o structură care le permite să îmbătrânească zeci de ani. Din păcate, cantitățile sunt mult prea mici pentru numărul mare de consumatori care-i vânează fiecare ediție.

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs