Château Feytit-Clinet Pomerol 2016

Château Feytit-Clinet Pomerol 2016

98 Puncte Jeb Dunnuck:

”Vinul emană arome pure de crème de cassis, pământ umed, trufe negre și grafit, cu adieri de violete. Un Pomerol puternic, dar impecabil și elegant. Nu face niciodată vreun pas greșit și este de o noblețe pură având, totuși, o atracție senzuală cum nu simți decât la Pomerol-urile de vârf. Nu-l pierdeți!”

470 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pomerol 2016

Pomerol 2016

”Vinul emană arome pure de crème de cassis, pământ umed, trufe negre și grafit, cu adieri de violete. Un Pomerol puternic, dar impecabil și elegant. Nu face niciodată vreun pas greșit și este de o noblețe pură având, totuși, o atracție senzuală cum nu simți decât la Pomerol-urile de vârf. Nu-l pierdeți!”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Feytit Clinet 2016

Producător: Château Feytit Clinet - AOC Pomerol

Soi: 93% Merlot, 7% Cabernet Franc 

Culoare: roșu-purpuriu intens    

Miros: exploziv, de afine, mure, cireșe coapte, cu adieri de liliac, ceai negru, fum, ciocolată și piatră zdrobită

Gust: foarte elegant, concentrat, bine definit, extraordinar de echilibrat, corpolent, cu textură catifelată, tanini rotunzi, o aciditate uluitoare și sfârșit foarte lung, pe note de ciocolată, salvie și trufe negre      

Recomandări gastronomice: preparate din vițel, porc, vită, miel, rață, ciuperci, paste, preparate asiatice, ton 

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2021-2044

98 Puncte Jeb Dunnuck: ”Unul dintre domeniile mele favorite din Pomerol este Château Feytit-Clinet al lui Jeremy Chasseuil. Proprietatea se întinde pe un pic mai mult de 6 ha, între Tratonoy și Latour, în zona Clinet a Pomerolului. Extraordinarul 2016 este un asamblaj de 93% Merlot și 7% Cabernet Franc care a fermentat malolactic în butoi și a fost maturat 16 luni în baricuri franțuzești 70% noi. Au fost produse doar 1.500 de baxuri din acest elixir care îmi amintește de cel din 2010, cu personalitatea sa incredibil de clasică, perfectă. Vinul emană arome pure de crème de cassis, pământ umed, trufe negre și grafit, cu adieri de violete. Un Pomerol puternic, dar impecabil și elegant. Nu face niciodată vreun pas greșit și este de o noblețe pură având, totuși, o atracție senzuală cum nu simți decât la Pomerol-urile de vârf. Nu-l pierdeți!”

95+ Puncte Parker: ”Feytit Clinet 2016 este un asamblaj de 93% Merlot și 7% Cabernet Franc maturat 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc 70% noi și 30% la a doua folosire. De culoare roșu-purpuriu intens, cu buchet foarte parfumat de afine și cireșe negre și adieri de liliac, ceai negru, potpuri, fum de lemn ars și pământ negru. Pe palatin, este corpolent, concentrat, puternic și bogat, cu tanini fermi, rotunzi, o prospețime impecabilă și sfârșit foarte lung, cu adieri de ciocolată.”

95 Puncte James Suckling: ”Un vin foarte asertiv, de o maturitate frumoasă, o bogăție considerabilă și o forță și un echilibru formidabile, precum și cu o acumulare fenomenală de arome și tanini fini în final. Un Pomerol mare.”

Château Feytit-Clinet este un domeniu mic, de doar 6 hectare, situat între Château Trotanoy și Château Latour. În 1966, el a fost închiriat de Jean-Pierre Moueix care s-a ocupat și de distribuția vinului. În 2000, familia Chasseuil, proprietarul de drept, a reintrat în proprietatea domeniului. Jérémy Chasseuil, oenologul familiei, a reușit să ridice vinul în rândul valorilor certe ale apelațiunii. Nonconformist, el nu a apelat la tehnologiile noi, ci continuă să lucreze într-o cramă simplă, demodată. Secretul reușitei sale stă, în mare parte, în solul superb, din pietriș și argilă. Așa se face că vinurile lui Jérémy Chasseuil sunt considerate a fi imaginea fidelă a Pomerol-ului. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs